Haberler

TBMM'de olmadığı halde Nureddin Nebati'nin yerine yoklama pusulası verildiği ortaya çıktı, Meclis kapandı

Güncelleme:

AK Parti Milletvekili Nureddin Nebati'nin yerine Meclis'te olmadığı halde yoklama pusulası verildiği ortaya çıktı. TBMM Genel Kurulu, yeterli çoğunluk bulunamadığı için kapandı. Bu duruma muhalefetten tepki geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Bu adama iki yıl süreyle devletin hazinesi teslim edildi" dedi. DEM Parti Mardin Beritan Güneş Altın "Hilenin bu kadarı! Eski bakan, Başkanım gerisine gerek yok, kapatın ya. Her yeri hile" ifadelerini kullandı.

Meclis Genel Kurulu, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati'nin Meclis'te olmadığı halde yerine yoklama pusulası verildiği ortaya çıkmasının ardından yeterli çoğunluk sağlanamadığı için kapandı.

DEM PARTİ, OYLAMA ÖNCESİ YOKLAMA İSTEDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, DEM Parti Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Bitlis Belediyesi'ni yöneten kayyımın belediye taşınmazlarını satışıyla ilgili önergenin oylanmasından önce yoklama istediklerini söyledi.

AK Partili Başkanvekili Bekir Bozdağ, itirazlar üzerine "Sayı tamam. İç Tüzük bunu emrediyor. Önce biz baktık, sonra da tespit ettik, İç Tüzük'ü uyguladık, biraz sabır. Şimdi yoklama için beş dakika süre veriyorum" dedi ve elektronik cihazla yoklamaya geçildi. Yoklamanın ardından Bozdağ, "Değerli milletvekilleri, toplantı yeter sayısı yoktur. Birleşime 15 dakika ara veriyorum" ifadelerini kullandı. Bozdağ sonrasında yeniden yoklama yapılacağını söyleyerek 5 dakika daha süre verdi.

NUREDDİN NEBATİ'NİN MECLİS'TE OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Milletvekilllerinden dışarı çıkmamalarını isteyen Bozdağ, "Değerli milletvekilleri, pusula veren vekillerimizin dışarı çıkmamasını rica ediyorum. Şimdi, pusulalar kontrol edilecek ve anons edeceğiz. Mükerrerleri kontrol ediyor arkadaşlarımız" dedi. Daha sonra isimleri okuyan Bozdağ, eski Hazine ve Maliye Bakanı Mersin Milletvekili Nureddin Nebati'nin adını söyledi. CHP, DEM Parti ve İYİ Parti sıralarından "Yok" sesleri yükseldi.

Nureddin Nebati'nin TBMM'de olmadığı halde yerine yollama pusulası verildiği ortaya çıktı, Meclis kapandıNureddin Nebati

MECLİS KAPANDI

Bozdağ, "Sayın milletvekilleri, toplantı yeter sayısı yoktur. Yapılan ikinci yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamadığından kanun teklifleriyle komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 28 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum" sözleriyle Meclis Genel Kurulu'nu kapattı.

ERHAN USTA: BU ADAMA 2 YIL SÜREYLE DEVLETİN HAZİNESİ TESLİM EDİLDİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından "TBMM Genel Kurul Yoklamasında Hile! Nurettin Nebati, Meclis'te olmamasına rağmen buradaymış gibi yoklama pusulası verdirmiş, içeride olmadığı ortaya çıkınca Genel Kurul kapanmıştır. Bu adama iki yıl süreyle devletin hazinesi teslim edildi!" dedi.

TBMM'de olmadığı halde Nureddin Nebati'nin yerine yoklama pusulası verildiği ortaya çıktı, Meclis kapandı

BERİTAN GÜNEŞ ALTIN: HİLENİN BU KADARI YA, ESKİ BAKAN YA

DEM Parti Mardin Beritan Güneş Altın "Ya, hilenin bu kadarı ya. Eski bakan ya. Başkanım gerisine gerek yok, kapatın ya. Her yeri hile ya, her yeri hile" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Beritan Güneş Altın Tbmm Genel Kurulu Nureddin Nebati Milletvekili Erhan Usta DEM Parti İYİ Parti AK Parti Mardin Güneş 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (51)

Murat Gülmez:

Asıl suçlu bu zihniyete ülkeyi yönetme yetkisi veren HALK tır çe çekeceği her zullüm de HAKTIR.

1280
766
yanıtYanıtla
Şerif Ali:

Arkadaş bir partide herkes mi sahtekar olur?

yanıt486
yanıt66
Vatan Daş:

Nekadar hile hurdacı varsa bir araya toplanmış

yanıt325
yanıt46
Doğrucu davut:

yerden göğe kadar haklısın kuru ekmek makarna yiye yiye kafaları calısmıyor

yanıt250
yanıt49
halit kaktüs:

Halkın çoğunluğu tercihini yaptı. Suçlu diyerek çoğunluğa hakaret edemezsiniz. Haber linkini ve yorumun ekran görüntüsünü alıp CİMER'e şikayet edileceğini bilmenizi isterim.

yanıt15
yanıt136
Erkan Can :

halit kaktüs neyin hakareti varmış yorumda ? alıştınız sizin gibi düşünmeyen herkese terörist demeye,alıştınız eleştirilmemeye. yarın bir gün şartlar değişir de karşı görüşteki insanlar aynı baskıyı size yaparsa sizi savunacak olanlar yine bizim gibi vatanseverler olacak

yanıt45
yanıt5
Onemli Degil:

Helal Olsun

yanıt1
yanıt0
Salih Kandıralı:

Yine O meşhur Hırsızın Lafı Aklıma geldi. "Fakir Çalmasını bilemediği için Fakirdir"

1035
45
yanıtYanıtla
Hakan:

Deveye sormuşlar neren eğri?

643
34
yanıtYanıtla
Mehmet Varol:

boynum eğri demiş ama eklemiş deve, tuttuğunu bırak o boynum değil demiş

yanıt26
yanıt27
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title