Haberler

İntibak Yasasını Meclis'te

Yaklaşık 2 milyon SSK emeklisiyle 12 bin Bağ-Kur emeklisinin yararlanacağı intibak yasası Meclis'e gönderildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilere yönelik "İntibak Yasası"nı TBMM'ye gönderildiğini ifade ederek,

"Yaklaşık 2 milyon SSK emeklisiyle 12 bin Bağ-Kur emeklisinin yararlanacağı intibak yasası düzenlemesi bir ay içinde inşallah Meclis'ten geçecek" dedi.

Bakan Faruk Çelik, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Yalova Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Fransa senatosunda sözde Ermeni iddialarına ilişkin kabul edilen teklife değindi ve bunun Fransa için "kara bir leke" olduğunu söyledi.

"Anayasa Mahkemesi kaldırsa da Fransa için kara bir lekedir, kaldırmasa da Fransa için bir kara lekedir. Çünkü aldıkları kararlar özgürlüğe vurulmuş bir prangadır" diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim şanlı tarihimizi, şanlı ecdadımızı Sarkozy'nin kirli eli hiçbir zaman kirletemeyecektir. Sarkozy, bir sene önce de Fransa'da yaşayan Romanları ülke dışına sürmüştü. Adam, istismarda istikbal arıyor. 'İstismar ederek 2-3 tane oy fazla alabilir miyim' diye. Onun mücadelesini veriyor. Romanlar insan değil mi, bizim ülkemizde yok mu- Balkanlarda yok mu- Onların da kalbi var, onların da beyni var. Ama onları Fransa'nın dışına çıkarmak için ne büyük mücadeleler verdi. Nerede insan hakları, nerede Avrupa değerleri, nerede Sarkozy, nerede Fransa- Fransa'yı orta çağ karanlığından çıkarıp bugünlere taşıyan Fransız düşünürler nerede, Sarkozy nerede- O gelişmeler kalıcı bir gelişme olarak değil, onlar sabun köpüğü gibi insanlardır. Gelirler geçerler. Yakında seçim var. Göreceksiniz ki Sarkozy'ye 'bay bay' diye Fransızlar el sallayacaktır."

-"Uluslararası toplantılarda göğsümüz kabarıyor"-

Türkiye'nin tüm ülkeleri etkileyen küresel krize direndiğini belirten Çelik, 2009, 2010, 2011 yıllarında 4,5 milyon kişinin iş sahibi olduğunu, bunu da dünya krizle boğuşurken yaptıklarını vurguladı.

Bakan Çelik, "Şimdi Dünya Bankası çıkmış açıklıyor; 'Ey dünya milleti sizlere sesleniyorum; küresel ekonomi 3,6 büyüyecek idi, ama şu gidişata bakıyoruz 3,6 büyümeyecek, 2,5 büyüyecek. Yani büyüme düşecek. Ey Avrupa Birliği ülkeleri. Siz 1,8 büyüyecektiniz. Ama büyüyemeyeceksiniz 2012'de. Eksi 0,3 olacak sizin büyümeniz. Negatife geçiyorsunuz', Dünya Bankası diyor. Peki, Türkiye'de ne var- Yüzde 9,6 büyüyen bir Türkiye ekonomisi var. Bütün uluslararası toplantılara katıldığımız zaman sizlerin de görmenizi isterim. İnsanın göğsü kabarıyor, yüreği doluyor" diye konuştu.

-"Hasta parti, hasta ülke olur"-

Bakan Çelik, "Türkiye'nin ana sıkıntısının, muhalefetin hükümetin gücü karşısında kendisini dizayn edememesi olduğunu" söyledi. Muhalefet partilerinin kendilerini bir yere konuşlandıramadığını kaydeden Çelik, şöyle devam etti:

"Onların en iyi bildiği şey biliyorsunuz kurultay. İşte şimdi kurultay yine geldi. Ama bu sefer farklı kurultay yapıyorlar. Şimdi bir kurultay yetmiyormuş, iki gün içerisinde iki tane kurultay yapacaklar. Öğrendikleri ve bildikleri konu bu. Türkiye'yi de buraya sürüklemeye çalışıyorlar. Türkiye'nin zamana ihtiyacı var. Sizin kendi iç dünyanızda yaşadıklarınızı Türkiye'ye taşıyacak olursak Türkiye de sizin konumunuza düşer. Hasta ülke haline getirirsiniz. Hasta parti, hasta ülke olur. Buna hakkınız var mı- Biz 'çalışalım' diyoruz. Sağ olsun ana muhalefet 'biz yatalım' diyor." - YALOVA

Kaynak: AA / Politika

Faruk Çelik Türkiye Bağ Kur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title