Haberler

BBP Başkanı Mustafa Destici'den Özgür Özel'e tebrik: Hakkını vermek lazım

Güncelleme:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e kapılarının açık olduğunu açıklamasına ilişkin yorum yaptı. BBP Genel Başkanı Destici CHP liderini tebrik ederek, "İlk olumlu adımı atan Özgür Özel Bey oldu. Hakkını vermek lazım." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e kapılarının açık olduğunu açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Destici, "Önce biliyorsunuz o adım attı. Onda da tebrik ediyorum. Ne dedi, 'Makama saygılı olacağız' dedi. Orada kastettiği neydi? 'Cumhurbaşkanlığı makamına saygılı olacağız' dedi. Yani ilk olumlu adımı atan Özgür Özel Bey oldu. Hakkını vermek lazım." ifadelerini kullandı.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından partisinin oylarını artırdığını, oyları artıramadıkları yerlerle ilgili değerlendirmeyi parti içinde yaptıklarını belirtti. Belediye başkanlığını kazanmış il ve ilçe başkanlarıyla bir araya geleceklerini ifade eden Destici, seçilen başkanların, seçimden önce açıkladıkları seçim beyannamesine göre hizmet edeceklerini bildirdi.

Erdoğan, CHP liderine 'Kapımız açık' demişti! Cumhur İttifakı ortağının yorumu dikkat çekti: Özgür Bey'in hakkını vermek lazım

"ÖZGÜR BEY'İN HAKKINI VERMEK LAZIM, TEBRİK EDİYORUM"

Toplantı sonrasında bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e kapılarının açık olduğunu açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Destici, "Önce biliyorsunuz o adım attı. Onda da tebrik ediyorum. Ne dedi, 'Makama saygılı olacağız' dedi. Orada kastettiği neydi? 'Cumhurbaşkanlığı makamına saygılı olacağız' dedi. Yani ilk olumlu adımı atan Özgür Özel Bey oldu. Hakkını vermek lazım. Ve bunun üzerine de Sayın Cumhurbaşkanımız elbette ki randevu istenirse görüşebileceğini ve pek çok konuyu da konuşabileceğini ifade etti. Türkiye'nin zaten gelmesi nokta gereken nokta buydu yani. Milletimiz iktidarıyla, muhalefetiyle bunu bekliyor, seçim bitti artık. Elbette ki ülkenin yüzde 52-53 oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanını geçtiğimiz dönemlerde tanımayanlar oldu biliyorsunuz. Geçmiş dönemde de Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmiş genel başkanları da aynı tavrı takıldılar. Özgür Özel'in bu takındığı tavır gerçekten olumlu bir tavır. Cumhurbaşkanımızın kabulü de yine açıklamaları da olumlu. Bunun Türkiye'ye olumlu bir yansıması iç barışımız, birliğimiz açısından çok önemli." dedi.

"İNŞALLAH BURADA BİR UZLAŞI ÇIKAR"

Destici, "Seçimler bitmiştir. Türkiye'nin önünde meseleler vardır. Alması gereken kararlar, yapması gerekenler, yeni anayasa değişikliği bunun başında gelir. İnşallah burada bir uzlaşı çıkar ve Türkiye yeni demokratik, sivil bir anayasaya kavuşur. Bizim mecburiyetimiz Türkiye içinde bütün siyasi partilerin devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünün yanında olan bütün siyasi partilerin genel başkanlarının bir araya gelmesinden geçiyor. Bizim buna mecburiyetimiz var. Başka bir ülkeyle bir araya gelmeye ya da onun yanında durmaya falan mecburiyetimiz yok. Tam tersine hiç ve bir araya gelmemizi gerektirecek bir şey de durum. Biz içeride yan yana olmalıyız. Biz içeride birliğimizi sağladığımızda zaten dışarıdan kimsenin gücü bize yetmez." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP liderine 'Kapımız açık' demişti! Cumhur İttifakı ortağının yorumu dikkat çekti: Özgür Bey'in hakkını vermek lazım

SAHİPSİZ KÖPEK MESELESİ

Sahipsiz hayvanlar meselesinin, kamuoyunun gündeminde önemli yer tuttuğunu, farklı illerden bu sorunla ilgili sürekli olumsuz haberler geldiğini aktaran Destici, "BBP'nin en öncelikli meselelerinden bir tanesi de sokaklarımızı, şehirlerimizi saldırgan sokak köpeklerinden temizleyip, insanlarımızın şehirlerinde, illerinde, ilçelerinde güvenli bir şekilde gezmesini, yaşamasını sağlamak." diye konuştu.

"BU MAĞDURİYET ARTIK ORTADAN KALDIRILMALIDIR"

Emekli maaşlarıyla ilgili de konuşan Destici, emeklilerin bir haksızlık ve hak mağduriyeti yaşadıklarının kesin olduğunu vurguladı. Destici, "Devletimiz, hükümetimiz, bu mağduriyeti artık ortadan kaldırmalıdır, ivedilikle emeklilerimizle ilgili bir düzenleme yapmalı, en az asgari, seyyanen 5 bin lira artış yaparak, öncelikle emeklilerimizi rahatlatmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, CHP liderine 'Kapımız açık' demişti! Cumhur İttifakı ortağının yorumu dikkat çekti: Özgür Bey'in hakkını vermek lazım

"3 BİN LİRAYLA BÜYÜKBAŞ BİR KURBANIN ANCAK BACAĞINI SATIN ALIRSINIZ"

Kurban Bayramı'nda verilecek 3 bin lira ikramiyenin de yetersiz olacağını dile getiren Destici, "3 bin lirayla büyükbaş bir kurbanın ancak bacağını satın alırsınız. Yapılması gereken, emeklilerimize küçükbaş kurban kesecek kadar ikramiye verilmeli, o da 10 bin lira olmalıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Destici Politika Haberler

500

Yorumlar (6)

mehmet:

vatanı satma uzlaşısı olmaz inşaallah. AKP nin satmadığı kalan yerler varda sus payı verilmez umarım.

29
24
yanıtYanıtla
nnnnn:

sen satılmışsın ama o ne olacak.

yanıt3
yanıt7
Hasan YILDIZ:

Sayın Destici, tarafsız bir gözlem yapmışsınız tebrik ederim

34
4
yanıtYanıtla
Safe Safer:

Özel’e teşe edilecek bir durum yok asıl olan özelin emeklilere ve medyaya teşekkür etmesi gerekiyor. Halkımız nankör, geçmişte bir kuruş biriktirememiş şimdi sanki komünist ülkesinde yaşıyoruz gibi her şeyi devletten bekliyorlar. Nankör insanlar, insan yediği tabağa *şermi???

8
22
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

iskele alabanda

10
3
yanıtYanıtla
Tırpan:

Destici düzgün adam

0
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title