Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Güncelleme:

CHP'li belediye 31 Mart'taki yerel seçimlerde MHP'den aldığı Mersin'in Silifke ilçesinde, ilçe meydanında bulunan ay-yıldızlı bayrak anıtını söktü. Belediyenin Kültür İşleri Müdürü olarak atanan Yasin Bulundu isimli şahıs ise anıta "ucube" dedi.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde MHP'den CHP'ye geçen Mersin'in Silifke ilçesinde, ilçe meydanında bulunan ay yıldızlı anıt sökülerek ormana atıldı.

Mersin'in Silifke ilçesinde, CHP'li Başkanı Mustafa Turgut, göreve gelir gelmez tepki çeken bir uygulamayla tepkilerin odağı haline geldi. İlçe meydanında bulunan ay yıldızlı anıtı, belediye personelleri tarafından önceki günlerde söküldü. Anıt, ormanlık alanda bulunan şantiyeye atıldı. Sökülen anıtı gören ilçeliler duruma tepki gösterdi.

CHP'li belediye, göreve gelir gelmez ilçe meydanındaki bayrak anıtını kaldırdı

BAYRAK ANITINA "UCUBE" DEDİ

Anıtın sökülmesinin yankıları sürerken Silifke Belediyesi'ne Kültür İşleri Müdürü olarak atanan Yasin Bulundu'nun sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı. Bulundu'nun sökülen anıtla ilgili, "Silifke'nin göbeğinde dikilen üç hilalli ucube artık yok." ifadeleri infiale yol açtı.

CHP'li belediye, göreve gelir gelmez ilçe meydanındaki bayrak anıtını kaldırdı

"BAYRAĞIMIZIN GERÇEK HALİYLE YAŞATILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR FARKLI YÖNLERE ÇEKİLMEYE ÇALIŞILDI"

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Turgut, "Değerli vatandaşlarım, bilindiği üzere Anayasamızın 3'üncü maddesinde de belirtildiği gibi bayrağımızın atalarımızın döktüğü kanı temsil eden kırmızı zemin üzerine beyaz ay ve yıldızdan oluşur. Atatürk Köprüsü'ne daha önce yapılmış olan totemde hilallerin beyaz yerine kırmızı olarak renklendirildiğini gördük. O bölgede bayrağımızın gerçek haliyle yaşatılması için yapılan çalışmalar farklı yönlere çekilmeye çalışıldı. Mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrak sevgisi hiçbir şekilde sorgulamaz. Kamuoyuna duyurulur" ifadelerini kullandı.

CHP'li belediye, göreve gelir gelmez ilçe meydanındaki bayrak anıtını kaldırdı

Kaynak: Haberler.com / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Silifke Mersin MHP Yaşam Politika Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500

Yorumlar (94)

Cabbar kar:

Bir tarafınıza mi battı.

1281
31
yanıtYanıtla
osman Öztürk:

Batmış batmış hem de acıtıcı yerlere batmış

yanıt5
yanıt3
Ercan cıftcı:

3 cephede' de görülsün diye o şekilde tasarlanmıştı. Ama bayrak düşmanlıklarını siyasallaştırmak için 3 hilal benzetmesi yaptılar. Vatanını bayrağını seven biri CHP ye nasıl oy verir anlamıyorum.

yanıt12
yanıt6
Bidüşün:

Chp de söylemler ve eylemler sürekli birbiriyle çelişiyor,

yanıt11
yanıt1
Hayri:

3 hilal mhp simgesi değilmi her yerel yönetici bu kafayla anıt mı dikecek yörelere her siyasi kendi görüşünü yansıtan simgeler le donatamaz kendi kentini belediye başkanı yağcılık olsun diye gn başkanın ın adını veriyor caddelere bu rezillikte önlenmeli mesela

543
283
yanıtYanıtla
Mustafa Yörükoglu:

Kusura bakma da bu üç hilal değil.Alakası yok Silifke de yasayan biri olarak söyluyorum.

yanıt472
yanıt163
ongun yıldız:

neresi 3 hilal değil Mustafa Yörükoglu basbaya sırt sırta vermiş 3 hilal anıt heykel tasarım adı altında 3 tane hilali koymuşlar meydeanınıza işte, benim bayrağımda tek hilal vardır iyikide sökülmüş hangi ülkenin anıtında birden fazla bayrak unsuru barınıyo bana bi anlat hele

yanıt307
yanıt349
Zeki Kkaya:

Ongun yıldız ..... Yıldızlar nereye girdi .... Görünmüyor Mu sana

yanıt143
yanıt48
Mehmet fatih Bal:

Üç hilal olsa ne değişir üç hilal de ay yıldız da bu milletin simgesi tarih boyunca bayrağımız oldu ayrıca orada ay yıldız var neyse onu bunu boşverse hayırdır birader senin Türk Bayrağı ile bir sorunun mu var???

yanıt226
yanıt55
ongun yıldız:

Zeki bey, yıldızları görmek istiyosan amerikaya git o bayrakta eyaletleri temsil eden yıldızlar mevcut benim bayrağımda tek yıldız var, konu 3 hilal yıldız değil. Mehmet fatih bal 3 hilal bu milletin simgesi değildir Osmanlı yıkılalı 102 yıl oldu. 3 hilal ana dili belli olmayan ibranice arapça ve farsca konuşan avrupa ülkelerinin sömürgeliği altında yıkılmış bir Devletin bayrağı. Türk bayrağı ile bi sorunum yok. Belliki sizin var 3 hilali savunduğunuza göre.

yanıt9
yanıt35
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title