Haberler

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun "başörtüsü" çıkışıyla ilgili ilk kez konuştu: Kapanan yaralarla değil, kanayan yaralarla uğraşalım

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü hamlesiyle ilgili ilk kez konuştu. Kapanmış yaraların üzerinde konuşmayı doğru bulmadığını belirten Akşener, Türkiye'nin gıdaya erişim gibi çok sayıda acil çözüm bekleyen sorunları bulunduğuna dikkat çekti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence getirilmesi teklifi üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasal düzenleme çağrısı yapmasıyla başlayan tartışmayı değerlendirdi.

"TÜRKİYE'NİN ÇOK FAZLA KANAYAN YARASI VAR"

Sözcü gazetesine konuşan Akşener, "Kapanmış yaraların üzerinde konuşmayı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim" ifadesini kullandı. Türkiye'de çok fazla kanayan yara bulunduğuna dikkat çeken Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü; "Derin yoksulluk içindeki evleri geziyorum. Bir kapağı yamuk buzdolabını açtığımda içinde hiçbir başka gıdanın yer almadığı, mercimek çorbaları görüyorum. Yağ bile yok. 3.5 yaşında kucağınıza aldığınızda kemikleri sayılan kız ya da erkek çocukları görüyorum. Rutubet dolayısıyla astım olmuş çocuklar görüyorum. 15'inden sonra da obez olmuş kız ve erkek çocuklar görüyorum."

"BAŞÖRTÜSÜNE DAİR GEÇMİŞTE YAŞANANLAR YANLIŞTI"

"Bir kadının başını örterek ya da açarak gezmesi insan hakkıdır" diyen Akşener, bununla ilgili bir problemleri bulunmadığını vurguladı. Akşener, "Başörtüsüne dair geçmişte yaşananlar yanlıştı. O yanlışlığı da bağıra bağıra ifade edenlerden birisiyim. Ama o konunun artık problem olmaması, gündemimizden çıkması söz konusu. Hatta başörtüsüyle Meclis'e girecek olan kadın milletvekilleriyle ilgili görüşmeyi Sayın Cemil Çiçek'in isteğiyle ben yönettim. Sayın Kılıçdaroğlu genel başkandı. Kendisiyle de konuşarak hiçbir probleme, incitmeye sebep vermeden yönettik ve o iş de bitti. Temel prensip olarak elbette hakkın hukukun yanındayız. Biz gıdaya erişim gibi kanayan yaraları konuşmak durumundayız."

"GIDA TAŞIYAN ARAÇLARIN GEÇİŞ ÜCRETİNİ 1 YILLIĞINA SIFIRLAYIN"

Türkiye'nin acil çözüm bekleyen sorunları bulunduğuna dikkat çeken Akşener şu önerilerde bulundu; "Gittiğim her yerde görüyorum ki, vatandaşımız özellikle gıda enflasyonu altında eziliyor. Acil adımlar atılabilecekse, bu konuda atılmalı. Gıda fiyatları, Tarım Kredi Kooperatifinin market raflarından düşürülmez. Gelin bir adım atın, gıdadaki maliyetleri nakliyeden başlayarak indirin. Bakın, sebze meyveden ete, bakliyattan paket ürünlere, Türkiye'nin dört bir yanında kamyoncu esnafımız, nakliye firmaları taşıma yapıyor. Hemen hemen tamamı da ücretli otoyol kullanıyor. Hele İstanbul gibi bir metropolde, yani 16 milyon vatandaşımızın gıdasını taşıyan anaçlara, yeni otoyol ve yeni köprü zorunlu. Bu neye sebep oluyor, 150 km. fazla yol yaptıkları için yakıt masrafı katlanıyor. Bunun yanında yüksek geçiş ücretleri ödeniyor. Nakliyeci bu yükü kendi ücretine, toptancıdan perakendeciye kadar esnaf da fiyatlara yansıtıyor. Buradan çağrı yapıyorum; gelin, kapanan yaralarla değil kanayan yaralarla uğraşın bu maliyeti düşürün, gıda fiyatları da düşsün. Devlete ait otoyollarda yetki iktidarda. Gıda taşıyan tüm araçların geçiş ücretini 1 yıllığına sıfırlayın. Gıda taşıyan araçlar, bir yıl boyunca ücretli otoyol ve köprüleri ücretsiz kullansın. Emin olun, nakliye maliyetlerindeki düşüş, gıda fiyatlarına da ciddi şekilde yansır."

"24 MİLYAR TL TÜRK TELEKOM ÜZERİNDEN HARİRİLERİN CEBİNE ÖDENDİ"

Geçtiğimiz mart ayında çiftinin gübre atamadığını kaydeden "Buna karşılık 76 milyar TL kur korumalı mevduata ödendi. Ankara'daki Ankapark'a 14 milyar lira ödendi. 24 milyar TL de Türk Telekom üzerinden Haririlerin cebine ödendi. Bu para ile gübreyi bir defalığına ücretsiz verebilirdik. Gençlerin KYK borçlarının tümden silebilirdik. Ve bir yıl boyunca sabah ve öğlen yemeklerini devlet okullarında okuyan lise son sınıfa kadar olan öğrencilerimize bunu ücretsiz verebilirdik. Buradan yürümenin Türkiye'ye büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. İnsanların haklarına yönelik saygımız sonsuz. O bireysel hakların yanında, yöresinde arkasındayız."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener İYİ Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Hamit Gündoğdu:

Meral hanım doğru ifadeler kullanmış. Geçmiş silinmeye çalışılan bir ülkede insanlar gelecek ve geçim kaygısı ile nereye kadar dayanabilir. Ülkede kaos hakim troll avutmalarida ayyuka çıkmış,yalan ön planda. Kaba tabirle ülkede her türlü açlık hakim.

33
46
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Hamit geçmişten bir alacağı olanlar var bizim gençliğimizin harcandığı zamanlardan hadi helalleşelim diyorlar hadi oradan demezlermi sizinkilerden

yanıt9
yanıt1
Muhammed Nazif Dusunceli:

Ülkedeki en büyük kaos sizin berbat ve beş para etmeyen zihniniz bı susmayı öğrenirs2niz hersey çok iyi olacak

yanıt3
yanıt1
rizeli:

6lı masa kapanan bütün yaraları çözer

41
35
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

kılıçdaroğlu bile senden bin kat iyi. en azından net ve açık. sense hep top çevir dur. dürüst ol bence. ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. başörtüsüne bişey dese dindarı küstürmeyim, desteklese laikleri küstürmeyim. zor ve çirkin bir iş seninki

46
21
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Sayın Kılıçdaroğlu'nu açık havada gezerken konuşmalar yaparken güneş çarpmış olabilir mi ?

39
5
yanıtYanıtla
Gültekin Saday:

İkisi de türban düşmanı.

20
13
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Çok doğru.. Kılıçdaroğlu kapanan yarayı kaşıyarak gündemin değişmesine sebep oldu ve kendi kalesine gol attı.

27
3
yanıtYanıtla
Cemal altın:

Laiklik giderse kendi mezhebin de biter bay KEMAL. Kamuda dini sembolle hizmet verilirse ayrımcılığın dikalası yapılır.

5
23
yanıtYanıtla
Muhammed Nazif Dusunceli:

Dini sembolün açılımını yapsana bı merak ettim

yanıt4
yanıt1
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title