Haberler

Başbakan Erdoğan: 'Biz Eser Milliyetçisiyiz MHP Laf Milliyetçisi'

Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçiminin sonucunun şimdiden belli olduğunu söyleyerek, "Bütün saldırılara rağmen AK Parti bir kez daha sandıktan birinci parti olarak çıkacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçiminin sonucunun şimdiden belli olduğunu söyleyerek, "Bütün saldırılara rağmen AK Parti bir kez daha sandıktan birinci parti olarak çıkacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, Osmaniye'de partisinin Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlediği mitingdeki konuşmasına, “Aşkınıza, coşkunuza, ahde vefanıza yürekten selam ediyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi muhafaza eylesin, 30 Mart seçimleri hayırlara vesile eylesin” diye dua ederek başladı. Hava muhalefetinden dolayı geciktiğini belirterek üzüntüsünü dile getiren Erdoğan, “12 ile uğradık. 13 yıldır yollardayız. Milletimizin içindeyiz. Şehirlerimizin coşkusu bu sefer çok başka. Milletimizin heyecanı bu sefer bir başka. Yollar, sokaklar, balkonlar, evler bambaşka. Bu aziz millet hükümetine, başbakanına, kendi hizmetkarına sahip çıkıyor. Bu millet milli iradeye sahip çıkıyor" dedi.

“AK PARTİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR”

Bugüne kadar olanlardan çok farklı bir seçime gittiklerini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Türkiyemiz için, sizler için çok çok önemli bir seçime hazırlanıyoruz. İstikbalimizi aydınlatacağımız bir seçime gidiyoruz. 30 Mart seçimlerinin sonucu aslında şimdiden belli oluyor. Bütün saldırılarak rağmen AK Parti gümbür gümbür geliyor, yeni bir rekora hazırlanıyor, bir kez daha 1. parti olarak çıkıyor, anketler, sokak, meydanlar bunu gösteriyor. Bunu biz ne kadar biliyorsak, siz ne kadar biliyorsanız muhalefet de çok iyi biliyor. Kaybedeceklerini bildikleri için şimdiden kara propagandaya başladılar. CHP Genel Müdürü ile MHP Genel Başkanı ruh ikizi. Ruh ikizleri şimdi yanlarına bir üçüncüyü buldular. Pensilvanya. Üç kafadar bir araya geldi sokakları kendilerine göre hareketlendirecekler.

Cami imamını bilirdik de bunların il, ilçe imamları olduğunu öğrendik. Çok safmışız. Bir de ablaları var. Evlerinize gelip oyunuzu CHP’ye MHP’ye verin diyebilirler. Sizin imamınız başörtüsüne füruattır dedi, imam hatipler kapatılırken, başörtülüler okullardan atılırken sizin imamınız başörtüsü füruattır, açın başınızı girin içeri dedi. Biz bu işte çok çile çektik. Çok bizimle uğraştılar. Ama biz ayrım yapmadık. Bu kainatın imamı ‘başörtüsünü açın’ dedi. Sıkılmadan utanmadan kapılarınıza geliyorlar. Savaş Ay bu imamla bir röportaj yapmış. Çok enteresan. Hayatımdan bir kere oy kullandım, onun dışında kullanmadım, Hz Cebrail parti kursa ona bile oy vermem diyor. Şimdi aynı zat kalkıyor, ‘CHP’ye MHP’ye oy verin’ diyor. Aklıselim kardeşlerime sesleniyorum. Gelin 30 Mart’ta bu oyunu bozun diyorum. Kardeşlerim 30 Mart bundan dolayı başta. MHP’nin genel başkanı bizim şu andaki durumumuza daha önce düşmüş verip veriştiriyordu. Ama şu anda araları kıyak. 30 Mart’ta bu çarkı tersine döndürmek için var mıyız ?”

“CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILANIN YARIDAN ÇOĞUNU BİZ 10 SENEDE YAPTIK”

Göreve geldiklerinde Türkiye’de milli gelirin 230 milyar dolardı şimdi 830 milyar dolara çıktığını söyleyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Buradan özellikle MHP ve CHP’ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Biz iktidarı kimden aldık, MHP’den aldık. 5 yıllığına gelmişti ama 3 yılda kaçıp gitti. 10 senede 36 milyar dolar olan ihracatımızı 152 milyar dolara çıkardık. MHP borçlandı, borçlandı bize IMF’ye 23 milyar dolar borç bıraktı. Sayın genel başkan bu 23 milyar doları kim ödedi. 2013 Mayıs’ında biz ödedik. Sıfırladık mı sıfırladık. Merkez Bankası’nın kasasında 27,5 milyar dolar vardı şimdi 124 milyar dolar var. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar, bu borçları ödeyip Merkez Bankası’nın döviz rezervini buraya kadar getirebilir mi. 79 senede 6 bin 100 kilometre yol yaptılar, biz 11 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi? Kardeşlerim CHP, MHP, DYP sizi yıllarca sömürdü. Bir devlet işçisine memuruna borçlu olabilir mi? 13,5 katrilyon ödedik. Bir de Konut Edindirme Yardımı altında kesilmiş olan 3,4 katrilyon ödedik. Hepsinden öte yatırımlar devam ediyor. Okullar, cumhuriyet tarihinde yapılanın yarıdan çoğunu biz 10 senede yaptık. Buradaki üniversitede okuyan öğrencilerin aldığı ücret 45 lira idi, şimdi beslenme yardımı ile 300 artı 200, 500 lira veriyoruz. Farkımız bu.”

CHP ve MHP’nin kirli işlerin peşinde dolaştığını ifade eden Erdoğan, “Montaj kasetleri ile Türkiye’yi esir almaya çalışıyorlar. MHP’nin genel başkanına buradan bir soru sormak istiyorum, milletvekillerinin görüntülerini yayan bu alçaklar karşısında neden susuyorsun? 450 yol arkadaşını dinleyenler karşısında neden susuyorsun? Gezicilere, İstanbul’un fethinden rahatsız olanlara sahip çıkmak sana mı kaldı?” dedi.

Sibirya’dan kaçıp ülkesine gelen ve ülkesinin hapishanesinden bile kaçmayı zül sayan Saidi Nursi’nin izinden gittiğini iddia edenlerin hiçbir sebep yokken vatanlarını terk edip dönmedikleri gibi Pensilvanya’dan ülkeyi karıştığını ifade eden Erdoğan, “Vatana ihanet etmenin çabası içinde hareket ediyorlar” diye konuştu.

“BUNLARIN DERSHANELERİNDEN OKULLARINDAN ÇOCUKLARINIZI ÇEKİN ALIN”

Erdoğan şöyle devam etti:

“CHP darbelerin kasetlerin partisidir. Şu andaki zat kasetle geldi, merak etmeyin kasetle de gidecek. MHP’nin bir ihanet şebekesiyle beraber hareket etmesini kimse izah edemez, alnında bir leke olarak kalır. Hele 450 MHP’linin dinlendiği bu süreç içinde gerekli dersi verecektir. MHP’den nasıl bir Türkiye devraldık herkes gördü. Yüzde 34’le aldık. Şu anda yüzde 8’e düştü. 1 yıldır şehit gelmiyor. Terör meselesi çözülürken ekonomiyi daha da büyütüyoruz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ekonomi yavaş yavaş çökerken bir yüzde 4 büyüyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle tek millet dedik, tek bayrak dedik. Batı da, Doğu da, 780 bin metrekare tek vatan Türkiye Cumhuriyeti. Bu vatan toprakları üzerinde asla kimseye operasyon müsaadesi etmeyiz. Tek devlet dedik. Bu devletimizin içinde de bir paralel devlete müsaade etmeyiz. Onların da inine girip çıkaracağız, hiç merak etmeyin temizleyeceğiz. Şimdi bu paralel yapının Osmaniye’de de dershaneleri olabilir, bunların dershanelerinden okullarından çocuklarınızı çekin alın. Devletimizin okulları bize yeter. Bunlara bu tavrı koyacağız neden. Dershane bunların rant kapısı idi. Yılda 1 milyar dolar ranttan oldular. Ondan bağırıyorlar. Gazetelerine, televizyonlarına asla prim vermeyin. Bunlar itikadi noktada bir sapıklığın içerisindeler. Bunlara prim vermeyin" ifadesini kullandı.

“GÜNDEMİ BELİRLENEN DEĞİL GÜNDEM BELİRLEYEN ÜLKE OLDUK”

“Bunlara gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Ne olur başınızı iki elinizin arasına alın. Bu nedenli bir edepsizliktir ki sevgili peygamberimizi gökten indirip kamyona bindirip sonra da peşinden yürüyorlar. Bunlar tam haşhaşi” diyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

“Başı açık, başı örtülü kardeş kardeş okuyor, çalışıyorlar mı? Ne oldu ülke bölündü mü? Bu eski Türkiye değil ha bu yeni Türkiye yeni Türkiye. Eğitim öğretimde eksiklerimizin olduğunu biliyorum. Bunları telafi etmek için de bütün gücümüzle çalışıyoruz. İşte Fatih projesi. Önümüzde 675 bin tablet daha geliyor ve 10 milyon tablet bilgisayar ihalesi daha yapacağız. Sağlıkta yeni hastaneler yapıyoruz, koğuş sisteminden oda sistemine geçiyoruz. Osmaniye’ye 200 yataklı bir hastane kazandırıyoruz. SSK’nın genel müdürü olduğu zaman hastanelerde ne sıkıntılar çektik. Eczanelerden ilacımızı alamıyorduk. CHP’nin genel başkanı da MHP’nin Genel Başkanı da öyle. Tabi MHP’nin genel başkanının memleketinde bunları söylemek bana ağır geliyor ama söylemek zorundayım. Eseri yok eseri. Biz eser milliyetçisiyiz, MHP laf milliyetçisi. Beni kulağımdan tutup getirecekmiş. Kimi nereye getireceksin. Neymiş ayağım yere değmiyormuş. Yahu sen uçma özürlü isen ne yapayım. Bir büyük ülkenin lideri uluslar arası vizyon sahibi olmak zorundadır. Biz artık gündemi belirlenen değil gündem belirleyen ülke olduk.”

AHMET SEHER - ALİ CELAL KAYMAK - SELÇUK SAVRAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Osmaniye Ak Parti Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

title