Haberler

Memleket Partisi'ndeki istifa dalgasının ardından olağanüstü kurultay kararı alındı

Güncelleme:

Muharrem İnce'nin CHP'den ayrıldıktan sonra kurduğu Memleket Partisi'nde istifa dalgası yaşanıyor. Parti yönetimindeki altı ismin istifasının ardından olağanüstü kurultay kararı alındı. Muharrem İnce tarafından yapılan açıklamada, "Bu aşamada yaşanan kuruluş sancılarından kurtulmak için Olağanüstü Kurultayımızı toplayacağız. Birlikte başaracağız" denildi.

Genel Başkanlığını Muharrem İnce'nin yaptığı Memleket Partisi yönetimindeki altı isim istifa etti. İstifa eden parti yönetimindeki isimler ise Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, Genel Sekreter Prof. De. Hakkı Akalın, Parti Meclisi-Danışma Kurulu Üyesi ve Kurucu Üye Meryem Şengül Kala, MYK Üyesi ve Parti Genel Sayman Serkan Ufuk Akgün, MYK Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu ve Parti Meclisi Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray olarak sıralandı.

MUHARREM İNCE'DEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARI

İstifa dalgasının ardından Memleket Partisi'nde olağanüstü kurultay kararı alındı. Sosyal medyadan yatptığı paylaşımda İnce, "17 Mayıs 2021'de kurduğumuz Memleket Partimiz, yaşadığı tüm sancılı süreçlere rağmen kısa sürede seçime girme hakkını kazandı. Bu aşamada yaşanan kuruluş sancılardan kurtulmak için Olağanüstü Kurultayımızı toplayacağız. Birlikte başaracağız. Geleceğimizi geri alacağız" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi'ndeki istifa dalgasının ardından olağanüstü kurultay kararı alındı

MUHALEFETİ YIPRATTIĞINI GEREKÇE GÖSTEREREK İSTİFA ETTİ

Geçtiğimiz yıl CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne geçen Parti Sözcüsü ve Genel Başkanvekili olan Gaye Usluer, muhalefeti yıprattığını gerekçe gösterdiği istifa açıklamasında şu satırlara yer verdi: "Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz. Aksi düşünülemez, düşünülmemeli. Ülkemiz için köprüden önce son çıkış gibi görünen, alternatifi ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem. Bu duygu ve düşüncelerle Memleket Partisi'nden istifa ettiğimiz bilgilerimize sunuyorum. Süreçteki yol arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Aydınlık bir Türkiye, çocuklarımız için aydınlık ve huzurlu bir gelecek dileklerimle. Saygılar sunarım."

Memleket Partisi'ndeki istifa dalgasının ardından olağanüstü kurultay kararı alındı

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Memleket Partisi Muharrem İnce Haberler

500

Yorumlar (7)

Edebiyat Defterim:

Cumhur ittifakını istemeyenler rengini belli ediyor diye düşünüyorum

85
21
yanıtYanıtla
millet yorumu:

NE VARSA AK PARTİDE VAR

10
9
yanıtYanıtla
özen66:

muharrem cumhurbaskanlıgını kaybettıgı anda susp bekleseydı seneye kesınlıkle chp nın basına gecerdı.üç beş yagcıya kanıp partı kurdu kendını tumden bıtırdı

6
0
yanıtYanıtla
ERKAN :

tüm derdi millet ittifakını bozmak olduğunu anlayanlar istifa etmeye başladı. tebrik ederim.

2
1
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

Tek kişilik parti bence. Tam da Muharrefe göre

1
1
yanıtYanıtla
Kemal Kaya:

Bu adamın lider olmadığını beceriksiz bir zat olduğunu yıllar önce söyledim de burada asıl konu muhalefeti kollayan bir güç bu istifaları himaye etmiş gibi….

0
1
yanıtYanıtla
Bulent :

Bu adama nasıl oy verdim.nasıl bir oyuna kurban gittik anlamadım.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title