Haberler

İran Lideri Hamaney, Irak Başbakanı ile Gazze'deki Durumu Görüştü

Güncelleme:

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile Gazze'deki son durumun yanı sıra ikili ilişkileri ele aldı. Hamaney, Sudani'nin Irak hükümeti ve halkının Gazze'ye destek verme iradesini takdir ettiğini belirtti ve İslam dünyasının ABD ve İsrail üzerindeki siyasi baskısını artırması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İran ile Irak arasındaki ekonomik ve güvenlik alanlarındaki işbirliğine de değindi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile Gazze'deki son durumun yanı sıra ikili ilişkileri ele aldı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Hamaney, resmi ziyaretler için Tahran'da bulunan Irak Başbakanı Sudani ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Irak hükümeti ve halkının Gazze'ye destek verme konusundaki iradesini takdir ettiğini belirten Hamaney, Gazze halkının öldürülmesinin durdurulması için İslam dünyasının ABD ve İsrail üzerindeki siyasi baskısını artırması gerektiğini vurguladı.

Hamaney, "Bölgenin önemli bir ülkesi olan Irak, bu alanda özel bir rol oynayabilir, Arap dünyası ve İslam dünyasında yeni bir çizgi oluşturabilir." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ilk gününden itibaren tüm delillerin ABD'nin bu savaşın yönetilmesinde doğrudan rol aldığını gösterdiğini söyleyen Hamaney, ABD'nin doğrudan rolünün bu suçların daha da artmasına sebep olduğunu aktardı.

Hamaney, ABD'nin askeri ve siyasi yardımının olmaması durumunda İsrail'in bu filleri devam ettiremeyeceğini ifade ederek, "ABDliler Gazze'deki suçlarda Siyonistlerin suç ortaklarıdır." ifadesini kullandı.

Gazze'de yaşanan tüm "katliamlara rağmen" İsrail'in bu konuda şu ana kadar başarısız olduğunu kaydeden Hamaney, İsrail'in kaybettiği itibarını geri kazanamadığını ve gelecekte de kazanamayacağını vurguladı.

Hamaney, Gazze'deki bombalamaların durdurulması için ABD ve İsrail üzerindeki siyasi baskının artırılması için her taraftan çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek, "İran İslam Cumhuriyeti ve Irak, birbirleriyle koordineli çalışarak bu konuda rol oynayabilir ve etki sahibi olabilirler." değerlendirmesinde bulundu.

İran ile Irak arasındaki ekonomik ve güvenlik alanlarındaki ikili işbirliğine de değinen Hamaney, ilişkilerin iyi yönde devam ettiğini ifade ederek ilişkilerin seyrindeki hızın düşmemesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani beraberindeki heyetle bu sabah Tahran'a gelmiş İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de görüşmüştü.

Sudani'nin ziyaretinin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Bağdat temaslarının ardından gerçekleşmesi dikkat çekmişti.

Kaynak: AA / Politika

Ayetullah Ali Hamaney Ali Hamaney İsrail Gazze Irak İran Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title