Haberler

Demirtaş HDP için IBAN paylaştı: Gücünüze göre ister 1 lira ister 100 bin lira

Güncelleme:

HDP, partinin Hazine yardımı hesabına bloke konulmasına karşın, "Hazinemiz halkımız" adlı bağış kampanyası başlatırken, cezaevinde tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından paylaşım yaptı. IBAN hesabı paylaşarak destek isteyen Demirtaş, "HDP seçmenlerinin vergilerinden oluşan Hazine payına el koyanlara bir cevap verseniz ne güzel olur. Gücünüze göre ister 1 lira ister 100 bin lira." ifadelerini kullandı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Hazine yardımı hesabına bloke konulmasına karşı "Hazinemiz halkımız" adlı bağış kampanyası başlattıklarını duyurdu. Günay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesinin HDP'nin kapatılması istemli davada, "kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması" başvurularını reddettiğini hatırlattı.

"TARİHİMİZİN EN GÖRKEMLİ SEÇİM KAMPANYASI"

Söz konusu kararla anayasal bir hak olan Hazine yardımının bloke edilerek HDP'nin seçim çalışması yürütemez hale getirilmek istendiğini belirten Günay, "Bugün, 'Hazinemiz halkımız' kampanyasını halkımızın yoğun destek ve dayanışma talepleri üzerine başlatıyoruz. Halkımızın gücü ve dayanışmasıyla tarihimizin en görkemli seçim kampanyasını yürüteceğiz." dedi.

KAMPANYA SEÇİMLERE KADAR DEVAM EDECEK

Kampanyayı eş genel başkanlar ve milletvekillerinin bağışlarıyla başlattıklarını ifade eden Günay, ardından örgütlü bulundukları bütün il ve ilçelerde yaygınlaştıracaklarını söyledi. Günay, şunları kaydetti: "Amacımız 3-4 ay boyunca sürdüreceğimiz bu kampanya boyunca en az 6 milyon seçmenimize ulaşmaktadır. İlçe ilçe köy köy bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. 1 Şubat ile 21 Mart arası 3 milyon kişiye, 21 Mart'tan seçimlere kadar da en az bir 3 milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz."

DEMİRTAŞ'TAN DESTEK ÇAĞRISI

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da kampanyayla ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı. Kampanyaya destek çağrısı yaparak IBAN bilgileri paylaşan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "HDP seçmenlerinin vergilerinden oluşan Hazine payına el koyanlara bir cevap verseniz ne güzel olur. Gücünüze göre ister 1 lira ister 100 bin lira."

HDP, 2023 seçimleri için bağış kampanyası başlattı

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Twitter Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (5)

ismail bey :

Kaçaktan, uyuşturucudan gelecek parayla devletten çok gelir getirirler,,

15
21
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

chpliler haydi! sandıkta her evden bir oy yetmez, her mecrada olduğu gibi burada da destek verin kardeşlerinize.

23
3
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Doğru demiş, hazine yardımı HDP seçmelerinin vergileriyle oluşturulan bir şeydir..

9
16
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

kaçakçılık ve teröristliğin vergisi yok ki!

yanıt6
yanıt2
tayfun izgi:

Kuruş vermem...

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title