Haberler

Bakan Yıldırım'dan "28 Şubat" Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin, tarihinde yaşadığı olaylarla yüzleştiğini, demokrasinin başına gelenlerin bugün hesabının sorulduğunu söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin, tarihinde yaşadığı olaylarla yüzleştiğini, demokrasinin başına gelenlerin bugün hesabının sorulduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım, Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü'nde, Korcan Karar'ın "Fotoğrafı Paylaşmak" isimli fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Açılışta eski bakanlar Kürşad Tüzmen ve Işılay Saygın, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan Binali Yıldırım, Korcan Karar'ın 30 yıllık meslek hayatında birçok başarıya imza attığını ifade ederek, "Şüphesiz bu sergi, onun meslek yaşamındaki tecrübelerinin bir kısmını yaşatıyor. İstanbul'dan sonra doğduğu büyüdüğü memleketinde İzmir'de böyle bir etkinliği yapmasından dolayı İzmirliler adına kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Televizyoncu ve Gazeteci Korcan Karar'ın fotoğraf sergisinde bir çok temanın var olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Korcan Karar'ın bu fotoğraf sergisinde birçok tema, mutluluk var. Yaşanan dramlar, acılar var. Velhasıl dünyamızın çeşitli yerilenden insanlığın başına gelen işler, rejimlerin değişmesi, suikastlar, hatırda kalan önemli olaylardan yansımalar var" dedi.

Gediz Üniversitesi'nin genç bir üniversite olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, "Kısa sürede benim buraya yaptığım üçüncü ziyaretim. İzmir'de 9 üniversite var. Birçoğunu ziyaret ettim. Ama Gediz Üniversitesi, çok genç bir üniversitesi olmasına rağmen derli toplu kampüsü ile gerek eğitim ve öğretimde gerekse aranan üniversite adaylarının ilgi gösterdiği ve süratle basamakları tırmanan üniversite olması bizim için çok sevindiricidir. Bu, İzmir'in değeri ve kazancıdır. Burada emeği geçenleri tebrik

ediyorum" ifadelerini kullandı.

Korcan Karar ise, "İzmir'de, memleketimde, evimde, böylesi bir sergiyi Gediz Üniversitesi'nde sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Katıldığınız için sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İzmir'de olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Türkiye'nin duayen gazetecilerinden Koran Karar'ı tebrik ediyorum.

İzmir'in her zaman tanıtıma, halkıyla paylaşıma ihtiyacı vardı. Bunu kendi yetiştirdiği insanlarla yapıyoruz. Gerçekleştirdiklerini ve geleceğe dönük beklentilerini yansıtan sergisini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de,

"Gediz Üniversitesi olarak tarihi bir günü yaşıyoruz. İzmir'de yetişip medya dünyasında başarılar elde eden Korcan Karar, İzmir'e borcunu fotoğrafları ile ödüyor. Mutlu günümüzü bizimle paylaşan bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. İzmir için hep beraber nice güzel günlerde birlikte oluruz" dedi.

Konuşmaların ardından fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen Bakan Yıldırım, Korcan Karar'dan bilgi aldı.

SORULARI YANITLADI

Açılıştan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilerin 'Konak Tüneline' ilişkin sorusu üzerine, "Hiçbir problem yok. Planlandığı gibi çalışmalar devam ediyor. Emniyet bu çalışmalarda her şeyin önünde gelir. Beklemediğimiz bir sorun yaşamamak için tahkimatı uzun tuttuk. Artık ne girişi ne çıkışı herhangi bir sorun yok" dedi.

LİMAN PROJESİ

Gazetecilerin İzmir Limanı'na yönelik sorularını cevaplandıran Bakan Yıldırım, "Onlarla ilgili gerek Konak, gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer ilgili bütün kuruluşlardan görüş alındı. Özellikle altyapı ve ulaşımda ilave yüklere yönelik projede gerekli tadilat yapıldı. Herhangi bir sıkıntı yok o proje ile ilgili. Liman zaten yapılıyor. Planladığımız çalışma zaten 450 milyon Türk Lirası civarında. Onu hep beraber başlatmıştık. Adım adım devam ediyor. İzmir'de kruvaziyer limanı daha sonra

gündeme gelen yolcu ve yük operasyonunu ayırıyor.

2.5 milyon kapasiteye ulaşacak

kruvaziyer turizmi, İstanbul ile başa baş gidiyor. Daha da gelişme eğilimi olduğu için kruvaziyer kararını aldık. Ama tek başına liman kurtarmaz. Bazı ticari alanlar cazibe merkezi oluşturmak suretiyle projenin bütçe imkanlarına yüklenmeden 'yap, işlet, devret' ile özel sektör imkanları ile yapılması gündeme geldi" diye konuştu.

"28 ŞUBAT" SÜRECİ

"28 Şubat" süreci ile ilgili operasyonlar sorulan Bakan Yıldırım, "Türkiye, biraz anlamadan son bir kaç yıldır yakın tarihinde yaşadığı olaylar ile yüzleşiyor. Bir anlamda Türkiye'nin demokrasisinin başına gelenlerin bugün hesabı, kitabı görülüyor. Herkesin bir şekilde geçmişle yüzleşmesini yaşıyoruz" dedi.

"İSTİŞAREYE HER ZAMAN AÇIĞIZ"

Karşıyaka Spor Kulubü'nde yaşanan gerginliklere ilişkin görüşü sorulan Bakan Yıldırım, "Bu konu çok yeni bir konu. Müdahil olma gibi bir durumum yok. Biz İZVAK marifetiyle bütün kulüplerimize, hepsine destek olma gayretindeyiz. Sportif faaliyetlerin bizatihi içinde olmamız beklenmesin. Öyle bir vaktimiz de yok, kabiliyetimiz de yok; buna zamanımız da yok. Herkes işini yapacak. Karşıyaka Kulübü'nün mutlaka yaşaması, yaşatılması lazımdır. Eğer bu arkadaşlar ihtiyaç duyarsa biz de gerekli katkıyı sağlarız.

İstişareye ihtiyaç duyarlarsa her zaman açığız. Ama Karşıyaka ile kararımız Örnekköy Stadı'nı yapacağız. Onun kararını aldık. Şu anda çalışmalarımız planlandığı şekilde gidiyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldırım, açılışın ardından Gediz Üniversitesi'nden ayrıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gediz Üniversitesi Binali Yıldırım Korcan Karar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title