Haberler

Normalleşme süreci hız kesmiyor! CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geldi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği zirve sonrasında siyaset sahnesinde yeni bir süreç başladı. Erdoğan ve Özel'in talimatlarıyla, CHP'nin gölge kabine olarak kurduğu Genel Başkan Yardımcıları ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde bulunan bakanlar bir araya gelmeye başladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın kapısını çalan İlhan Uzgel'in yurt dışı gezileriyle ilgili talebi yetkililer tarafından satır satır not alındı.

Ak Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan- Özgür Özel zirvesinin ardından normalleşme sürecinde dikkat çeken bir adım daha atıldı.

BAKANLARLA BİR ARAYA GELDİLER

Erdoğan ve Özel'in talimatlarıyla CHP'nin gölge kabine olarak kurduğu yapıda yer alan genel başkan yardımcılarıyla, Cumhurbaşkanı Kabinesi'nde yer alan bakanlar bir araya gelmeye başladı.

ÖZHASEKİ ZEYBEK'İ MAKAMINDA AĞIRLADI

İlk temas, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yaşandı. Bakan Mehmet Özhaseki, CHP'nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'i makamında ağırladı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün de eşlik ettiği görüşme bir buçuk saat sürdü.

BELEDİYELERDEKİ SORUNLAR BAKANA İLETİLDİ

Olumlu havada geçtiği belirtilen buluşmada, belediyelerin başta mali sıkıntıları olmak üzere çeşitli konularda yaşanan sorunların ele alındığı öğrenildi. Görüşmede, Zeybek'in, belediyelerle ilgili sorunların yer aldığı bir dosyayı Bakan Özhaseki'ye ilettiği ve sorunların çözümü konusunda karşılıklı niyetlerin ortaya konulduğu öğrenildi.

Normalleşme süreci hız kesmiyor! CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geldiCHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel.

HAKAN FİDAN KONUŞMALARIN TAMAMINI NOT ETTİ

İkinci temas ise Dışişleri Bakanlığında yaşandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP'nin gölge Dışişleri Bakanı, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ile bir araya geldi. Fidan'ın makamında gerçekleşen görüşmenin, verimli geçtiği kaydedildi. Fidan, Uzgel görüşmesinde kurumsal yapılar üzerine görüşlerin aktarıldığı, CHP'li Uzgel'in konuşmalarını Dışişleri Bakanı'nın not ettiği belirtildi. CHP'nin özellikle Cumhurbaşkanının yurt dışı ziyaretleri ve hükümetin dış politikasına ilişkin daha fazla bilgilendirilmek istediği de yine Uzgel tarafından Fidan'a iletildi.

YERLİKAYA VE GÜLER İLE DE GÖRÜŞECEKLER

NTV'de yer alan habere göre CHP ile bakanların temaslarının önümüzdeki günlerde de süreceği vurgulanıyor. Bu noktada CHP genel başkan yardımcılarının İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İlhan Uzgel Hakan Fidan Özgür Özel AK Parti Siyaset Kabine Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Bakmadan Geçme

Çakallarla Dans 7 ne zaman vizyona girecek? Çakallarla Dans 7 konusu ne? Trendyol Süper Lig ne zaman başlıyor? Süper Lig 1. Hafta maçları! Sezonun ilk maçı ne zaman oynanacak? YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tuğba Şenoğlu yerine İlkin Aydın mı kadroya alındı? İlkin Aydın'ın sakatlığı bitti mi? Kamuda tek maaş dönemi başlıyor! Kamuda tek maaş ne demek? Pi'nin Yaşamı gerçek hayat hikayesinden mi uyarlandı? Pi'nin Yaşamı konusu ne? Pi'nin Yaşamı ne anlatıyor? 26 TEMMUZ TV YAYIN AKIŞI || Bugün televizyonda neler var? TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV, NOW BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Tuğba Şenoğlu neden kadrodan çıkarıldı? Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik! Tuğba neden yok? UEFA Ülke puanı sıralaması son durum || Ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 TEMMUZ HAVA DURUMU || Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminleri
Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

500

Yorumlar (18)

Banu Çelik:

Özlediğimiz şeyler. Fikirler farklı olsa da amaç vatan olmalı

293
15
yanıtYanıtla
mehmet:

haklısınız. ama türkiye'de sizin istediğiniz değilde, çıkarcı siyasetci var. sadece kendilerine çalışan.

yanıt55
yanıt12
Ahmet AKGÜL:

ha şöyle yapıpta, dış güçlerinin oyununu bozun. düşmanlara meze olmayalım.

155
5
yanıtYanıtla
Allahın Kulu:

"Dış güçler" bizzat kendileri oluyor, hangi oyunu bozacaklar?

yanıt10
yanıt10
fatih yıldırım:

Bir elin nesi var iki elin sesi var diye boşa dememiş atalarımız. Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz. Umut verici gelişmeler umarım samimi bir şekilde devamı gelir.

100
5
yanıtYanıtla
İsmail Yıldız:

Nerdeymişler 10 yıldır,,,niye görüşmüyorlaşmış ,,,,,hani ülke menfaati ve geleceği vardıya,,,

53
23
yanıtYanıtla
Aslan41:

devlet Bahçeli bu durumu sevmez

49
21
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Hiç sevmez hatta nefret eder ??

yanıt32
yanıt17
Allahın Kulu:

Devlet bahçeli patronları neyi isterse onu sever ya da sevmez. Tuvalete gitme desinler gidemez bir zat. Sevse ne sevmese ne?

yanıt13
yanıt13
öncevatan:

Bu ülkenin en büyük kaybı iyi bir muhalefet olmamasıdır. Herkes bi partiyi körü körüne savunuyor kimse özeleştiri yapalım demiyor. Bu ülkenin bu hale gelmesinde tek sorumlu iktidar diyemezsin. Muhalefet düzgün olsaydı bu kadar meydan boş kalmazdı. 10 yılda geldiğimiz duruma bak. İktidara gelmek için pkk ile bir araya geliniyor ve buna büyük bi tepki dahi gösterilmiyor. Yazık Yazık Yazık.!

54
12
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title