Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Mahmut Abbas'la Ramallah'ta görüşeceğim

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bir etkinlikte Filistin meselesiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Özel, Filistin'e barış gelmesi ve bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulması için mücadele edeceklerini ifade ederek, "Hamas ile değil ancak Mahmut Abbas'la Ramallah'ta görüşeceğim." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin meselesinin Cumhuriyet Halk Partisi için yeni bir mesele olmadığını ifade ederek, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la Ramallah'ta görüşeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "büyük iftar programına" katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

"HAMAS'IN YAPTIĞI TERÖR EYLEMİDİR"

Özel, yaptığı açıklamada Filistin meselesine değinerek, "Filistin meselesi Cumhuriyet Halk Partisi için yeni bir mesele değildir. Bülent Ecevit'in, Filistin Kurtuluş Örgütü Lideri Yaser Arafat'la lideriyle ortaya koyduğu dayanışma, Başbakanlık döneminde gösterdiği dayanışma ve parti lideri olarak gösterdiği dayanışma hepimizin hafızalarındadır. Bir yandan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı, bir gece Hamas suçsuz, İsraillilere saldırıda bulunduğunda o saldırıyı kınadığımız için 'Efendim Özgür Özel Hamas'ın yaptığı saldırılara terör saldırısı' diyor. Kim yaparsa yapsın, suçsuz insanlara gece yarası saldırmak terör saldırısıdır. Hamas'ın yaptığı terör eylemidir, İsrail'in ondan sonra yaptıkları devlet terörüdür. Soykırıma varan işlerdir, ikisini de kınıyorum." dedi.

"MAHMUT ABBAS'LA RAMALLAH'TA GÖRÜŞECEĞİM"

Mahmut Abbas'ı Ramallah'ta 15 Nisan tarihinde programında bir değişiklik olmazsa ziyaret edeceğini aktaran Özel, "Hamas ile değil ancak Mahmut Abbas'la Ramallah'ta görüşeceğim. Filistin meselesi, Filistin'e barış gelmesi, 1969 sınırlarında bir bağımsız Filistin Devleti'nin yeniden kurulması, Doğu Kudüs'ün başkenti olması ve Kudüs'ün kutsal bütün dinler açısından durumuna uygun şekilde bir barış kenti olarak Birleşmiş Milletler güvencesine alınmasını savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"ONLARLA KAVGA ETMEYECEĞİZ"

"Biz temiz siyaset diline devam edeceğiz." diyen Özel, "Kimse istiyor diye onlarla kavga etmeyeceğiz. Bir seçim kazanmak uğruna kavga edip kutuplaşma iklimini beslemeyeceğiz. İktidarla kavgamız elbette olacak ancak bu kavga kimlik siyaseti üzerinden değil, emeklilerin hakları için, emekçilerin hakları için, gençlerin hakları için olacak." ifadelerine yer verdi.

"DERİN BİR YOKSULLUK VAR"

CHP lideri Özel, "Şunu bilelim ki bu iktidar geldiğinde, 1 buçuk asgari ücret olan emekli maaşı orada kalsaydı 26 bin liraydı. Bugün 0.6. Bunun AK Partilisi yok, CHP'lisi yok. 10 bin lira maaş aldıktan sonra hangi partiden olduğunun, ne yaptığının, ne ettiğinin hiçbir önemi yok. Derin bir yoksulluk var, açlık var, doğalgaz parasını ödeyememek var, pazara çıkamamak var, kasabın önünden geçememek, mandıraya gidememek var." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Meydanı Filistin Ramallah İzmir Hamas Dış Politika Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Umut Yağcı:

Aynı yerin adamlarısınız sıkıntı yok görüş

25
3
yanıtYanıtla
Kaan Gün:

Bu adam en büyük muhalefet partisine yakışmıyor

13
1
yanıtYanıtla
Realist:

Ozgur ozel sen bir utancsin CHP'liler icin. Bizde CHP 'liyiz. Kuva-i milliye terorist eylemi midir ? Hamas nasil bir terorist yapi ? Hamasin icinde kimler var ? Hamas kimleri savunuyor ? Hamas neyi savunuyor ? Terorist gurubunun ozellikleri nedir ? Mahmud Abbas sahsiyeti olan bir insan mi 7 ekim olaylarin oncesini biliyor musun ? Bence CHP'nin basindan acilen cik git. Sen asla bizim liderimiz olacak bir yapin ve sahsiyetin yok. Ve sana inat HATAY'da akp'ye verecez.

4
0
yanıtYanıtla
Yaşar Koçdemir:

Seçim bitince her şey unutulur. özgür görüştün mü diye soranlara ÇARPICI olsun diye söyledim der.

4
0
yanıtYanıtla
Poyraz Karayel:

çok güldüm ya bu tavşan da devlet adamlığına soyunmuş

4
0
yanıtYanıtla
Basin:

Sormazlarmi ne sifatla.hangi yüzle ?

3
0
yanıtYanıtla
girilmez:

kendi sınırlarını koruyan bir yapı teröristse bizde kurtuluş savasını verenler neden kahraman diye sorarlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title