Haberler

"İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı Yapmaya Oyu Yetmeyen Bir Oya Sahibiz"

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, "Biz sadece kendi oylarımıza dayanarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmaya oyu yetmeyen bir oya sahibiz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, "Biz sadece kendi oylarımıza dayanarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmaya oyu yetmeyen bir oya sahibiz" dedi.

Partisinin Karabük İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Burhan Şenatalar, karşı karşıya bulundukları seçimin Türkiye'nin ilk defa yaşayacağı bir seçim olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanı ilk defa halk tarafından seçiliyor ve ilk defa iki turlu seçim yaşayacağız. Bu seçimde bir tek kişi seçeceğiz. Dünya görüşleri bambaşka olan partileri bir araya getiren, Tayyip Erdoğan var aday, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş var aday. Bunların arasından Demirtaş'ın kazanma şansı yok. Diğer iki adaydan biri kazanacak. Biz de diyoruz ki, CHP'ye başkan, başkan yardımcısı seçmiyoruz. Türkiye'nin başında Tayyip Erdoğan mı olacak? Başka birisi mi olacak onu seçiyoruz. Bu başka birisi Tayyip Erdoğan'a göre iyi mi derseniz yüz kere iyi diyoruz" dedi.

"GARANTİ KAZANACAK DİYEMİYORUZ, AMA KAZANABİLECEK BİR ALTERNATİF GEREKİYORDU"

"Ekmeleddin İhsanoğlu, hiçbirimizin idealindeki aday olmayabilir" diyen Şenatalar, "Benim de idealimdeki aday CHP'nin içinde çok beğendiğim sevdiğim saydım bir arkadaşım. Kazanma şansı ne olurdu, sıfır. Burada kritik soru şu; kazanacak bir alternatif aday ortaya çıkartmamız gerekiyordu. Kazanabilecek bir alternatif. Garanti kazanacak diyemiyoruz, ama kazanabilecek bir alternatif. Ekmeledidn bey kazabilecek bir alternatif. Bu seçim birinci turla bitmeyeceği çok kuvvetli bir ihtimaldir. Bazı dönemler tarihte seçim sistemi sürpriz yapmıştır. Şu anda Türkiye öyle bir dönemeçte. Önümüzde hala 8 gün var bunu çok iyi çalışarak değerlendirelim. CHP içinde çok kaynamalar yaşayan ve tartışmaların yaşandığı bir partidir. Ama tartışmanın zamanı ve çalışmanın zamanı vardır. Kol kola girerek kenetlenip seçimlere sıkı bir çalışma yaparak gelecekte torunlarımıza iyi bir Türkiye bırakalım" ifadesinde bulundu.

Şenatalar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun Karabük'te yaptığı 'Metres' ve 'Matruşka' sözlerine de cevap vererek ikisinin de kelime oyunu olduğunu söyledi.

Şenatalar şunları söyledi:

"Bunların ikisi de kelime oyunu. Bunlara kelime oyunu ile cevap verebilirim ama vermeye niyetim yok. Metres kelimesi ciddi bir kelime ve parti genel başkan yardımcısının ağzına yakışmayan bir kelime. Siyasetin daha nezih olması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür laf atmalarla Türkiye zaman kaybeder. Türkiye siyasetinin bu tür kelime oyunlarına ve hareketlere ihtiyacına gerek yok. Toplumda bu tür şeylerden yoruldu sıkıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, Pensilvanya üçlüsü diyor. MHP de CHP de iki tane partidir. Pensilvaya'dan talimat almaya en ufak ihtiyaçları yoktur. Pensilvanya ile ilgili olarak durumları başından beri çok nettir. Söyledikleri şey ise, biz kendi yolumuzu çizeriz, kendi ilkelerimizle ilerleriz. Kimlerin destekleyip desteklemeyeceği onların kararıdır. Onun için üçlü ittifak gibi imalar tamamen içi boş iddialardır. Saçma sapan bir benzetme yapmış." - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Burhan Şenatalar Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title