Haberler

Başkan Saygılı'dan Çeşme projesi ve Kemeraltı çıkışı

Güncelleme:

AK Parti İzmir'in yönetim ve yürütme kurulları, seçim sonrası ilk toplantısını İl Başkanı Bilal Saygılı başkanlığında ve AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

AK Parti İzmir'in yönetim ve yürütme kurulları, seçim sonrası ilk toplantısını İl Başkanı Bilal Saygılı başkanlığında ve AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın katılımıyla gerçekleştirdi. Genel Seçim sonuçlarının ve 2024 Yerel Seçimlerinin yol haritasının masaya yatırıldığı toplantıların bir diğer gündemi ise İzmir'in yerel sorunları oldu.

AK Parti İzmir'in yönetim ve yürütme kurulları seçim sonrası ilk toplantısını yaptı. İl Başkanı Bilal Saygılı başkanlığındaki toplantıya, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı, İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da katıldı. Toplantıda, genel seçim sonuçları ve 2024 Yerel Seçimlerinin yol haritası masaya yatırıldı. Toplantıların bir diğer gündemi ise İzmir'in yerel sorunları oldu.

Çeşme projesinin durdurulmasına yönelik ret kararı ve tarafların yaptığı açıklamaları da değerlendiren Başkan Saygılı, "CHP, 25 yıldır İzmir'i yönetiyor. Yapacağını duyurduğu projelerin yüzde 80'i ya yerinde sayıyor ya rafa kalktı. Kemeraltı, alt ve üst yapısıyla bunların en acıklısı. Şimdi turizmi şaha kaldıracak olan Çeşme Projesini istemiyorlar. Daha da kötüsü, onlarca kez proje çizdirip uygulayamadıkları Kemeraltı'nı ayağa kaldırmak yerine yine adını kullanıyorlar. Oysa, 25 yıldır kimse ellerini kollarını bağlamadı. Çarşının her yağmur sonrası su altında kalmasına göz yumacaklarına, işe buradan başlasınlar" diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Bir konsensüsle masaya yatırılan, bakanımız tarafından kendilerini de içine alan büyük bir hazırlık dönemi yürütülen projeye el birliğiyle karşı çıktılar. Yargı kararını verdi. Bu kez de yine İzmirliyi alet ederek, bu projeyi istemiyoruz, gelin Kemeraltı'nı ayağa kaldıralım dediler. İzmir'i oyuncak etmeye devam ediyorlar. Körfez tüp geçidi, emsal artışı, Bergama Millet Bahçesi, Karabağlar Kentsel Dönüşümü ve Üniversite Projesi, Buca Cezaevi Alanı Projesi gibi, nerede İzmir'i ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kalkındıracak bir adım atıyoruz, ezberlediklerini yapıyorlar. Engellemek için çırpınıyorlar. Kim kimi engelliyor İzmir halkı bunu artık görüyor" şeklinde konuştu.

"Kemeraltı umurlarında bile değil"

İzmir'in kalbi Kemeraltı Çarşısının, tarihin en içler acısı dönemini yaşadığına dikkat çeken Saygılı, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Bırakın üst yapıyı planlamayı, restorasyon çalışmalarını; her yağmur çarşı için bir çile. Çöp, koku sorununu dahi çözemedikleri, mazgalları ateşe verseniz patlayacak, Kemeraltı umurlarında bile değil. Olsaydı, şimdiye kadar gözle görünür bir adım atarlardı. Çeşme Projesi; İzmir ve bölge için bir fırsat. Mutlaka yapılacak. Sapla samanı karıştırmak işlerine geliyor. Sorumluluklarını yerine getiremediklerinde, işlerine gelmediğinde hep aynı yöntem."

İzmir'in yerel hizmetler noktasında korkunç bir zaman kaybettiğini vurgulayan Başkan Bilal Saygılı, "Neredeyse telafisi olmayacak kadar kötü bir şekilde yönetiliyoruz. Şehrin dört yanı dökülüyor. CHP'li yerel idareler ise İzmir'i düşünüyormuş gibi yapmaya devam ediyor. İzmir'i düşünmek, dönüşümü başlatmaktır; Kemeraltı'nın alt yapısını yenilemektir, körfezi temizlemektir. İzmir'i düşünmek; başladığı işi bitirmek, şehrin ve halkının hayrına olan her işe destek olmaktır. Basın toplantılarında, konserlerde, yapay ve karşılıksız salon organizasyonlarında zaman geçirerek İzmir'e faydalı olamazsınız, sorunlarını pratikte böyle çözemezsiniz. İzmir'in önünü açacak projelere taş koyarak bu şehrin tarihine ancak; 'istemezükçüler' olarak geçebilirsiniz" diye aktardı.

AK Parti İzmir A takımının gündemlerinden biri 2024 yerel seçimleriydi. AK Parti'nin 14 ve 28 Mayıs sandığında başarılı bir sınav verdiğini söyleyen İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da, milletin huzuruna çıkmak için hiçbir zaman sandığı beklemediklerini belirtti.

"İlçe ilçe, köy köy hedefimiz 2024"

İnan, "Sıra 2024 sandığında. Yerelde hizmet vakti geliyor. İzmir'in bu özlemi son bulacak. İzmirli artık sokağa çıktığında da mutlu olacak, yolda, trafikte, yağmurda endişe duymayacak; çünkü, bizim tek derdimiz millete hizmet. Reformlarla, gelişim ve yenilenmelerle dolu 21 yıllık hizmet yolculuğumuzun formülü budur. Her nefesi milletimizle birlikte almak. Her an onların yanında, evinde, sofrasında, iş yerinde olmak. İyiyi, kötüyü; azı çoğu onlarla paylaşmak. Bu formül, iktidar olmanın değil; devletiyle milletiyle bir bütün olmanın formülüdür. Yerel Seçimleri de böyle karşılayacağız. İzmir'in artık bu formülle hizmet almaya ihtiyacı büyük. İlçe ilçe, köy köy hedefimiz 2024" şeklinde aktardı.

Eyyüp Kadir İnan, şöyle devam etti:

"İzmir Türkiye'nin hızla yenilenen, çağı yakalamış, tüm meselelerini çözmüş bir şehir olacaksa, ancak bizimle olacak. Çeyrek asrın hizmet zafiyetine AK Parti Belediyeciliği son verecek. Hükümetin İzmir için yapmak istediklerine karşı direnip parmak kıpırdatmayanların devri kapanacak." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title