Haberler

Adalet Bakanı Tunç: Eylem Tok ve oğlu olaydan 2-3 saat sonra yurt dışına kaçmış

Güncelleme:

İstanbul Eyüpsultan'da bir kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki T.C. ve annesi yazar Eylem Tok'la ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Olaydan 2-3 saat sonra yurt dışına kaçtıklarını tespit ettik. Mısır adli makamları görüşmelerimiz devam ederken şahısların ABD'ye kaçtıklarını bildirdi. Aynı süreci ABD makamlarına ulaştırdık. Hem diplomatik hem hukuki yollardan sürecin takipçisiyiz" dedi.

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında meydana gelen olayda 17 yaşındaki T.C.'nin kullandığı cip, arıza nedeniyle emniyet şeridinde bulunan 3 ATV aracına çarpmış ve kazada Oğuz Murat Acı hayatını kaybederken 4 kişi de yaralanmıştı.

Adalet Bakanı Tunç: Eylem Tok ve oğlu olaydan 2-3 saat sonra yurt dışına kaçmış

ADALET BAKANI TUNÇ İLK KEZ AÇIKLADI

Olayın ardından önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçtıkları tespit edilen yazar Eylem Tok ve oğluyla ilgili dikkat çeken bir bilgi ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Adalet Bakanı Tunç: Eylem Tok ve oğlu olaydan 2-3 saat sonra yurt dışına kaçmış

"DİPLOMATİK VE HUKUKİ YOLLARDAN SÜRECİN TAKİPÇİYİZ"

Yazar Tok ve oğlunun Eyüpsultan'daki kazadan 2-3 saat sonra yurt dışına kaçtıklarını tespit ettiklerini belirten Bakan Tunç, "Mısır adli makamları ile görüşmelerimiz devam ederken şahısların ABD'ye kaçtıkları bildirildi. Aynı süreci ABD makamlarına ulaştırdık. Hem diplomatik hem hukuki yollardan sürecin takipçisiyiz" dedi.

Adalet Bakanı Tunç: Eylem Tok ve oğlu olaydan 2-3 saat sonra yurt dışına kaçmış

"İADE İÇİN GEREKLİ BELGELERİ GÖNDERDİK"

Adalet Bakanı Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde; "Biz İnterpol aracılığıyla şüphelilerin iadesini, hem sürücünün hem de suçluyu kayırma suçundan annesinin ülkemize iadesiyle ilgili Mısır makamlarıyla irtibata geçtik. İlgili belgeleri gönderdik iade için. O süreçte Mısır makamları şahısların ABD'ye kaçtıklarını ifade ettiler.

Adalet Bakanı Tunç: Eylem Tok ve oğlu olaydan 2-3 saat sonra yurt dışına kaçmış

"INTERPOL VASITASIYLA TÜRKİYE'YE İADELERİNİ İSTİYORUZ"

Hemen aynı süreci ABD ile de adli makamlarına ulaştırdık. Hem diplomatik yollardan hem de İnterpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadelerini istiyoruz. O süreci takip ediyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yılmaz Tunç Eyüpsultan Eylem Tok İstanbul Mısır Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

haksız mıyım:

somali cb nın oğlunu hergün manşetten veren, cumhuriyet, sözcü vs. nedense bu kadının oğlunun kazasını hiç haber yapmadı. kadın, muhalif kimliği ile tanındığı için olabilir mi? ilkesizler...

43
20
yanıtYanıtla
Netherill:

olabilir.

yanıt17
yanıt9
Sessiz ciglik:

Aynen öyle. Sonunda asil konuya deginen güzel yürekli biri cikti.

yanıt1
yanıt3
Doğrucu:

Sayenizde.. somali cumhurbaşkanın oğluda kuryeyi öldürüp özel uçakla ülkesine dönmedimi ozaman neredeydiniz.. bırakın bu işleri fırçalayın dişleri.. sizden sonra geleceklerlerde aybı adaleti size yaşatır umarım!!!

26
11
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ben olaya başka açıdan yaklaşayım dışarıdan vatandaşlık alıp yatırım yapan dışarıda malı mülkü olan vatanseverler Türkiye zor bir duruma düştüğünde veya böyle bi tarafları şıkıştığında anında uçak gemi yelkenli otobüs at arabası ne bulurlarsa atlayıp memleketten tüyeceklerinden hiç kuşkunuz olmasın artık devir değişti eskiden çocuğunu sırtına alıp soğukta cepheye kağnıyla cephane taşıyan şerife bacılar vardı şimdi ise çocuğunu alıp memleketten tüyen paralı kalantor bacılarımız var

31
1
yanıtYanıtla
Kralçıplak:

Hadi bakalım getirebilecek misiniz, getirince hakettiği cezayı verecekmisiniz

18
1
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Amerika kimi verdi de bunları iade edecek.

yanıt8
yanıt0
Yasef Behar:

Şimdık gördüm Amerikan vatandaşları Zor gelır Türkiye ye buranın mahkemeleri uzun sürüyor böyle şeylerde bırde insan hakları fılan da masaya yatar 10 sene sürer dava

0
0
yanıtYanıtla
Yasef Behar:

Amerıkada yaşıyorum burada polısler o kadar meşgul azıkı suçluları bulmakta bunları zor takıp ederler sıra bıle gelmez ayrıca burada suç islemedıklerı sürece kımlık bıle sormuyorlar yanı en kötü ıhtımal vatandaşlıkları yoksa kaçak yaşarlar zaten Ülke çok büyük azılı katıl olsalardı durum daha zor olurdu yanı yakalanma ıhtımalı yüksek olurdu. Bakalım sonu ne olacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title