Haberler

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, Eurocities Brüksel Kent Zirvesi'ne katıldı

Güncelleme:

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eurocities'in Brüksel'de düzenlediği 2023 Brüksel Kent Zirvesi'ne katıldı. Zirve kapsamında, 'Düşük karbonlu ve daha kapsayıcı bir kültür için eylem çağrısı' imzalandı. Başkan Kurt, ayrıca deprem konusunda yürütülen oturuma da katıldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bünyesinde 300'den fazla Avrupa şehri barındıran ve Odunpazarı Belediyesi'nin de kültür alanında üyesi olduğu Eurocities'in (Avrupa Şehirler Ağı) Brüksel'de düzenlediği 2023 Brüksel Kent Zirvesi'ne katıldı.

Brüksel Kent Zirvesi'ne, Başkan Kurt'un da aralarında bulunduğu Avrupa'daki büyük şehirleri temsil eden 150'den fazla politikacı katıldı. Zirve kapsamında, "Düşük karbonlu ve daha kapsayıcı bir kültür için eylem çağrısı", Başkan Kurt'un da katılımı ile imzalandı.

Düşük karbonlu ve daha kapsayıcı bir kültür için eylem çağrısını imzalayan her şehir, sürdürülebilir kültür üzerine bir Eurocities iletişim kampanyası aracılığıyla görünür kılınacak. İmzacı şehirler, kültürel yerel çalışmalarında çevreci politikalarla hareket edecek ve sunduğu iyi örnek çalışmalarla diğer şehirlere de ilham verecek. Her yıl, imzacı şehirlerden düşük karbonlu ve daha kapsayıcı kültürel politikaları desteklemek için yerel olarak geliştirilen yeni politika veya faaliyetlere ilişkin örnekler vermeleri istenecek.

İmza metni, yerel olarak hareket etmeye yönelik siyasi bir taahhüdü gösteriyor. Düşük karbonlu ve daha kapsayıcı bir kültür için eylem çağrısını imzalayan her şehir, Avrupa düzeyinde daha sürdürülebilir ve kapsayıcı kültürel politikaların zorunluluğunu teyit ederek politikaları ve uygulamaları geliştirmek için Avrupa'nın büyük şehirleriyle birlikte çalışacak. Bu amaçla Eurocities Kültür Forumu bünyesinde sürdürülebilir kültür üzerine özel bir çalışma grubu başlatılacak. Bu çalışma grubu, Eurocities üyeleri tarafından sürdürülebilir kültür alanında geliştirilen uzmanlık, know-how ve yenilikleri paylaşmayı sağlayacak.

İmzalanan çağrı metni ile hedeflenen öncelikler üzerinde Avrupa şehirlerini içeren ortak projeler üzerinde çalışılacak. İmzacı şehirler sürdürülebilir kültürün zorluklarını ortadan kaldırmak için ağa bağlı şehirler tarafından uygulanan iyi uygulamaları ve yapılandırma projelerini ve bunların sonuçlarını paylaşacak.

6 ŞUBAT DEPREMİ MASAYA YATIRILDI

Başkan Kurt, Eurocities 2023 Brüksel Zirvesi'nde deprem konusunda yürütülen oturuma da katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı oturumda, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 şehri etkileyen deprem ve sonrasında yaşananlar konuşuldu.

Başkan Kurt, söz konusu forumların dışında iklim krizi ile mücadele, sürdürülebilir şehirler yaratmak gibi birçok farklı konuda oturuma katıldı. Belediye başkanları ve temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Kurt, buluşmalarda Avrupa şehirlerinden diğer belediye başkanları ile şehirlerin karşılaştığı temel zorluklar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: ANKA / Politika

Odunpazarı Kazım Kurt Brüksel Deprem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title