Haberler

İhsanoğlu, Demirtaş ve Erdoğan'la Telefonda Görüştü

Güncelleme:

"Çatı Aday" olarak Köşk seçimlerinde yarışacak olan Ekmeleddin İhsanoğlu, rakipleri Başbakan Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı arayarak bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çatı aday olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu, diğer iki aday, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı telefonla arayarak bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bayramın birinci günü sabahı, kendisine destek veren ya da vermeyen, tüm siyasi partilerin liderlerini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun ayrı ayrı arayarak, bayramlarını kutladı.

"ÇOCUKLARINIZ VE TORUNLARINIZLA, HAYIRLI BAYRAMLAR..."

Başbakan Erdoğan 'la yaptığı telefon görüşmesinde bayram tebriğini ileten İhsanoğlu, "Çocuklarınız ve torunlarınızla, hayırlı bir bayram geçirmenizi dilerim" dedi. Başbakan Erdoğan da İhsanoğlu'na aynı dileklerle yanıt verdi.

DEMİRTAŞ'LA DİYARBAKIR'I KONUŞTULAR

İhsanoğlu, bir diğer Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı da tebrik için aradı. Demirtaş'la bayramlaşmanın ardından, İhsanoğlu'nun Cuma günü yaptığı Diyarbakır mitingi ele alındı. Demirtaş, İhsanoğlu'na, "İyi bir miting gerçekleştirmişsiniz" derken, İhsanoğlu da, "Keşke siz de orada olsaydınız. Görüşme imkanı bulurduk" yanıtını verdi.

LİDERLERİ TEK TEK ARADI

Türk halkının ve İslam aleminin bayramını kutlayan İhsanoğlu, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile mecliste grubu bulunan partilerin genel başkanlarını arayarak bayramlarını kutladığını söyledi.

İhsanoğlu, şöyle konuştu: "Bu Sabah ailemizle birlikte Sabah kahvaltısı sofrasındayken, başta sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza ve mecliste grubu bulunan sayın genel başkanlara en iyi bayram dileklerimi sundum. Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve ailesi ile bizi destekleyen meclis dışındaki partilerin genel başkanlarını arayarak karşılıklı bayram tebriğini yapmış bulunuyorum. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum. Türkiye'nin bir bayram havası yaşamasını temenni ediyoruz. 76 milyon yurtaşımızın, Gazze'de Irak'ta Suriye'de Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin ve bütün dünyada mazlum olan, sıkıntı çeken müslümanların huzur içinde olmalarını cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Kuzey Irak'ta o gaddar, terörist IŞİD tarafından rehin tutulan evlatlarımızın bir an evvel ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum."

"BENDE DAVUL ZURNA YOK"

Konuşmasının ardından yanına yaklaşan bir vatandaşın "İsrail politikalarına karşı sizden ciddi bir kınama istiyoruz" sözlerine İhsanoğlu, "Benim bu konuda defalarca açıklamalarım oldu." diye yanıt verdi. Aynı vatandaşın "ben duymadım" şeklindeki sözleri karşısında ise İhsanoğlu, "İsrail'in bu zülmü, tecavüzü, insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor. Belki siz beni takip etmediğiniz için çok hüzünleniyor ve üzülüyorsunuz. Benim heyecanım sizinkinden daha büyüktür. Çünkü ben bu vahşet filmini hayatımda çok defa gördüm. Genel sekreterlik görevim sırasında 2008-2009 yıllarında aynı senaryoyu gördüm ve devlet terörü uygulayan İsrail'e karşı durabilen tek uluslararası kuruluşun genel sekreteriyim. Birleşmiş Milletler'in İnsan Hakları Konseyi'nden kınama kararı çıkarttım. Ancak ben bunları yaparken sesli yapmadım. Bende davul zurna yok. Ben Gazze'ye ilk kez yardım götüren uluslararası kuruluşların başındayım. Ben bunları yaptığım halde ve son 20 günde defalarca söylememe rağmen bana karşı yalan söylüyorlar. Siz yalanları dinliyorsunuz."

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Abdullah Gül Politika Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (19)

25 hun:

oyumuz sana helal olsun dürüs lügün yeter

61
36
yanıtYanıtla
HELAL OLSUN:

ADAM GIBI ADAM EKMELEDDIN IHSANOGLU. BAYRAMDA DÜSMANLIK RAKIP FELAN KALMAZ. IHSANOGLU BU TAVRINDAN DOLAYI GÖNÜLDEN TEBRIK EDIYORUM OYUMU KAZANDIGI ICINDE KENDINI KUTLUYORUM

36
30
yanıtYanıtla
URFALIYAM EZELDEN:

AKP DIYENLER YESILE EKMELEDDIN DIYENLER TURUNCUYA HADI BAKALIM SONUCLARI GORELIM BUDA SON DAKIKA BIR ANKET OLSUN HADI YESILLER GOREYIM SIZI :)

29
35
yanıtYanıtla
hüdapar:

pkklinin bayramini niye kutluyorsun ekmel hoca ?

21
41
yanıtYanıtla
zzn:

pkk ya açık destek veren zaten hükümetin kendisi

37
11
yanıtYanıtla
yilmut:

AKP lilerden önce bu ülkede bayramlarda siyasi parti liderleri birbirlerini ziyaret ederek birbirlerinin bayramını kutlarlardı....eski ve yaşlı siyasetçiler evlerinde bayram ziyaretlerini kabul ederlerdi.....insanlar karşı görüşlü bile olsa bayramlaşmak bir alışkanlık hakine gelmişti şimdi birbirimiz yemek için uğraşıyoruz....arada bir bu tür nezaket kuralları bazılarına ters geliyor...

27
12
yanıtYanıtla
adam kingm@m.m:

Adam KING oylarımız sana

37
1
yanıtYanıtla
hüdapar:

hudaparin yukselisini kimse durduramaz

24
10
yanıtYanıtla
alp:

inşallah cumhurbaşkanı olur kutuplaşmış türkiye istemiyoruz erdogan seçilirse türkiye iç savaşa gider.

10
23
yanıtYanıtla
YAŞLI ROBOT:

Bu inceliktir. Sayın CB. adayı farklı bir çizgi izliyor.

24
3
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title