Haberler

Muhalefet liderlerinin 5 saatlik toplantısına yemekler damga vurdu! Etli pazı sarma, zeytinyağlı portakallı kereviz

Güncelleme:

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için ortak çalışma yürüten 6 partinin lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya geldi. Kritik kararların alındığı tarihi zirveden detaylar gelmeye devam ederken, 5 saatten fazla süren toplantının yemek menüsünde çorba, güveç, etli pazı sarma, zeytinyağlı portakallı kereviz, salata ve tatlı olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, dün akşam Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'nde düzenlenen çalışma yemeğinde buluştu.

KRİTİK TOPLANTI 5 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ

5 saat 30 dakika süren görüşmede 6 lider, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının son halinin teyidi ve bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceğine yönelik istişarede bulundu. Üzerinde mutabakata varıldığı belirtilen güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının nasıl, ne zaman, hangi zeminde, kimler tarafından ve nasıl kamuoyuna açıklanacağını değerlendirdi.

Muhalefet liderlerin 5 saat süren zirvesine yemekler damga vurdu! Etli pazı sarma, zeytinyağlı portakallı kereviz

İLK KEZ TOPLU HALDE FOTOĞRAF VERDİLER

Ev sahibi Kılıçdaroğlu, toplantı saatinden yarım saat önce tesise geldi. Kılıçdaroğlu sırasıyla Davutoğlu, Uysal, Akşener, Babacan ve Karamollaoğlu'nu karşıladı. Genel başkanlar 'çalışma yemeği' formatında gerçekleştirilen buluşmada ilk kez toplu halde fotoğraf verdi.

MENÜDE PORTAKALLI KEREVİZ, ETLİ PAZI SARMASI

Liderlerin çalışma yemeği saat 19.20'de başladı. Liderlerin masaya dosyalarını koyduğu görüldü. Yemek menüsünde çorba, güveç, etli pazı sarma, zeytinyağlı portakallı kereviz, salata ve tatlı olduğu belirtildi.

6 LİDERDEN ORTAK AÇIKLAMA

Toplantı sonrası 6 muhalefet partisi lideri ortak bir açıklama da yayınladı. Ortak açıklamada, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'nin 28 Şubat 2022'de açıklanacağı duyuruldu.

Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Bugün, Türkiye için tarihi bir gündür. Birbirinden farklı altı siyasi parti olarak, bizler, Türkiye'nin yıllardır görmeyi umut ettiği tarihi bir çalışma için bir araya geldik.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ni hazırlayan partiler olarak bizler, etkin ve katılımcı bir yasama, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, tarafsız ve bağımsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem inşa etme kararlığı içindeyiz.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN DERİN SİYASİ VE EKONOMİK KRİZİ"

Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artarak etkisini ağır bir biçimde göstermektedir. Bu krizin en önemli sebebi kuşkusuz, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" adı altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yönetimdir.

Altı siyasi parti olarak hepimizin ortak sorumluluğu, uzlaşarak ve birlik içinde bu krizi aşmak, derin sorunlarımızı demokratik siyasetin alanını genişleterek, çoğulculuk temelinde çözebilmektir.

Tam da bu inanç ve kararlılıkla, yasama, yürütme ve yargı organlarının güçlendirilmesinin yanında, demokratik hukuk devletini güçlendirmek amacıyla Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Kutuplaşmayı değil, istişare ve uzlaşmayı esas aldık.

28 ŞUBAT TARİHİ İŞARET EDİLDİ

Bugün de parti genel başkanları olarak bir araya gelerek, üzerinde uzlaşıya vardığımız yeni sistemle ilgili mutabakat metninin kamuoyuna takdimi üzerine görüştük ve 28 Şubat 2022 tarihinde milletimizle paylaşılmasında mutabık kaldık.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçmek ortak ve öncelikli hedefimizdir. Bu hedefe ulaşabilmemiz için sürecin nasıl işleyeceğinin ve bu süreçte ülkemizin nasıl yönetileceğinin yapıcı bir şekilde planlanması gerekmektedir. Bu nedenle geçiş sürecinin yol haritasının çalışılarak üzerinde mutabık kalınması ve vatandaşlarımızla paylaşılması konularında da uzlaşıya vardık.

Muhalefet liderlerin 5 saat süren zirvesine yemekler damga vurdu! Etli pazı sarma, zeytinyağlı portakallı kereviz

EKONOMİK VE SOSYAL GELİŞMELER

Ayrıca bu toplantıda güncel ekonomik ve sosyal gelişmeleri değerlendirdik ve seçimlerden sonra uygulanmaya başlanacak politikalar konusunda ortak çalışma yapılabilecek alanlara ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Hedefimiz milletimizin rahat bir nefes almasını sağlamak ve refah düzeyini, kapsayıcı bir anlayışla ivedilikle yükseltmektir.

Türkiye'nin istişare ve uzlaşı ile çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Önemli olan, tüm farklılıklarımızla beraber "biz" düşüncesini, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği normları çerçevesinde temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, herkesin kendini eşit ve özgür vatandaş olarak gördüğü, düşüncelerini özgürce ifade edebildiği, inandığı gibi yaşayabildiği demokratik bir Türkiye'yi inşa etmektir.

"YARININ TÜRKİYE'Sİ' İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Öte yandan hedefimiz; kamu yönetiminde şeffaflık, eşitlik, tarafsızlık ve liyakatin sağlanması, yolsuzlukla etkin mücadele edilmesi, Siyasi Etik Kanunu ile siyasi makamların millete hizmetten başka bir amacının olmamasının garanti altına alınmasıdır.

Bugün burada milletimiz adına "Yarının Türkiyesi"ni inşa etmek için önemli bir adım attık. Bundan sonra da işbirliği alanlarını genişleterek sürdürmekte kararlıyız. Hep birlikte inşa edeceğimiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'i milletimize ve gelecek nesillere adalet, barış, refah ve huzur getirmesi inancıyla hayata geçirmeyi taahhüt ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu İYİ Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500

Yorumlar (12)

Yavuzkadi Kadi:

Bu masadan türkiyenin hayrina hic birsey cikmaz

68
63
yanıtYanıtla
Enes GENÇ:

Fotoğrafları Pervin mi çekmiş. O neden fotolarda yok?

42
77
yanıtYanıtla
Haydar:

Sizin parti Mhp den umudu kestiği için pervinle görüşüyor olmasın

yanıt26
yanıt16
Zama Zam:

Gururlu insanlar ve demokrasiyi savunan ver her kesime hitap eden kişilerin böyle samiyetsiz toplantıda işi olmaz fotoğraf çeken iktidar tarafından biridir hdp siz çözüm ve demokrasi olmaz 7 milyon seçmenin görmezden gelmek samiyetsizliktir

yanıt5
yanıt25
Mehmet:

Bak hele şu 6 cücelere. Pardon 7 cüceler olacaktı. Yedinizin boyu bir REİS ETMEZ. )

33
55
yanıtYanıtla
Haydar:

Aydınlık güzel Türkiye refah huzur gelecek işallah yolunuz açık olsun.

51
32
yanıtYanıtla
Metin Demir:

düymesi başkasının elinde olan yıkım ekibi

33
44
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

bunlar başa geçsin memleket emekli maaşlarını alamayacak duruma gelecek inş o zaman çok geç olacak.

34
42
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Temenniye bak, ben AK Partiye oy vermesemde, ülkemin geleceği adına böyle bir temennide hiç bulunmadım. Yazık... Ne kadar ayrışmışız...

yanıt19
yanıt2
Sevda Gül :

7 farkli kafa bir niyet, Allah bizi sizin fitne fesatinizdan korusun!

30
34
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title