Haberler

CHP Heyeti Habur'da İncelemelerde Bulundu

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak'ta bir dizi incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Habur Sınır Kapısı'nda da ziyaretlerde bulundu.

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak'ta bir dizi incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Habur Sınır Kapısı'nda da ziyaretlerde bulundu.

CHP heyeti Habur Sınır Kapısı'nda Habur Mülki İdare Amiri Şırnak Vali Yardımcısı Turgay İlhan ve İpek Yolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Hasan Eken tarafından karşılandı. Toplantı salonuna gecen heyet Vali Yardımcısı Turgay İlhan'dan Habur Sınır Kapısı'nda brifing aldı. Vali Yardımcısı İlhan, Habur Sınır Kapısı'nın tüm Türkiye'de bulunan sınır kapısına bedel olduğunu belirterek iş yükünün fazla olduğunu söyledi. İlhan, " Habur Sınır Kapısı'ndan günde yaklaşık 6 bin araç giriş çıkış yapıyor. Burada sıkıntılar oluyor ve zamanla bunların hepsi çözülecek. Şu anda gündemimizde 3. köprü var bu projemiz hayata geçtiği zaman artık fazla beklemeler olmayacak. Şu an yapımı devam eden TIR parkı ve çevre yolu çalışmaları var, bunlar da en kısa zamanda tamamlanacak ve Habur Sınır Kapısı çok rahat bir nefes alacaktır" dedi.

CHP heyeti daha sonra sahada bulunan şoförler ile bir araya geldi. Şoförlerin sorunlarını dinleyen heyet, sorunları not olarak TBMM'de dile getireceklerini ifade etti. Şoförlerin en çok, getirdikleri standart dışı yakıttan dolayı ceza almaları üzerine Heyet Başkanı Manisa Milletvekili Hasan Ören, eline metre alarak kamyon deposunu ölçmeye başladı. Kendisinin kaynakçılık işlerinden anladığını belirten Ören, 150 litre ceza alan depoyu gümrük memuru ile ölçmeye başladı. Yapılan ölçümler sonucunda depoda 420 litre olduğu hesaplandı. Bunun üzerine Ören görevliye, 350 litre hakkı varken neden 150 litre fazla yazıldığını sordu. Görevli memur ise kamyonun başka yerlerinde yakıtın olduğunu ve bu yüzden cezanın yazıldığını ifade etti. Hasan Ören görevli memurdan depoyu yeniden ölçüp cezanın düzeltilmesini rica etti.

Habur ziyareti sonrası açıklamada bulunan Milletvekili Hasan Ören, yaklaşık 30 ilde çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını söyleyerek, "Barış sürecinin kalıcı olması ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin 17 maddelik düşüncelerini bütün Güneydoğu'ya anlattık. Güneydoğu insanı bizi iyi şekilde karşıladı. Güneydoğu insanının bizden büyük beklentileri var. CHP olmadan barış sürecinin kalıcı hale gelmesinin zor olduğunu ifade ettiler. Biz de partimizin maddelerini kendilerine anlattık. Bundan sonra biz de kendilerinden almış olduğumuz görüşlerle beraber 17 maddelik çözüm paketini 25'e çıkartmayı düşünüyoruz" dedi.

Ören, şöyle devam etti: "Habur Sınır Kapısı çok yoğun çalışan bir kapımız, günlük yaklaşık 6 bin araç giriş çıkış yapıyor. Burada sorunların olması normaldir. Burada hem yönetici arkadaşlar hem de şoför arkadaşlar sorunlarını dile getirdiler. İnşallah bu sorunlar çözülecektir. Biz de 15 Kasım'da tekrar buralara gelip sorunların hangi aşamaya geldiklerini yerinde göreceğiz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, Demokratikleşme Paketi'nin ertelenmesine tepki göstererek, "Ocak ayından beri devam eden bir Demokratikleşme Paketi vardı. Mart ayında 2.'si açılacaktı. Ancak aradan 9 ay geçmesine rağmen bu çalışmalar ile kamuoyu ile paylaşılan bir bilgi yok. CHP ve diğer partiler de bu çalışmadan herhangi bir bilgi alamadı. Fakat bizim kendi önerilerimiz parlamentoda duruyor, hepsi birer anayasaya dönüşülmüş ve meclis başkanlığında bekliyor. Başbakan'ın ve bakanların bu kadar çalışma yapmasına gerek yok. Demokratikleşme konusunda yapılacak olanlar bellidir. Her gün toplantılar yapıp kamuoyunu bir beklenti içerisine almak doğru değildir. Bu konuda bizim yaptığımız önerileri birlikte yapabiliriz. Fakat maalesef bir türlü yol alamıyoruz. Bugün de çalışmaların haftaya ertelendiğini öğrendik. Haftaya ne yapılacağı belli değil, içeriğin ne olduğu belli değil. Biz de biliyoruz Adalet ve Kalkınma Partisi kendi çalışmasını hazırlayacak, parlamentodan ve kamuoyundan bir bilgi almayacak, 'yaptım yaptım' diyecek ve meclise getirecek. Bu bir doğru yöntem değildir yanlış yapıyorlar. Eğer Demokratikleşme Paketi bu kadar uzun sürüyorsa ben de demokraside çok eksiğimizin olduğunu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Manisa Milletvekili Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gazantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten ile parti meclis üyelerinin yer aldığı heyet daha sonra Mardin'e geçmek üzere Silopi'den ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Habur Sınır Kapısı Hasan Ören Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title