Haberler

''AK Parti'ye oy istemem'' diyerek istifa eden Fatma Yümlü'yle ilgili BBP'den açıklama: Bize 5 kuruşluk katkısı olmadı

Güncelleme:

Dün akşam Büyük Birlik Partisi'nden ve MYK üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Fatma Yümlü, "AK Parti'ye oy istemeyeceğim ve vermeyeceğim." dedi. BBP'den konuyla ilgili ilk açıklamada ise ''Partimize hiçbir noktada beş kuruşluk katkısı olmayan, bilakis istifa ederken dahi karşı medyaya malzeme olacak açıklamada bulunarak partimize zarar vermeyi hedefleyen Fatma Yümlü'nün istifası partimiz ve camiamızda memnuniyetle karşılanmıştır'' denildi.

2023 seçimlerine giderken partilerin içerisinde de dikkat çeken kopuşlar yaşanıyor. Zafer Partisi'nde dünden bu yana devam eden istifaların ardından bu sefer bir istifa haberi de Büyük Birlik Partisi'nden geldi.

"AK PARTİ'YE OY İSTEMEYECEĞİM İÇİN İSTİFA EDİYORUM"

Büyük Birlik Partisi MYK Üyesi Fatma Yümlü sosyal medya hesabından istifasını duyurdu. Yümlü istifa gerekçesi olarak ise, "AK Parti'ye oy istemeyeceğim ve vermeyeceğim için BBP'nin ittifakın içinde olması istifa etmem gerektiğini göstermiştir. 2013 yılında üyesi ve 2019 yılında da MYK üyesi olduğum zaman zaman görev aldığım BBP'den istifa ediyorum. Gelinen noktada 'İlla ittifakta olmalıyız' denilmesi üzerine Genel Başkan Yardımcılarıyla görüşerek 'İttifaklarda olmayalım BBP olarak tek başımıza seçime girelim. Gerekirse yüzde 1 oy alalım ama kendimiz olalım' dedim… Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolundan doğruları savunarak dik duralım istedim... Ne yazık ki siyasette el pençe duranlara rağbet gerçeği söyleyenler dikkate alınmıyor. Benim koltuk sevdam, çocuğumu işe sokarım düşüncem hiç olmadı çok şükür ihtiyacımda yok… Hedefim adalet, vatan, bayrak, millet diyerek doğruları söylemeye gayret gösterdim..." dedi.

''AK Parti'ye oy istemem'' diyerek istifa eden Fatma Yümlü'yle ilgili BBP'den açıklama: Bize 5 kuruşluk katkısı olmadı

''PARTİMİZE 5 KURUŞ KATKISI OLMAMIŞTIR''

Bu gelişme siyaset kulislerine bomba gibi düşerken BBP'den açıklama geldi. Parti Kurumsal İletişim ve Medyadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Başkan, ''Sehven YEDEK MKYK üyesi olarak yazılan ve bugüne kadar partimize-camiamıza yük ve olumsuzluktan başka bir şey getirmeyen, partimize hiç bir noktada olumlu- beş kuruşluk katkısı olmayan, bilakis istifa ederken dahi karşı medyaya malzeme olacak açıklamada bulunarak partimize zarar vermeyi hedefleyen Fatma Yümlü'nün istifası partimiz ve camiamızda memnuniyetle karşılanmıştır. Kendisine iyi yolculuklar dileriz'' ifadelerini kullandı.

''AK Parti'ye oy istemem'' diyerek istifa eden Fatma Yümlü'yle ilgili BBP'den açıklama: Bize 5 kuruşluk katkısı olmadı

Kaynak: Haberler.com / Politika

Mustafa Destici Haberler

500

Yorumlar (18)

Harun Bir:

Özür kabahattan büyük. Madem faydasi yok zarari vardi ise neden parti onu göndermedi.

326
151
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Destici'nin bir gram faydası olmuş mu acaba BBP'ye.Kendi milletvekilliğini kaptı, o kadar.Yazıklar olsun.

328
149
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Dava insanı olsa ayrılırken partisine zarar vermeye çalışmazdı. Gitmesi parti için isabetli olmuş. Zaten haber başlığı hariç kimse ciddiye almamış. Bundan sonra hdp ye bakanlık verilmesi için çalışır..

155
191
yanıtYanıtla
bekir yapici:

adam kendi agzinla bir ise yaramayanlara partide görev verdik diye itiraf etmis olmuyormu.

290
44
yanıtYanıtla
İsmail Yıldırım:

Ah Muhsin Yazıcıoğlu ah gel gör şunların hâlini..

139
53
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bu cevap mı? Oluyor şimdi. Lütfen haksızlık etmeyin hiç birşey yapmadiysa mutlaka birşey yapmıştır. En azından genel başkana birkaç kuzu kestirmistir.

131
38
yanıtYanıtla
Doğuş:

5 kuruş fayda derken. Kadın çevreden rüşvet haraç alıp size mi getirseydi. Siyasetçinin halka faydası olmalı partiye değil

128
37
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bence istifa etmesi gereken asıl kişi destici olmalı, muhsin başkanın partisine en büyük zararı kendisi vermiştir. Sen kendi partine oy isteme başka partiye oy iste, o halde istifa edip oy istediğiniz partiye geçin, bu ne saçma siyaset ya, herkes çıkarı menfaatine düşmüş

101
25
yanıtYanıtla
DİYAR BEKİR:

ülke için büyük bir kayıp:)))

76
28
yanıtYanıtla
Taylan Antalyali:

Oncelikle Fatma Yumlu'yu cesur ve acik sozlu durusundan oturu kutluyorum. Partisinden gelen cevap siyasi nezaket sinirlarini asmis ve ustelik bir kadin siyasetciye hakarete varmistir. Parti yetkililerini de siyasi nezaketten yoksun bir kadin siyasetciyi kucuk dusurmeye yonelik sozlerinden oturu kiniyorum.

66
31
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title