Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu bölgede, herhangi bir ilde yaşanan olumlu bir gelişme bütün bölgenin faydasınadır, yine burada yaşanan bir olumsuz gelişme de bütün bölgenin zararınadır" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu bölgede, herhangi bir ilde yaşanan olumlu bir gelişme bütün bölgenin faydasınadır, yine burada yaşanan bir olumsuz gelişme de bütün bölgenin zararınadır" dedi.

Bingöl'de incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer ile Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bakan Yılmaz, Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir'den sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bingöl 112 Acil Komuta Merkezi'ni de gezen Bakan Yılmaz, burada özellikle köy yollarının kar nedeniyle kapanması esnasında hasta kurtarma çalışmalarında kullanılan paletli ambulansı inceledi.

Bakan Yılmaz, daha sonra Bingöl Valiliği'nde düzenlenen Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye'de kalkınma ajanslarının 26 bölgede 81 ili kapsayacak şekilde kurulduğunu belirtti.

FKA'nın Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli ilerini kapsadığına değinen Bakan Yılmaz, söz konusu illerin hem coğrafi hem de ekonomik olarak birbirleriyle bağlantılı olduğunu vurguladı.

Hükümet olarak bölgesel politikalara büyük önem verdiklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

"Ben hep şunu söylerim; küçük olsun benim olsun mantığını bırakıp, büyük olsun hepimizin olsun mantığında olmamız lazım. Bu genelde de bölgesel düzeyde de aynı şekilde olmalıdır. Bu bölgede herhangi bir ilde yaşanan olumlu bir gelişme bütün bölgenin faydasınadır, yine burada yaşanan bir olumsuz gelişme bütün bölgenin zararınadır. Bu bilinç içinde olmamız gerekir. Geçmişte hiç olmayan mekanizmayı bu dönemde kurduk. Kalkınma ajansları yeni bir mekanizma, bu bölgede yaklaşık 2 senedir hizmet veriyor. Kırsal kalkınmada yine proje bazlı destekler veriyoruz. SODES bazında destekler sunuyoruz. İş-Kur kanalıyla meslek eğitimine dönük katkı sunuyoruz, TÜBİTAK kanalıyla Ar-Ge projelerine destek veriyoruz. Bunu çoğaltabiliriz. Eskiden hiç olmadığı kadar kaynak, fon, proje bazlı bir şekilde artık kullanılabilir hale geldi."

Kalkınma ajanslarının bulunduğu bölgelerin potansiyelini harekete geçirmesini beklediklerini dile getiren Bakan Yılmaz, "Kalkınma ajanslarının ayrıca bulundukları bölgelerde vizyon oluşturmasını, bölge planı şekillendirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kalkınma ajansları için 2012 yılını "derinlemesine analiz yılı" ilan ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Her bir il için, belki ilçe bazına inecek kadar bir anlayış içinde analizler, çalışmalar bekliyoruz. Kaynaklarımızı kullanacaksak, daha çok analiz yapmalıyız. Bölgemizi ve kaynaklarımızı çok daha iyi tanımamız lazım. Daha bilimsel, verilere dayalı politikalar şekillendirmemiz lazım. Geri kalmış yörelerin en büyük sorunu proje geliştirecek insan gücünün olmamasıdır. Burada en önemli meselelerimizden bir tanesi projeci bir kültür oluşturmaktır. Donanımlı insan gücü ile bu yörenin taleplerini Ankara'ya iletmek veya fon sağlayan ilgili kuruma iletmektir. Burada ajans gerek istihdam ettiği insanlarla gerekse verdiği teknik desteklerle kapasitenin artmasına hizmet ediyor. Projecilik kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor."

FKA Genel Sekreteri Fethi Altınyuva'nın ajansın 2011 yılı icraatlarıyla ilgili sunumunun ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantıya Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Malatya Valisi Ulvi Saran, Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Elazığ Belediye Başkanı Mehmet Süleyman Selmanoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ile üye illerin ticaret ve sanayi odası ve il genel meclisi başkanları da katıldı.

Bakan Yılmaz, toplantının ardından Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

- BİNGÖL

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Hakan Güvençer Yılmaz Bingöl Cevdet Yılmaz Elazığ Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title