Haberler

Erdoğan: Bunların Türkiye'ye Hizmet Derdi Yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana ve Osmaniye'de, alanlara gelenlerin tepeden tırnağa arandıkları toplantılarda olağanüstü güvenlik önlemleri ile karadan ve havadan korundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana ve Osmaniye'de, alanlara gelenlerin tepeden tırnağa arandıkları toplantılarda olağanüstü güvenlik önlemleri ile karadan ve havadan korundu. Konuşmasında, muhalefetin yıllardır iktidara gelemedikleri için, "Madem iktidara gelemiyoruz, o zaman yapılanlara karşı çıkalım" zihniyetiyle yapılan her hizmeti eleştirdiklerini öne sürerek, "Bunlar atılan her adımın, her yeniliğin karşısında su seddi gibi baraj oluştururlar, duvar gibi dururlar. Çünkü bunların Türkiye'ye hizmet gibi, ülkeyi büyütmek gibi bir dertleri yok" dedi.

İstanbul'dan 'Ana' uçağı ile Adana'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Havalimanı'nda Vali İlhan Atış, Adana Milletvekili ve 1'inci sıra adayı Ömer Çelik, Elazığ Milletvekili ve Adana Milletvekili adayı Necati Çetinkaya tarafından karşılandı. Kastamonu'da dün meydana gelen terör saldırısı nedeniyle, Başbakan Erdoğan'ın Adana'ya geldiği andan itibaren yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

ÇİFTE KOBRA İLE KORUMA

Kızı Sümeyye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte kente gelen Erdoğan, daha sonra Başbakanlığa ait helikopterle baraj açılışına katılmak üzere Aladağ İlçesi'ne geçti. Kastamonu'daki saldırı nedeniyle güvenlik önlemleri 2 katına çıkarılan Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu helikopter, alandan ayrılmadan önce Kobra tipi 2 helikopter havalandı, çevredeki yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Kobra helikopterlerin alan üzerinde tur atması sonrası Başbakan'ın da helikopteri havalandı. Kobra helikopterler, Başbakanlık helikopterine de eşlik etti, santral sahasında tören boyunca havada tur attı. Sivil Başbakanlık korumalarının yanı sıra özel tim ekiplerinin sayısı da artırıldı.

MEYVELER BİLE TOPLANDI

Etrafı ormanlık olan tören alanında jandarma ve polis ekipleri ile özel güvenlik personeli görev yaptı. Alana girişte, çocuklar dahil herkes sıkı bir aramadan geçirildi. Vatandaşların üzerindeki şemsiye, küçük cep aynaları, çakmaklar ve kalemler dahil her şey toplandı, bekleme sırasında vatandaşların yemek için yanlarında getirdiği meyveleri bile alındı. Gazetecilerin tepkisi üzerine, kalemleri kontrolden geçirilip, kendilerine iade edildi. Tören alanı ve çevresinde jandarma ekipleri, 'Vahim' ve 'Reis' adlı özel eğitimli köpeklerle de arama yaptı. Güvenlik görevlilerine zaman zaman bazı vatandaşlar da tepki gösterdi. Açılışa gelenlere, köfte- ekmek, ayran ve baklavadan oluşan kumanya dağıtıldı.

Önceki ziyaretlerinde de kullanılan, koruma halkasına dahil edilen kimsayal, biyolojik ve nükleer saldırılara karşı özel tasarlanmış Adana İl Afet Arama Kurtarma Birliği'nin kamyonu, tören alanında yine konuşlandırıldı.

'SU AKAR TÜRK YAPAR'

Sanko Holding tarafından Adana'nın İmamoğlu ve Aladağ ilçeleri arasında inşa edilen Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin

---- KUTU ----

Açılıştan notlar

Bu arada, baraj ve santral açılışının devletin resmi programı olması dikkate alınarak, tören alanına AK Parti bayrakları alınmadı. Girişte, askerler, partililerin yanlarında getirdikleri bayrakları alıp, sadece Türk bayrağı ile alana girilmesine izin verdi. Toplama devam ederken, bir subay, askerlere, "Bırakın. Siz toplamayacaksınız. Görevliler toplayıp, ayırırlar" diyerek, bu işi parti görevlilerine bıraktırdı.

SON DAKİKA ONARIMI

İmamoğlu Kavşağı'ndan Aladağ İlçesi'ne dönüldükten sonra 28 kilometrelik yolda karayolları ekipleri, Başbakan Erdoğan'ın gelmesine 2-3 saat kala yama çalışması yaparak, bozuk yerleri onarma telaşına girdi.

YILLIK ÜRETİMİ BİR MİLYAR KİLOWATT SAAT

Adana'nın İmamoğlu ve Aladağ ilçeleri arasında inşa edilen Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) temeli 2007'de atıldı. 320 megawatt kurulu güce sahip santralin yılda yaklaşık bir milyar kilowatt saat elektrik üreteceği, bu miktarın 600 bin evin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağı belirtildi. Proje bedeli 500 milyon dolar olan Sanibey Barajı ve HES'in gerçekleşmesi aşamasında 1500 kişi istihdam edildi. Elektrik üretimi ve sulama amaçlı baraj ve HES sayesinde, İmamoğlu Ovası'nda 750 bin dönüm arazi sulanabilecek. Arazideki üretim 3. 6 kat artabilecek. - Adana / Aladag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title