Haberler

Diyarbakırlı Vekilden Tarihi Surlarda Selfie Teklifi

24. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Diyarbakır Surları’ndan Hevsel Bahçesi’ni fona alıp selfie yapmak için Japonya’dan gelenlerin varlığını, Diyarbakır’a gelmeniz için yeterli bir sebep olarak görüyorum.

24. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Diyarbakır Surları'ndan Hevsel Bahçesi'ni fona alıp selfie yapmak için Japonya'dan gelenlerin varlığını, Diyarbakır'a gelmeniz için yeterli bir sebep olarak görüyorum. Gelin hep birlikte selfie yapalım" dedi.

24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO tarafından dünya miras listesine alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu sonucun kolektif bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Açıklamasının devamında ilginç bir çağrıda da bulunarak, vatandaşları tarihi Diyarbakır Surları'nda vatandaşları selfie yapmaya davet etti.

"YOĞUN EMEK SARF EDİLDİ"

Söz konusu tarihi mekanların UNESCO tarafından tescillenmesi için 24. Dönem Diyarbakır milletvekilleri olarak yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten İçten, alınan sonucun Diyarbakır başta olmak üzere bütün Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti.

Tarih ve medeniyet şehri Diyarbakır'ın her zaman en iyisine, en güzeline layık olduğunu söyleyen İçten, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar arzu etmediğimiz gelişmeler yüzünden Diyarbakır'ın tarihsel dokusu ve köklü mirası yeteri kadar gün yüzüne çıkarılmamıştı. Lakin şehrimizin bu yönünün ortaya çıkması, insanlığın dikkatini buraya çekmek için yoğun bir çalışma temposu içine girdik. Vekil seçildiğimiz dönem böyle bir gelişmenin olması için halkımıza söz vermiştik. Bu gün geldiğimiz noktada bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gelişmede payı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker, 24. Dönem Diyarbakır vekillerimiz, eski valilerimiz Mustafa Toprak, Cahit Kıraç ile şimdiki valimiz Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ile emeğin geçen bütün bürokrat ve çalışanlara teşekkür ediyorum."

"KOLEKTİF ÇALIŞMANIN SONUCU"

Eserlerin tescil edilmesinin ciddi bir ekip çalışmasının sonucu olduğunu da ifade eden İçten, "Söz konusu Diyarbakır ve onun değerleri olunca herkes üzerine düşeni büyük bir sorumluluk anlayışı içinde yerine getirdi. Aslında hep birlikte edindiğimiz bu kazanım, birlikte neler yapabileceğimizin de göstergesi olmuştur. Aynı zamanda ülkemizin başka bölgelerine örnek olacak kolektif bir çalışmaya da imza attığımızı belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

"KAZANAN DİYARBAKIR OLDU"

Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin artık dünya insanlığının ortak bir mirası olduğunu hatırlatan İçten, bu özelliği sayesinden Diyarbakır'ın yüz binlerce turistin ağırlanacağı bir merkez olacağını söyledi.

Bu gelişmenin bölge halkı adına oldukça sevindirici olduğunu ifade eden İçten, şu tespiti yaptı:

"Bir dönem çatışmalarla anılan kadim şehrimiz bundan sonra tarihten gelen kudreti ve eşsiz güzelliğiyle anılacaktır. Dünyanın en bilinen turizm merkezlerinden biri olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. UNESCO'nun bu kararından sonra bütün dünyanın dikkatleri buraya çevrilecek ve her yıl yüz binlerce turist, bir doğa harikası Hevsel Bahçeleri ile tarihin görkemini en iyi şekilde yansıtan Diyarbakır Surları için şehrimize akın edecektir. Bu sayede şehrimizde ekonomik anlamda ciddi bir artı değer sağlayacağı gibi bu eserlerin korunması ve geleceğe kalması için de önemli bir gelişme sağlanmış olacaktır."

"GELİN SURLARDA SELFİE YAPALIM"

Cuma İçten, Hevsel Bahçeleri ile Surların dışında Diyarbakır'ın hemen her köşesinin bir tarihi abide niteliğinde olduğunu belirterek, herkesin hayatında en az bir kez Diyarbakır'a şehrine uğraması gerektiğini belirtti.

"Muazzam güzelliklerle bezenmiş bir ülkede yaşıyoruz. Her köşesi ayrı bir güzellik simgesi" diyen İçten, "Ancak bunun içinde kendine has üslubu ile özel yer edinenler var. Diyarbakır gibi mesela… Güzelliğini anlatmada kelimelerin yetersiz kaldığı, ihtişamıyla görenleri kendisine aşık eden kadim şehrimize bütün dostlarımızı bekliyoruz. Dünya mirası listesine giren eserlerimizi bu ülkenin vatandaşı olarak görmeyecek olmamızı eksiklik olarak değerlendiriyorum. Zira Diyarbakır Surları'ndan Hevsel Bahçesi'ni fona alıp selfie yapmak için Japonya'dan gelenlerin varlığını, Diyarbakır'a gelmeniz için yeterli bir sebep olarak görüyorum. Gelin hep birlikte selfie yapalım" dedi.

HER PLATFORMDA DİLE GETİRDİ

Cuma İçten, 24 Dönem Diyarbakır Milletvekilli adayı olunca Diyarbakır'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin korunması ve bütün dünyaya tanıtılması için vaatlerde bulunmuştu. Vekil seçildikten sonra bulunduğu her platformda Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'ni gündeme taşıyan İçten, Meclis çalışmaları sırasında da sık sık bu konu üzerinde durdu. İçten, Diyarbakır'daki tarihi ve doğal güzellikleri bütün dünyaya duyurmak için 10 bölümlük "Zamanın Şahidi Diyar-ı Bekir" isimli bir belgesel de hazırlamıştı. Belgeselde Diyarbakır'ın tarihi güzelliklerinin bizzat kendisi anlatan İçten'in bu çalışması ulusal ve sosyal medya mecralarından ciddi büyük bir teveccüh görmüştü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cuma İçten Diyarbakır Ak Parti Japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title