Haberler

CHP'li Altay'dan 'dokunulmazlık' tepkisi

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile ilgili dokunulmazlık dosyalarının Meclis'te komisyon gündemine alınmasına ilişkin, "1700 dosya içinden 2 tanesi cımbızla seçilmiş.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile ilgili dokunulmazlık dosyalarının Meclis'te komisyon gündemine alınmasına ilişkin, "1700 dosya içinden 2 tanesi cımbızla seçilmiş. Bu adamlar hırsızlık yapmamış, uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezmemiş. Bunun anlamak mümkün değil" dedi.

CHP'li Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında haksız ve hukuksuz şekilde sayısız soruşturma açıldığını belirterek, "Demokrasiden eser kalmamış. Türkiye yasamasıyla, yargısıyla, yürütmesiyle bir diktatörün oyuncağı haline gelmiş. CHP'nin bunu kabul etmesi mümkün değildir. Demokratik sınırlar içeresinde, bu hukuksuzluklara karşı, bu keyfiyete karşı gereken her şeyin yapılacağını zaman içinde toplum görecek. Feda edilecek bir tek belediye başkanımız yoktur" dedi.

Ardından TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nun, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasını görüşmek üzere çarşamba günü toplanacağını hatırlatarak, "Geldiğimiz noktada sadece bir kişinin dokunulmazlığı var. O da Recep Tayyip Erdoğan. Meclis'te 1600-1700 civarında dosya var. Mesela Bay Kemal'in 29, benim 9, Özgür Özel'in 14, Engin Özkoç'un 10 tane var. Hepimizin var. Şimdi ne oluyoruz? Hayrola. Seçime 3 ay kala bu ne. Ne yapmaya çalışılıyor? '1 İYİ Parti'den, 1 CHP'den 2 milletvekilinin dokunulmazlığını kaldıracağız.' Kenan Evren kafası bu. Bir sağdan, bir soldan gibi. Ne olacak? 'Bunu seyredeceğiz, buna sessiz kalacağız.' Kimse bizden bunu beklemesin. Bu, seçim atmosferini zehirlemeye yönelik ucuz numaradır. Bu, külüstür bir siyaset mühendisliğidir ama çok külüstür. Gerilim ve kutuplaşmadan medet ummaktır. Ekonomiyi konuşamıyoruz. Her gün beyefendi bir suni gündem yaratıyor, her gün bir fitne ateşinin fitilini ateşliyor" diye konuştu.

Altay, milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılarak muhalefetin sindirilemeyeceğini, korkutulamayacağını söyleyerek, "Cumhurbaşkanlığı makamı, milletin seçtiklerini görevden alan, milli iradeye darbe yapan bir makam değil. 1700 dosya içinden 2 tanesi cımbızla seçilmiş. Bu adamlar hırsızlık yapmamış, uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezmemiş. Bunun anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Ali Mahir Başarır Lütfü Türkkan Milletvekili Engin Altay İYİ Parti Kocaeli Mersin Altay Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title