Haberler

Özgür-Der üyeleri, Yunanistan'ın göçmen politikasını protesto etti

Güncelleme:

Özgür-Der üyesi bir grup, Yunanistan'ın göçmenlere yönelik uyguladığı politikayı protesto etti. Beyoğlu'ndaki Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu yakınında toplanan gruptakiler, "Yunanistan ve Avrupa Birliği, Akdeniz'deki mülteci katliamının hesabını verecek." yazılı pankart açtı.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup, Yunanistan'ın göçmenlere yönelik uyguladığı politikayı protesto etti.

Beyoğlu'ndaki Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu yakınında toplanan gruptakiler, "Yunanistan ve Avrupa Birliği, Akdeniz'deki mülteci katliamının hesabını verecek." yazılı pankart açtı.

" Yunanistan'ın göçmen politikası: İşkence ve ölüm", "Göçmene değil ırkçılığa barikat", "İnsanlığa sınır konmaz" ve "Sınırı değil insanı koru" yazılı dövizler taşıyan protestocular, Yunanistan aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, bir hafta önce Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nın 47 mil açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin battığını hatırlattı.

Alpay, şöyle devam etti:

"7 saat boyunca bir geminin batırılması ve içindeki çocukların, kadınların, masum insanların Akdeniz'e gömülmesi için Yunanistan Sahil Güvenlik güçlerince planlı, sistematik bir katliam işlendi. Maalesef dünya derin bir sessizliğe gömüldü. Bu insanlar Pakistan'dan, Libya'dan, Mısır'dan, Suriye'den gelmemiş olsalardı bu olay büyük bir infiale sebep olacaktı. Ölümlerin bir kısmı ne kayıtlara geçiyor ne de protesto edilmeye değer görülüyor. Oysa ölenler bizim gibi saf, masum, temiz insanlardı. Yaşadıkları bölgeden, açlıktan, despotizmden, ırkçılıktan kaçarak Yunanistan üzerinden AB ülkelerine gitmek, orada iş bulmak ve ailelerine güvenli, refah içerisinde bir hayat yaşatmak için bu yola çıkmışlardı."

Aslında olayın failinin AB olduğunu savunan Alpay, "Çünkü AB, açıkçası Yunanistan ve İtalya'yı göçmenleri engellemek üzere bir kale gibi örgütlemiş ve onlara, göçmenleri geri püskürtme misyonunu yüklemişti. Bu katliam burada kalmayacaktır. Yakın gelecekte bu katliama karışanların, teşvik edenlerin muhakkak tarafsız uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması icap edecektir." diye konuştu.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Öner de dünyada 90 milyon mülteciden bahsedildiğini belirterek, "En azından son 10 yıl içinde binlerce insanın sadece Akdeniz'de ölüme mahkum edildiğine, sahil güvenlik ekiplerince botlarına kurşunlar sıkıldığına ya da son yaşanan gemi faciasında olduğu gibi Yunan Sahil Güvenliği tarafından botların geri çekilip yine yüzlerce insanın şu anda bir kısmının en azından cesetlerine ulaşıldı ama daha fazlasının hala cesedine ulaşılamadığına şahit olmaktayız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ile gruptan bazı kişiler, ellerindeki dövizleri Başkonsolosluğun önüne bıraktı.

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Yunanistan İstanbul Beyoğlu Akdeniz Göçmen Politika Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title