Haberler

"HDP'ye bakanlık" polemiği büyüyor! Akşener sessiz ama İYİ Partili Koray Aydın'dan "İttifak zedelenir" resti geldi

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir canlı yayında "HDP'ye bakanlık verilebilir" şeklindeki sözleri siyasette yeni bir gündem yarattı. İYİ Parti'den bu sözlere tepki yükselirken, konuyla ilgili bir açıklama da İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın'dan geldi. Aydın, "İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olmaz. Sorumsuz beyanlar, Millet İttifakı ruhunu zedeler" dedi. Konuyla ilgili görüşü merak edilen İYİ Parti lideri Meral Akşener ise şu ana kadar sessizliğini bozmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in dün katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar siyaset camiasında ve özellikle Millet İttifakı cephesinde büyük gündem yarattı.

'HDP'ye bakanlık polemiği büyüyor!' Akşener sessiz ama İYİ Partili Koray Aydın'dan 'İttifak zedelenir' resti geldi

"HDP'YE BAKANLIK VERİLEBİLİR"

Tv100 ekranlarında Pınar Ardor'un sorularını yanıtlayan Tekin, "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" şeklindeki soruya karşılık "Meclis'te HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" ifadelerini kullandı.

CHP'li Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' çıkışına İYİ Partili Aydın'dan sert yanıt: İttifakı zedeler

AYDIN: MİLLET İTTİFAKI'NI ZEDELER

Tekin'in sözlerine partisinin Millet İttifakı'ndaki ortağı İyi Parti'den tepkiler yükseldi. Birçok İYİ Partili isim Tekin'e tepki gösterirken, görüşleri merak edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suskunluğunu henüz bozmadı. Akşener'in suskunluğu devam ederken, çok konuşulacak açıklama İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın'dan geldi. Aydın, "HDP, Millet İttifakı'nın ve Altılı Masa'nın bir parçası değildir; olmayacaktır. İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olmaz, HDP'nin olduğu yerde İYİ Parti olmaz; olmayacaktır. Asılsız varsayımlar ve sorumsuz beyanlar, Millet İttifakı ruhunu zedeler ve sadece rakip ittifaka hizmet eder" dedi.

'HDP'ye bakanlık polemiği büyüyor!' Akşener sessiz ama İYİ Partili Koray Aydın'dan 'İttifak zedelenir' resti geldi

DERVİŞOĞLU: DERS VERMEKTEN GERİ DURMAYIZ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada bulundu. Dervişoğlu, "İYİ Parti'yi ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gürsel Tekin Koray Aydın İYİ Parti Haberler

500

Yorumlar (31)

Fatihan:

Sizler makam mevki koltuk için herşeyi yaparsınız...chp nin alenen hdp ile hem fiziki hem zikri işbirliği yok mu ki sen chp ile ortaklık yapıyorsun.. sizde milliyetçi parti..yesinler sizi..milliyetçi değil millet yitiğisiniz

207
35
yanıtYanıtla
Taha Kozak:

körler sağırlar birbirini ağırlar

210
24
yanıtYanıtla
Abdullah Aydemir:

Ya bırakın bu ayakları. İstanbul'u hdp chp ip saadetin aralarında yaptıkları anlaşma sonucu kazanmadı mı akşener'in çok sevdiği imamoğlu. Tabanınızdan oy kaybetmemek için yaptıklarınızı yemez bu millet. hepiniz aynı şeyin farklı renklerisiniz.

185
44
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bence ikdidarin akp ve mhp´nin hdp konusunda ciddi ve dürüst olduklarina inanmiyorum cünki bir önceki secimde akp´nin kürt vatandaslarimizin oylarini alabilmek icin ne numaralar yaptigini iyi biliyoruz umduklarini bulamadiklari icinde simdi ellerinde kalan tek koz chp´nin hdp ile yakinlastigi algisini yaratmak isteseler hdp´nin faliyetini durduramazlarmi?

42
129
yanıtYanıtla
Davut Uysal :

Aferin sana güzel hikaye yazıp çok iyi sallamışsin ama bu HDP ile yaptığınız ittifaki örtbas etmeye yetmez

yanıt0
yanıt0
rap düelloları:

Ellerindeki tek koz mu??? Gülünçsünüz... Evet evet, muhalefetin elindeki tek koz ekonomik kriz..:)

yanıt0
yanıt0
Ütopik Yorumcu:

Madem kendine güveniyor ya hepsi meral kemal temel aday olsunlar erdoğana karşı ulan muharrem ince hepinizden adam adam en azından sözü özü bir çıktı rakip oldu kovdunuz adamı partiden gitti parti kurdu helal olsun 2023 de erdoğan size öyle bir tokat vuracakki insan içine çıkamayacaksınız

129
41
yanıtYanıtla
Serdar Tatlı:

Bizim ülkemizde zeytinyağ 1 milyar oldu diye kimse devleti satmaz kimse PKK’ya oy vermez bizim ülkemizde eren bülbüller öğretmenlerimiz askerlerimiz onların kanına bulaşan hiçbir ele oy gitmez

93
22
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

bir biriyle anlaşamıyorlar lafta altılı masa sorsan hepsinin derdi koltuk para

95
16
yanıtYanıtla
özen66:

6lı masada ne konusuluyorsa gürsel tekınde dıle getırmıs.

84
10
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title