Haberler

CHP'li Bülbül: "Zeytinlik alanların madenciliğe açılmasıyla çevre zarar görecek"

Güncelleme:

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasıyla çevre ve doğanın zarar göreceğini söyledi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasıyla çevre ve doğanın zarar göreceğini söyledi.

Bülbül, bir grup CHP milletvekiliyle, Maden Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Yönetmeliğin iptali için Danıştaya başvurduklarını hatırlatan Bülbül, zeytinlik alanlarını doğrudan ilgilendiren bu yönetmeliğin, hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu ileri sürdü.

Bülbül, "Zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasıyla çevre ve doğa doğrudan zarar görecek ve yenilenmesi on yıllar alan zeytinliklerin yok olması söz konusu olacaktır." ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin de yönetmeliğin yasalara aykırı olduğunu, herkesi tedirgin ettiğini savunarak, zeytinlik alanların korunması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da zeytin üreticisi olduğunu anlatarak, yeşil alanların yok edilerek yerine termik santrallerin getirilmek istendiğini, bunun da çevreye büyük zararlar vereceğini iddia etti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da hükümetin kanunların arkasını dolanarak bir karar aldığını, bu tür uygulamaların yasalara aykırı olduğunu ileri sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise vatandaşların, devletin koruması gereken zeytin ağaçlarının talana açılmaması için canları pahasına, hatta ağaçlara sarılarak iktidardan korumaya çalıştığını ifade etti.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, enerji üretimine karşı olmadıklarını ancak kömür alanları oluşturarak doğaya zarar veren yöntemlere karşı olduklarını söyledi. Erbay, vatandaşların zeytinlik alanların ortadan kaldırılmasına karşı mücadele verdiğini belirtti.

CHP Muğla Milletvekilli Suat Özcan da yapılan işlemin hukuka aykırı olduğunu, bu nedenle yönetmeliğin iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Madencilik Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (1)

taner ipek:

Ya ne alakası var şöyle güzel bir avm olsa fena mı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title