Haberler

İBB Meclisi'nde öğrencilerin zamdan muaf tutulması tartışması: İBB batıyorsa dükkanı kapatsınlar

Güncelleme:

İstanbul'da ulaşıma gelen yüzde 40'lık zammın ardından İBB Ak Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, öğrencilerin zamdan muaf tutulması için İBB Meclisine teklif sundu. Sunulan teklif İBB Meclisi'nde kabul edildi. Teklifin görüşüldüğü saatlerde ise Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı üyeleri arasında tartışmalar yaşandı. Tartışma sırasında İBB Ak Parti Grup sözcüsü Faruk Gökkuş, Millet İttifakı üyelerine dönerek "Eğer bu rakamlarla İBB batıyorsa dükkanı kapatsınlar." diyerek tepki gösterdi.

İstanbul'da ulaşıma gelen yüzde 40'lık zammın ardından İBB Ak Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, öğrencilerin zamdan muaf tutulması için İBB Meclisine teklif sundu. Sunulan teklif İBB Meclisi'nde kabul edildi. İBB Meclisi'nde teklifin görüşüldüğü saatlerde ise Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.

İBB Meclisi'nde öğrencilerin zamdan muaf tutulması tartışması: İBB batıyorsa dükkanı kapatsınlar

"İBB GELİRLERİ BU YOLLA TIRPALANIYOR"

Millet İttifakı adına konuşan İyi Parti Grup Başkan vekili İbrahim Özcan, Yakıt fiyatlarını örnek göstererek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin bu yollarla tırpanlandığını belirtti.

Özcan,"7 liradan 21 liraya çıkmış bir motorin var. İBB bunu sübvanse etsin deniyor. Bu yolla İBB gelirlerini tırpanlamayın kardeşim. Ondan sonra da tribünlere oynamayın. Samimiyetsizsiniz. Eğer bir şey yapacaksanız Kredi Yurtlar Kurumu'ndan kredi kullanmış milyonlarca öğrencimiz var. 300 bin öğrencimiz icralık. Yapacaksanız bu çocukların icralarını kaldırın. Ondan sonra da kalkıp 30 liranın popülizmini yapmayın. 30 liraya bir kilo dolmalık biber alınmıyor. Siz artık bu hale düşmüş siyasilersiniz. Kamuoyunun taktirlerine bırakıyorum sizi "dedi

İBB Meclisi'nde öğrencilerin zamdan muaf tutulması tartışması: İBB batıyorsa dükkanı kapatsınlar

"İBB BATACAKSA ASKIDA YARDIM TOPLAYALIM"

İyi Parti Grup Başkan vekili İbrahim Özcan'ın konuşmasından sonra söz alan İBB Ak Parti Grup sözcüsü Faruk Gökkuş'ta öğrenci zammına tepki göstererek Millet İttifakı üyelerine dönerek "İBB batacaksa yardım toplayalım" diyerek tepki gösterdi.

İBB Ak Parti Grup sözcüsü Faruk Gökkuş, konuşmasının devamında ise, "Belediyenin veya İETT'nin öğrenci bilet ücretlerinde yapılan indirimlerin ne kadar maliyette olduğunu anlattık ve rakamları verdik. Eğer bu rakamlarla İBB batıyorsa dükkanı kapatsınlar. Askıda İBB'ye yardım kampanyası yapalım. Bu yolla İstanbul Belediyesini kurtaralım" dedi.

İBB Ak Parti Grup sözcüsü Faruk Gökkuş'un ardından söz alan CHP Grup Başkan vekili Doğan Subaşı'da hem Cumhur İttifakı'na hem de meclisi yöneten Zeynel Abidin Okul'a tepki verdi.

İBB Meclisi'nde öğrencilerin zamdan muaf tutulması tartışması: İBB batıyorsa dükkanı kapatsınlar

"KADİR TOPBAŞ BAŞKANKEN BÖYLE TARTIŞMALAR OLMUYORDU"

CHP Grup Başkan vekili Doğan Subaşı, "Teklif oylandı ve bir karara varıldı. Sayın Ak Parti Grup Başkan vekili konuşmasını yaptı ve suçlayıcı bazı ifadeler vardı. İyi Parti Grup Başkan vekili de bunlara cevap verdi.Olay buyken şimdi oradan laf atmalar, bağırmalar, çağırmalar yükseliyor. İBB Başkanı burada ve birazdan faaliyet raporunu açıklayacak . Daha sonra da biz Grup Başkan vekilleri olarak açıklamalarımızı yapacağız. Öyle saygısızca tutumlara gerek yok. Kadir Topbaş buradayken böyle bir tartışma yaşanmadı. Grup sözcüsünün söz almasının ne anlamı var? Grup başkanları zaten konuştu bitti" dedi.

CHP Grup Başkan vekili Doğan Subaşı'nın konuşmalarının son anlarında araya giren Meclis Başkan vekili Zeynel Abidin Okul, kimin konuşup konuşmayacağına kendisinin karar vereceğini belirterek Subaşı'na tepki verdi.

Yaşanan bu tartışmaların ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, faaliyet raporunu sunmak için kürsüye çıktı. Belediye Başkanı İmamoğlu'da kürsüde oturumun geç başlamasından dolayı Meclis Başkan vekili Zeynel Abidin Okul'u hedef aldı.

İBB Meclisi'nde öğrencilerin zamdan muaf tutulması tartışması: İBB batıyorsa dükkanı kapatsınlar

"BİRAZ DAHA GEÇ AÇSAYDINIZ OTURUMU EZANI BEN OKURDUM"

İBB Başkanı İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Ramazan ayı dolayısıyla meclis oturumu 15:00'te başlaması konusunda Meclis Başkan vekili Zeynel Abidin Okul ile anlaşmıştık. Buna rağmen meclisin 16:00'da başladı. Biraz daha gecikseydiniz iftar ezanını okurdum burada."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Zam Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (7)

Davut DOĞRU:

Hacım çok doğru demişsin. Ama sen önce memleketin kepenklerini kapat. Ne de olsa ülkeyi batırdınız.

7
2
yanıtYanıtla
Metin Demir:

Kardeşim türkiyenin yarısından fazlası Akp li belediyeler bunlarada indirim yapında samimiyetinizi anlayalım yoksa kirli siyasetinizi herkes anlar

5
2
yanıtYanıtla
uCube :

Eğer ki batan ve dükkanı kapatanlara evinde bir ömür bakacaksan, neden olmasın düşünülebilir. ;))

2
1
yanıtYanıtla
Cevap :

Ülke battığında dükkanı kapattılar mı?

2
1
yanıtYanıtla
ferfer:

bütün akpli belediyelere bakın hiçbirinde öğrenciye indirim falan yok hepsine basmışlar zammı ama her ne hikmetse istanbulda öğrencileri düşünecekleri tutmuş yav gidin hadi:)))

2
1
yanıtYanıtla
ferfer:

aslına bakarsanız öğrenciyi düşündüklerinden değil seçim önü biz vatandaşın yanındayız mesajı verip oy toplamak dertleri bunlar ucuz numaralar kimse yemiyor artık geriye kalan 80 ile niye indirim yapmıyorsunuz diye sorarlar adama

2
1
yanıtYanıtla
ferfer:

bunlar ucuz numaralar böyle basit oyunlarla istanbulu ankarayı geri alamazsınız

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title