Haberler

Kılıçdaroğlu Ezilme Tehlikesi Geçirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Halk Yürüşü'ne katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Halk Yürüşü'ne katıldı. Kılıçdaroğlu, partililerin yoğun ilgisinden dolayı ezilme tehlikesi geçirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da partisi tarafından düzenlenen Halk Yürüyüşü'ne katılarak partililerle birlikte Türkiş mevkisinden Halk İskelesi'ne kadar yürüdü. Partililerin yoğun ilgisinden dolayı ezilme tehlikesi geçiren Kılıçdaroğlu'nun yardımına korumaları yetişti. Yoğun tezahürat eşliğinde Halk İskelesi önünde toplanan halka hitap eden Kılıçdaroğlu, "Bizler acaba Mustafa Kemal'in değer verdiği gençlere onun gözünden, inancından gerekli önemi ve desteği verdik mi? Bugün hapishanelerinde 600 üniversite öğrencisi varsa Türkiye Cumhuriyeti'nin, o zaman AK Parti'ye şunu sormamız gerekiyor: 600 üniversite öğrencisi hangi gerekçe ile okullarından alınıp zindanlara atıldılar. Hopa olaylarını protesto etmek için gözaltına alanın ve hapse atılan ve hapse atılan arkadaşlarına destek vermek için, onların hapishanelerde saçları kesildi diye kendi saçlarına kestiği için 'siz teröristsiniz' muamelesi görüp, onları da mahkemenin önüne çıkartan bir düzene hep beraber isyan edeceğiz. Galatasaray Üniversitesi öğrencisi 'boynuna poşu taktı' diye 11 yıl hapse mahkum edilirken buna da isyan edeceğiz. Çünkü biz bu ülkede herkesin düşüncesini özgürce dile getirebildiği bir Türkiye'yi kurmak için yola çıktık" dedi.

Baskıcı rejimlerin tarihin çöp sepetinde yerini aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hep beraber demokrasiyi, özgürlüğü yücelteceğiz. Onurlu bir Türkiye için hiç kimsenin önünde diz çökmeyen, hiçbir devlet başkanının bu ülkenin dışişleri bakanını parmakla çağırmadığı onurlu bir ülkeyi el birliği ile kuracağız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Bu bayram bağımsızlığımızın sembolüdür. Bu bayram dolayısıyla bütün gençlere sesleniyorum, renginiz, inancınız, kimliğiniz ne olursa olsun bir ortak paydamız var yurt sevgisi, insan sevgisi, onurlu, bağımsız, özgür Türkiye. Bizim babalarımız, dedelerimiz ulusal Kurtuluş Savaşı'nı verirken kimse kimsenin rengine, inancına, kimliğine bakmadı. Gençlerimizin geleceği için sözlerimiz var, Türkiye'de demokrasi olacaksa YÖK garabeti olmayacak, özel yetkili mahkemeler olmayacak. Türkiye'de demokrasi olacaksa bağımsız mahkemelerin olması, özgür mahkemelerin olması gerekiyor. Siyasal baskılardan arınmış her türlü düşüncenin özgürce dile getirildiği bir Türkiye'yi kurmak için yola çıktık ve mücadelemizde gençleri yanımızda görmek istiyoruz. Bugün gençlerin, genç düşünenlerin bayramı, bugün Mustafa Kemallerin bayramıdır. Yasak getireceklermiş, getirmezseniz namertsiniz siz, engelleyeceklermiş, engellemezseniz namertsiniz siz. Biz her türlü baskıya direnmesini bilen, her türlü baskının karşısında özgürce konuşan, bedel ödemek varsa bedelini de ödemeye hazır olan bir ruh dünyasına sahibiz. Tarih baskıcı rejimlerle doludur. Hiçbir baskıcı rejim hayatta kalmamıştır. Ama demokrasi ve özgürlüğün olduğu, insanların özgürce konuşabildiği, yazabildiği, haber alabildiği rejimler hep ayakta kalmıştır ve yaşamıştır. Biz özgür medya istiyoruz, biz 'gazeteciler kalemlerini, düşüncelerini özgürce dile getirsinler' diyoruz. Baskıya karşı olacağız, baskıya direneceğiz. Bütün demokrasilerde insanlar ağır bedeller ödediler, demokrasi tarihe baktığınız zaman bütün ulusların, demokrasi mücadelesi verenlerin ödediği bedelleri görürsünüz. Kimisi canıyla, kimisi malıyla ödedi. Ama her demokrasi mücadelesi veren tarihte onurlu yerini almıştır. Demokrasiye karşı direnen, baskıcı olan rejimlerin tamamı tarihin çöp sepetinde yerini almıştır. Özgürlük, bağımsızlık, demokrasi için mücadele edeceğiz ve yılmayacağız" diye konuştu.

Ünlü sanatçı Edip Akbayram'ın şarkısını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Eşkıyayı dünyaya hükümdar etmeyeceğiz" dedikten sonra partililere veda ederek Samsun Çarşamba Havaalanı'na hareket etti. Kılıçdaroğlu, özel uçak ile Ankara'ya hareket etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title