Haberler

Kocaeli'deki fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırgan, polis operasyonuyla yakalandı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde uluslararası bir şirkete ait fabrikada işçileri rehin alan saldırgan, polis ekiplerinin operasyonuyla 9 saat sonra yakalandı. İşçileri rehin alan saldırganın, fabrikanın eski çalışanı olduğu ortaya çıktı.

Kocaeli'deki fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırgan, polis operasyonuyla 9 saat sonra yakalandı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Silahlı saldırgan etkisiz hale getirildi. Rehineler kurtarıldı. Eylemi yapan fabrikanın eski çalışanı." ifadelerini kullandı.

Kocaeli'deki fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırgan, polis operasyonuyla yakalandı

REHİNE KRİZİ SONA ERDİ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren uluslararası bir firmaya ait fabrikada, 7 kişinin silah ve üzerinde bombayı andıran düzenekle rehin alınmasıyla ilgili kriz çözüldü. Fabrika işçilerini rehin alan saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı.

Kocaeli'deki fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırgan, polis operasyonuyla yakalandı

EYLEMİ YAPAN FABRİKANIN ESKİ ÇALIŞANI

Olay yerine gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yavuz, Gebze'deki rehine krizinin sona erdiğini söyledi. Vali Yavuz, "Silahlı saldırgan etkisiz hale getirildi. Rehineler kurtarıldı. Eylemi yapan fabrikanın eski çalışanı." ifadelerini kullandı.

Kocaeli'deki fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırgan, polis operasyonuyla yakalandıKocaeli Valisi Seddar Yavuz

"KÜÇÜK BİR OPERASYONLA ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

Başarılı tamamlanan operasyonun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, "Amacımız kardeşlerimizi sağ salim oradan çıkarmaktı. Nitekim bu süreci, kıymetli emniyet mensuplarımız, istihbarat teşkilatımız, olabilecek tüm bağlantılarıyla değerlendirerek bir çalışma gerçekleştirdik ve daha sonra da rehinelere zarar vermeksizin küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Çünkü müzakereler sonuç vermedi. Kardeşlerimizin her birinin sağlık durumu iyi. Biz olay esnasına içerdeydik. Rehinelerin hepsine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Biz Türkiye'nin huzurundan ve güvenliğinden yanayız. Bu tür davranışları sergileyen herkesin karşısında önce biliyorsunuz hukuk işler. Güvenlik güçlerimiz üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmiştir." dedi.

Kocaeli'deki fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırgan, polis operasyonuyla yakalandıKocaeli Valisi Seddar Yavuz

"İHTİYAÇ İÇİN DIŞARI ÇIKTI, OPERASYONA START VERİLDİ"

Operasyonun detaylarını paylaşan Vali Yavuz, "İhtiyaç için dışarı çıktığında ona göre konuşlanmıştık. Alternatif bir takım çalışmalar yapmıştık. Hareket tarzını bir kez daha değerlendirdik. Kıymetli emniyet mensuplarımız, kahraman güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yapmak suretiyle ve rehinelere zarar gelmeyeceğini anladığımız anda gerekeni yaptık. 2 silahı vardı. Üzerinde de düzenekler mevcuttu. Dolayısıyla bizler bu konuda hassas davranırız. Her ihtimali değerlendiririz. Arkadaşlarımız gerekli incelemeyi, tahkikatın detaylarını çalışacaklar." diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz, şahsın içeride ateş edip etmediği sorusuna ise "Bizim operasyonumuzda herhangi bir ateş etme eylemine girişemedi. Arkadaşlarımız çok anlık bir hareketle etkisiz hale getirdi." şeklinde yanıt verdi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kocaeli Gebze 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Tutankamon Hoca:

Ülkenin baŞINDA BÜYÜK BELA VAR herşey yaşanıyor

276
26
yanıtYanıtla
elmor:

Saldırgan değil ter ör ist, şer ef siz lik yapmayın!.

217
79
yanıtYanıtla
Murat ÇAMUR:

böyle MALLAR olduk ca bu ülkede terör bitmez

187
18
yanıtYanıtla
Ayhan Tufan:

Bunları çamura batıracaksın Muratım....

yanıt18
yanıt2
Kartal Q7:

Abi yemin ederim ülkede çok büyük zeka geriliği var biz biz olmakdan çıkmışız artık

182
7
yanıtYanıtla
Ayhan Tufan:

Hem de nasıl Kartalım!!!

yanıt17
yanıt1
Dr.Kimbel:

Zekamiz olsaydi enflasyon böyle olmazdi dua edin Cumhurbaskani insafli insan ben olsam sizi acliktan öldürürüm

yanıt5
yanıt9
Süleyman Demir:

ULAN DELİNİN ZORUNA BAK MADEM BU KADARINI GÖZE ALMIŞSIN GİT GAZZE DE SAVAŞ BARI ERKEK DİYELİM MAL HERİF

149
10
yanıtYanıtla
Beşiktaşlı:

10 saatlik küçük bir operasyon! Başının altına bide halı koymuşlar. Yaşattığını yaşamadan ölmez inşallah

100
34
yanıtYanıtla
Senrey26:

bu devirde polis ve güvenlikçi olmak eskisinden dahada zor Allah yardımcısı olsun hepsinin. iyice çivisi çıktı ortalığın.

103
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title