Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kocaeli Mitingi

Erdoğan: (3) "Tek vatan. 780 bin kilometrekare ile kimse bu vatan topraklarında operasyon yapamaz. Yapmaya kalkarsa karşısında bizim demir yumruğumuzu bulur, bunu böyle bilsinler.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 780 bin kilometrekare vatan topraklarında kimsenin operasyon yapamayacağını belirterek, "Yapmaya kalkarsa, karşısında bizim demir yumruğumuzu bulur, bunu böyle bilsinler. Ve tek devlet. Devlet içinde paralel devlet asla. İşte onun için bunun bedelini ödeyecekler" dedi.

Erdoğan, pazar yerinde düzenlenen mitingde, 12 yılda Kocaeli'ne toplam 13,5 katrilyon lira yatırım yaptıklarını ifade ederek, ulaştırma ve haberleşmede 5 katrilyon lira, eğitimde 1 katrilyon 800 trilyon lira, toplu konutta 1 katrilyon lira, gençlik ve sporda 7 katrilyon 700 trilyon lira, enerjide 677 trilyon lira, aile ve sosyal politikalarda 538 trilyon lira, sağlıkta 518 trilyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Kocaeli'ni, İstanbul, Sakarya, Bilecik, Eskişehir ve Ankara'ya yüksek hızlı trenle bağlamanın, ülkeye kazandırmanın kendilerine nasip olduğunu kaydeden Erdoğan, vatandaşlara bu treni kullanmalarını tavsiye etti.

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Kocaeli'ni Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle Avrupa yakasına bağladıklarını anlatarak, "Buradan da o köprünün üzerinde bir raylı sistem yapıyoruz. Avrupa'ya aynı zamanda raylı sistemle bağlıyoruz. Köseköy, İstanbul kuzey demiryolunun 59 kilometresi tünellerden oluşuyor. Kocaeli'ni tek koldan değil, iki koldan Marmara'ya bağlıyoruz. Böylece Asya'dan Avrupa'ya kesintisiz ulaşım sağlanabilecek" diye konuştu.

Kocaeli sanayisi ve ekonomisi için çok önemli yatırım olan Türkiye'nin en modern lojistik merkezlerinden birinin Köseköy'e yapıldığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz 12 yıl boyunca her bir şehrimizi bir dünya kenti haline dönüştürmek için çok büyük gayret sarf ettik. Yeni Türkiye'ye 'estetik şehirler yakışır' dedik. Yeni Türkiye'yi 'pırıl pırıl şehirlerle inşallah geliştirelim' dedik. Yeni Türkiye'ye 'modern, kalkınmış, insanı merkeze alan şehirler yakışır' dedik. Bu vizyonla bu ruhla hareket ettik. Kardeşlerim işte önümüzde bir eser. Bütün düşler gerçeğe dönüşüyor. Gebze, Orhangazi, İzmir Otoyolu Projesi bunlardan biri. Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu'nun en büyük ayağını İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü oluşturuyor. Otoyol, İzmit Körfezi'ni eşine az rastlanır teknolojiyle inşa ettiğimiz bir asma köprüyle geçiyor. Bu köprü kendi sınıfında dünyanın dördüncü köprüsü. İzmir, İstanbul otoyolu tamamlandığında iki kent arasındaki mesafe 9 saatten 3,5 saate düşecek. Gebze Dilovası'ndan yola çıkan araç, önce İzmit Körfezi'ni asma köprüyle geçecek, Altınova ilçesinden Bursa'ya, oradan çevre yoluna bağlanacak. Balıkesir'e oradan da Manisa'ya ulaşacak. Daha sonra Belkahve tüneliyle Bornova'ya gidecek. Yani otoyol, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı'ndan başlayıp, İzmir çevre yolu üzerindeki mevcut otogar kavşağında son buluyor. Bu otoyol ulaşım konforunun yanı sıra hem ekonomimize hem de tek tek insanımızın cebine tasarruf sağlıyor."

Sağlık yatırımları

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 79 yılda 153 kilometre bölünmüş yol yapılırken, kendilerinin 12 yılda 100 kilometre inşa ettiklerini belirterek, sağlık alanında 12 yılda ülkenin kaderini değiştirdiklerini, 81 ilin sağlık tesislerinin, hastanelerinin tıbbi cihazlarla donatıldığını anlattı.

Helikopter ambulanslar, jet ambulanslar ile kar tipi dinlemeyen paletli ambulansların olduğunu ifade eden Erdoğan, 500 yataklı Darıca Devlet Hastanesi, 300 yataklı Derince Eğitim Hastanesi'nin Kocaeli'ne kazandırılan sağlık yatırımlarından birkaçı olduğunu kaydetti.

Erdoğan, 400 yataklı Gebze Fatih Devlet Hastanesi ile 200 yataklı Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yapımlarının devam ettiğini, bunların yetmeyeceğini düşünerek Kocaeli'ne 5 ihtisas alanından oluşan 1180 yataklı bir şehir hastanesi kazandırılacağını söyledi.

Hastanenin alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, spor yatırımlarıyla 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun da 1 yıl içinde bitirileceğini dile getiren Erdoğan, "10 Ağustos sonrasında Türkiye'ye yakışan, Türkiye'nin önünü açan yeni bir dönem başlayacak. 2023, 2053, 2071 hedefleriyle Türkiye'ye çizdiğimiz vizyon doğrultusunda ilerlemeye devam ettik, devam edeceğiz. Bu hedeflerden asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir endişeniz olmasın. Sizlerin teveccühü ile sizin iradenizle cumhurbaşkanı seçilmem halinde hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Kocaeli'nde devam eden tüm projelerin takipçisi olmayı sürdüreceğim. Yeni projelerle huzurunuzda olacağız" diye konuştu.

"Sandığa sahip çıkın"

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, kendileri için şehirlere hizmet etmekten, insana huzur ve refah sağlamaktan daha büyük bir bahtiyarlık olamayacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar hamdolsun sizler sayesinde Hakk'tan güç alarak halka hizmet etme şerefine nail oldum. İnşallah Allah ömür verdikçe, siz yetki verdikçe, aynı şekilde milletimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Cumhurbaşkanlığım süresince de milletine, ülkesine hizmet için koşan, koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz. Sizlerden, milletimden bunun için destek istiyorum. İnşallah 10 Ağustos yeni Türkiye'nin inşası için milat olacak. İstiklalimizi kazandığımız ruhla inşallah istikbalimizi de inşa edeceğiz. Yeter ki siz iradenize sahip çıkın. Yeter ki siz sandıklara sahip çıkın. Yeter ki siz demokrasimize sahip çıkın. Mutlaka sandığa gidin, oyunuzu kullanın. İleride çocuklarınıza, torunlarınıza 'halkın seçtiği cumhurbaşkanında benim de oyum var' diyeceksiniz. 'İlk defa ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben de oy kullandım' diyeceksiniz. ' Türkiye'de cumhurbaşkanlığı üzerinde kurulan vesayete bir son verdik' diyeceksiniz."

Tek millet dediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizi bölmek isteyenlere karşı, hani ayrımcılık yapanlar var ya Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Arap, Boşnak, Roman, Pomak kim olursa olsun. Biz yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Onun için biz ne diyoruz, tek millet. Biz de Alevi-Sünni ayrımı yok. Kimse çekinmesin, Alevi rahatlıkla 'Aleviyim" diyor mu artık. Diyor. Sünni, 'Sünniyim' diyor mu? Diyor. Ah kardeşlerim, bu ülkede CHP zihniyetinin iktidar olduğu dönemlerde, camilerimiz kapatıldı mı? Kitabımız Kur'an yasaklandı mı? Kardeşlerimize, üniversitelere başörtüsü ile girme yasağını getirdiler mi? Ya bu CHP, hangi yüzle şimdi gelipte böyle bir adım atıyor. Hangi yüzle bu Kocaeli'nde kardeşlerimizden oy isteyecek. Ama bunlarda yüz yok ki. İşte onun için çok çalışmamız lazım. Bize rehavet yakışmaz."

Erdoğan, tek millet, tek bayrak dediklerini ifade ederek, Mithat Cemal Kuntay'ın "On Beş Yılı Karşılarken" şiirinin, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini okudu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Tek vatan. 780 bin kilometrekare ile kimse bu vatan topraklarında operasyon yapamaz. Yapmaya kalkarsa, karşısında bizim demir yumruğumuzu bulur, bunu böyle bilsinler. Ve tek devlet. Devlet içinde paralel devlet asla. İşte onun için bunun bedelini ödeyecekler, bedelini ödeyecekler. Şimdiden 10 Ağustos seçimini, bu seçimde kullanacağız oyların hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Türkiye için dua edin, bizim için dua edin, gelecek nesillerimiz için dua edin. Dualarınızda Gazze'yi unutmayın, Filistin'i unutmayın. Mısır'ı, Libya'yı, Suriye'yi unutmayın. Irak'taki mazlum kardeşlerinizi unutmayın. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, Allah bizleri utandırmasın, mahcup etmesin. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter. Milli İrade, Milli Güç, Hedef 2023."

Mitingten notlar

Kocaeli Pazar Meydanı'na vatandaşlar farklı arama noktalarından geçirilerek alındı. Ellerinde Türk bayrakları ile Erdoğan'ın resminin ve isminin bulunduğu flamaları taşıyan katılımcılar, Erdoğan lehine zaman zaman slogan attı. Konuşma öncesi hoparlörlerden çalınan seçim müziklerine vatandaşlar coşkuyla eşlik etti.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın konuşması başlamadan kısa süre önce sağanak başlamasına rağmen katılımcılar alandan ayrılmadı. "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda" dizeleriyle kürsüye çıkan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile halkı selamladı.

Erdoğan'ın konuşması yaklaşık 40 dakika sürdü.

Miting alanının çevresine üzerinde "Milli irade nerede biz oradayız", "Sen sadece milleti değil, bu bayrağı ayağa kaldırdın", "Bu gemi yürüyecek, Erdoğan geçti dümene, Allah fırsat vermesin, kardeşi dertliyken gülene", "Millet eğilmez Türkiye yenilmez", "Milli irade, milli güç, hedef 2023" yazıları ile Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu dev pankartlar asıldı.

Bu arada, miting alanının yakınında sağlık, itfaiye ve sivil savunma ekipleri hazır bulundu. Ambulansların bekletildiği alanda öte yandan acil müdahaleler için sağlık çadırları kuruldu. Fenalaşan bazı vatandaşlara buralarda müdahale edildi.

Keskin nişancılar çevredeki yüksek binaların çatılarında ve miting alanına kurulan kürsünün üzerinde, polis ekipleri de mitingin yapıldığı alanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Mitinge Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, partinin büyükşehir ve ilçe belediye başkanları katıldı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title