Haberler

Meloni'ye İstanbul ziyaretinde eşlik eden Prof. Dr. İlber Ortaylı: Afrikalı göçmenler bize gelecekmiş

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni arasındaki görüşmede Afrikalı göçmenlerin ele alındığı iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Meloni'ye İstanbul ziyaretinde eşlik eden Prof. Dr. İlber Ortaylı da iddiaları doğrularken, katıldığı canlı yayında Afrikalı göçmenlerin Türkiye'ye getirilmek istendiğini anlattı. Ortaylı, "Çiğ et yiyen, sokaklarda işeyen, çıplak gezen kesim var, İnşallah onları göndermezler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi üç gün önce kabul etmişti. Görüşmede Afrikalı göçmenlerin ele alındığı iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Meloni'ye İstanbul gezisi sırasında eşlik eden Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalar geldi. Afrikalı göçmenlerin Türkiye'ye getirilmek istendiğini anlatan Ortaylı, "Çiğ et yiyen, sokaklarda işeyen, çıplak gezen kesim var, İnşallah onları göndermezler. Böyle bir adım atılırsa bu vatana ihanettir" ifadelerini kullandı.

İLBER ORTAYLI AFRİKALI İDDİASINI DOĞRULADI

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni' Kapalıçarşı'da eşlik eden tarihçi, Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı Habertürk yayınında İtalyan basınında çıkan ve Afrikalı göçmenlerin Türkiye'ye gönderilmek istendiğine yönelik iddiaları doğruladı. Ortaylı, göçmen anlaşması iddialarına dair şunları söyledi; "Çok önemli bir tezleri var. Afrikalı göçmenler İtalya'yla, bize gelecekmiş. İtalya'nın doğru, yabancı kaldıracak bir yapısı yok. Ne mekanı yeter ne hizmetleri yeter ne kaynakları. O çok açık. Ama zaten bizde yeterince var. Zenciler üzerine yazılan bazı mesajları okudum, felaket. Fransa'nın güney sahillerinde, Almanya'nın en 'faşo' yerlerinde falan böyle şeyler yazılmaz. Çok ayıp bir şey, utandım.

"İNŞALLAH ÇİĞ ET YİYEN, SOKAKLARA İŞEYENLERİ GÖNDERMEZLER"

Türkler o kadar da zenci düşmanı bir millet değil. İyi kötü bu memleket ilk defa şimdi tanımıyor Afrikalıları. Pekala arada bir sempatik bir ilişki şu anda bile var. Buradaki Afrikalılar çok fazla şikayetçi değiller. Bir şekilde ilişkiler normal gidiyor, problemimiz başka gruplarla. Çiğ et yiyen, afedersiniz sokaklarda işeyerek gezen, yatan, çıplak gezen Afrikalı bir kesim var, İnşallah onları göndermezler" dedi.

ÖZDAĞ: YETER ARTIK

Ortaylı'nın sözleri sosyal medyada gündem oldu, yeni göçmen anlaşması iddiası yoğun tepkiyle karşılandı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Ortaylı'nın sözleri üzerine yaptığı paylaşımda iktidara tepki gösterdi; "Umarım doğru değildir. 2017'de Türkiye'de Anadolu Ajansı'nın İngilizce haberinde ülkemizdeki Afrikalı sayısı 1 milyon 750 bin olarak verilmişti. Bugün sayı 2 milyonun ötesinde. Mesele sadece Aksaray, Laleli ile sınırlı değil. Kütahya, Karabük gibi Anadolu şehirlerinde bile siyah cemaatler oluştu. Dünya'da azalan AIDS Türkiye'de artıyor. Avrupa'nın çöpünü para karşılığı ülkemize getiren AKP şimdi de ülkemizi daha fazla Asya ve Afrika'nın insan çöplüğü yapmamalı. Yeter artık."

Meloni'ye İstanbul ziyaretinde eşlik eden Prof. Dr. İlber Ortaylı: Afrikalı göçmenler bize gelecekmiş

Kaynak: Haberler.com / Politika

Giorgia Meloni İlber Ortaylı İstanbul Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (38)

Emirhan YILDIZ:

yalan haberin yalan haberi olmuş

94
519
yanıtYanıtla
wqwq wwqw:

Koskocaman tarih profösörü bu yaşta yalan söyleyecek sen gerçeği söyleyecen hemi hadi ordan

yanıt487
yanıt70
Mehmet Vatandaş:

Emirhan YILDIZ: e bebeğim e e e . Uyumaya devam

yanıt243
yanıt16
ERTAN IŞIK:

HAHAHAH RESMEN KENDİ ÜLKEMİZDE YABANCI OLDUK YAPARSA AK PARTİ YAPAR :)))

397
30
yanıtYanıtla
bekir yapici:

yapiyor zaten ama 22 yildir hala öpülmeye doymayanlar var

yanıt138
yanıt14
Heyy Heyyy:

DAHA BETER OLURUZ İNŞALLAH

184
211
yanıtYanıtla
Elif Şahan:

Zaten oyle olursa AKP kaybeder hemde sonsuza dek

206
39
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Hala kaybetmediyse daha söylenecek söz kalmamış demektir.

yanıt193
yanıt19
Hsn:

Karşısında chp gibi bir örgüt olduğu sürece kaybetmez

yanıt156
yanıt30
bekir yapici:

bu kadar balik beyinli ve okumus okumamis cahilimiz varken her türlü kurnazligi hileyi yalani iftirayi mubah görenlerin gidecegine artik umudum kalmadi zaten ne cepleri ne gözleri nede kasalari dolmak bilmiyor.

yanıt47
yanıt4
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title