Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Gaziantep'e Geçti

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep'e geçti. Tatar, Gaziantep Valisi Kemal Çeber'i ziyaret ettikten sonra Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen resim sergisini gezdi. Tatar, programına Kıbrıs gazilerinin de katıldığı toplantı ile devam etti.

GAZİANTEP'E GEÇTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman'ın ardından, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep'e geçti. Tatar, Gaziantep Valisi Kemal Çeber'i ziyaret ettikten sonra Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen resim sergisini gezdi. Tatar, programına Kıbrıs gazilerinin de katıldığı toplantı ile devam etti.

'BİZ ANADOLU'NUN BİR PARÇASIYIZ'

Tatar, KKTC'nin Türkiye ile kültür ve ortak hedefler açısından iç içe olduğunu ve bu birlikteliğin baki olduğunu söyledi. KKTC'nin Türkiye ile sınır yakınlığından bahseden Tatar, "Anadolu'ya o kadar yakınız ki suyumuzu getirdik. Yunanistan'a 1000 kilometre, Brüksel ise 2 bin kilometre uzaklıktadır. Dolayısıyla biz Anadolu'nun bir parçasıyız, uzantısı ve hep tarihte de böyle oluşmuştur" diye konuştu.

'KKTC'NİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE KATKISI VARDIR'

Tatar, KKTC'nin egemenlik konusuna büyük önem verdiğini söyledi. KKTC'nin karşısında yer alan güçler olduğunu ve bu güçlerin de farklı menfaatler peşinde olduğuna dikkat çeken Tatar, şöyle konuştu:

"Karşımızda birtakım güçler vardır. Onların menfaatleri de başkadır. Ama eğer biz bir milletsek, coğrafyamıza, Türkiye'yle komşu ilişkisine, Akdeniz'deki yeni siyasete, Doğu Akdeniz'in artan stratejisine ve Türk dünyasına baktığımızda en güneydeki Türk devleti olarak bağımsız Türk Cumhuriyeti vardır. Bu bağımsız Türk devleti, toprağıyla, kıyıları, egemenliği, deniz alanları, kara suları, kıta sahaları, ekonomisi, bunların hepsiyle Mavi Vatan'a, Türkiye Cumhuriyeti'ne katkısı vardır. KKTC'nin Türk dünyasına katkısı vardır."

Tatar, Akdeniz'de önemli doğal kaynakların yer aldığını ve KKTC'nin bu haklarını almak için gayret ettiğini dile getirdi. Kıbrıs'ın her alanda savunulmazsa oluşabilecek risklere dikkat çeken Tatar şöyle devam etti:

"Kuşatılırsak gemilerimiz bile açık sulara açılamaz, uçaklarımız havada belli bir yerden sonra ilerleyemez. KKTC, milli bakımdan çok değerlidir. KKTC'nin bekası, egemenliği, Mavi Vatan'da yetki alanları ve Libya koridoru ile Türkiye'nin bambaşka bir gerçekle Doğu Akdeniz'de haritası ortaya çıkıyor. Kimse bizim sürdürdüğümüz siyaseti hafife alamaz, bu siyaset KKTC ile ana zemin buldu. Bu zeminde denizde, karalarda, hava sahasında çok daha fazla ulusal ve milli çıkarlarımızın bekası için birtakım kazanımlar elde edilmiştir. İnşallah bunları da hep birlikte devam ettireceğiz."

Ahmet ATMACA/ GAZİANTEP,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gaziantep Üniversitesi Kıbrıs Barış Harekatı Kemal Çeber Gaziantep Kıbrıs Tatar Etkinlikler Kültür Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title