Haberler

Eski Bakan Bozkır: "Türkiye'de Muhalefet Sorunu Var"

Eski AB Bakanı Volkan Bozkır, “Türkiye’de bugün bir iktidar sorunu yok, Türkiye’de bir muhalefet sorunu vardır.

Eski AB Bakanı Volkan Bozkır, " Türkiye'de bugün bir iktidar sorunu yok, Türkiye'de bir muhalefet sorunu vardır. Türkiye'deki bütün partiler içinde mecliste olsun, seçimlere giren olsun, seçimlere girme niyetinde olan olsun AK Parti dışında hiçbir parti ben iktidar olacağım diye seçimlere girmiyor" dedi.

Eski AB Bakanı Volkan Bozkır, bir dizi ziyaret ve seçim çalışmaları için geldiği Muğla'da Menteşe Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşları ile buluştu. Toplantıda konuşan Bozkır, "Hepimiz vicdanımızı dinlediğimiz zaman ve gerçekten doğru bir tahlil yaptığımız zaman 1 Kasım Seçimlerinin gerçekten çok önemli bir seçim olduğunun farkındayız. Belki de 7 Haziran seçimleri ile milletimizin bu şekilde tecelli etmiş taktiri bir anlamda da hayırlı oldu. Birincisi, uzun zamandan beri sahibi olduğumuz ama kıymetini belki de unuttuğumuz bazı kavramları hatırlamış olduk. Demokratik istikrar, siyasi istikrar, ekonomik istikrar, huzur ve güvenlik çok önemli kavramlar. Belki bu seçim sonuçları böyle olmasaydı bunların hiç birini yapmamış olacaktık. ve Türkiye'nin belki güçsüz olduğu sırada böyle bir sonuç ileride başımıza gelecekti belki telafi imkanı olmayacaktı" dedi.

"TÜRKİYE'DE MUHALEFET SORUNU VAR"

Bozkır sözlerine şöyle devam etti:

"Siyasi partiler iktidar için çalışırlar. Ama Türkiye'de bugün bir iktidar sorunu yok, Türkiye'de bir muhalefet sorunu vardır. Türkiye'deki bütün partiler içinde mecliste olsun, seçimlere giren olsun, seçimlere girme niyetinde olan olsun AK Parti dışında hiçbir parti ben iktidar olacağım diye seçimlere girmiyor. ve bu Türkiye için büyük bir eksiklik çünkü neden girmiyor? Bir defa sorumluluk almak istemiyor. Yani Türkiye çok büyüdü eskiden birkaç tane konuda dış sorunu olan üç beş kalem ihracatı olan yedi sekiz tane üniversitesi olan 8 milyon dolar turizm geliri olan buralarda sorumluluk almak bir sıkıntı değil, ama bugün Türkiye öyle boyutlara geldi ki bütün dünya sorunlar yaşarken Türkiye bu sorunların dışında kalabiliyor. İleriye gidebiliyor, vizyon projeler nüfusunun eriştiği bu çok büyük rakamların içinde huzur verici yatırımlar insanları tatmin edici adımlar ve bu sorumluluğu almaya bir tek AK Parti talip Türkiye'de."

2023'DE 2 TRİLYON MİLLİ GELİR

AB Bakanı Bozkır STK'lar ile yapılan toplantının ardından Menteşe'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde vatandaşlara hitap etti. 7 Haziran seçimlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısının ailecek oylarını HDP'ye verdiğini açıklamasını değerlendiren Bozkır, "Sen partinin genel başkan yardımcısısın. Çocuk oyuncağı mı bu? Biri demiş ki, 'Her şeyde bir hayır vardır' demiş ve mutlaka 'Hayır'ın arkasından git demiş. Tercüme edilirken yanlış anlamış, her şeye 'Hayır' diyor. Biz 'Her şeyde bir hayır var hayır yap' dedik. Ama her şeye hayır diyor. Nasıl olacak bu iş. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarken, Türkiye'nin 2 trilyon dolarlık bir milli geliri olacak, 25 bin dolar kişi başına milli gelir olacak, 500 milyar dolar ihracatımız olacak. Türkiye'de kimse kendini öteki hissetmeyecek" diye konuştu.

Yapılan toplantılara AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, AK Parti Muğla Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Özyer, ikinci sıra milletvekili adayı Nihat Öztürk, üçüncü sıra milletvekili adayı Elvan Göçer, STK temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Volkan Bozkır Ak Parti Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title