Haberler

Litvanya'ya ayak basan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan jet mesaj: AB'de önümüzü açın

Güncelleme:

NATO Zirvesi için Litvanya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye adım atar atmaz yaptığı sosyal medya paylaşımında önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Türkiye'yi 50 yılı aşkın bir zamandır AB kapısında bekleten ülkelere sesleniyorum: Önce gelin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın; biz de Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım." dedi.

11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya'da düzenlenecek NATO Zirvesi için liderler Vilnius kentine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kente ayak basar basmaz bir tweet attı. Türkiye'nin AB'de önünün açılması gerektiğini belirten Erdoğan, "Türkiye'yi 50 yılı aşkın bir zamandır AB kapısında bekleten ülkelere sesleniyorum: Önce gelin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın; biz de Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım. Litvanya ziyaretimizin ülkemiz, ittifakımız ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"İTTİFAK DAYANIŞMASIYLA HAREKET ETTİK"

Erdoğan'ın açıklamasının tamamı şöyle: "Yarın başlayacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Vilnius'a geldik. Bu kritik zamanda, NATO coğrafyasının savunması ve güvenliği hakkında görüş teatisinde bulunacak, önemli kararlara imza atacağız. Madrid'de ittifakın savunma planlarının güncellenmesini kararlaştırmış ve bunların Vilnius Zirvesi'nde onaylanmasını öngörmüştük. Bu süreçte işi yokuşa sürme çabalarına rağmen her zaman olduğu gibi ittifak dayanışmasıyla hareket ettik.

Litvanya'ya ayak basan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan jet mesaj: AB'de önümüzü açın

"BİZE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ"

Vilnius'ta, NATO'nun terörizmle mücadele konusundaki gayretlerinde yeni bir safhaya geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaları değerlendireceğiz. Türkiye'ye yönelik yaptırım ve kısıtlama uygulayan müttefiklere bu yanlıştan süratle dönmeleri çağrımızı tekrarlayacağım. İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin ilerleyebilmesi, Üçlü Mutabakatta kayıtlı hususların yerine getirilmesine bağlıdır. Biz, bize verilen ve altına imza atılan tüm sözlerin tutulmasını istiyoruz.

Litvanya'ya ayak basan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan jet mesaj: AB'de önümüzü açın

"50 YILDIR BİZİ AB KAPISINDA BEKLETEN ÜLKELERE SESLENİYORUM"

Tehditlerin arttığı bir dönemde müttefiklerimizle birlikte Vilnius'ta ittifaka verdiğimiz önemi teyit edeceğiz. Bu vesileyle bir gerçeğin altını çiziyoruz; NATO üyesi ülkelerin tamamına yakını Avrupa Birliği üyesidir. Türkiye'yi 50 yılı aşkın bir zamandır AB kapısında bekleten ülkelere sesleniyorum: Önce gelin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın; biz de Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım. Litvanya ziyaretimizin ülkemiz, ittifakımız ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Avrupa Birliği Sosyal Medya Finlandiya Litvanya Türkiye İsveç Nato Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Adıyamanlı Kutalmış :

Sen işe yaramayan asalak tipli olan göçmenleri gönderin bu memlekette AB ye gerek kalmaz sayın başkan.

116
49
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Ab ye girersek göçmenler gider dolar düşer,yaşama standartı geri döner,tayyip bey bu konuda ısrarını yitirmez umarım

112
14
yanıtYanıtla
Kemal Çağatay Sözmen:

Söylediyse yaptırır ! Bu mevzu çok başka ... Ya göçmenler geri gidecek ya da bu yüke ortak olacaklar . Ne kadar eleştirirseniz eleştirin devletinizin ve liderinizin arkasında durun lütfen. Bu vatan bizim , bu topraklar bizim. Bizi ezmeye , yok etmeye çalışanlara asla boyun eğmeyeceğiz .

73
42
yanıtYanıtla
KKaraMuratt:

26.01.2013 şanghay beşlisine alın AB'yi unutalım. 24.01.2015 Türkiye AB'nin kapısında dilenecek bir ülke değildir. 01.10.2017 Aslına bakarsanız bizim AB üyeliği ile bir işimiz kalmamıştır. 20.09.2022 Tutumlarımızdan dolayı AB'ye hesap verecek değiliz. 10.07.2023 Bizi AB'ye alın İsveçi NATO'ya alalım. Tam olarak hangisinin arkasında duralım ?

yanıt29
yanıt6
Gokhan Acar:

Bir şey bildiğin yok gündemi değiştiriyor sadece hala bu kafayla düşünüyorsunuz ya valla anlamıyorum sizi.

yanıt4
yanıt3
Ben fero:

Ab ye girmesek daha iyi ingiltere bosuna cikmadi

63
41
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Aynen öyle biz ab ye girersek ab iflas eder onlari donuna kadar soyariz

yanıt24
yanıt4
Ali ihsan:

ingiltere gibi güçlü olursak bunlara ihtiyacımız kalmaz şimdi ihtiyacımız var

yanıt15
yanıt0
Alper Kara:

Şimdi bizim solcular bunada karşi cikarlar

25
26
yanıtYanıtla
celal satıcıer:

BEN ANLAMADIM SENİN SOLCULARIN KİM.SEN SOLCUNUN TIRNAĞI OLAMAZSIN BE.SEN SAĞCISINDA NE İŞE YARARSIN.AKLINIZ KİRADA.ÖMRÜNÜZ BOYUNCA NEYİ SORGULADINIZ.

yanıt0
yanıt0
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title