Haberler

Bakan Yardımcısı Kafkas'ın Iğdır Ziyareti

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, sağlıkta muasır medeniyet seviyesini aştıklarını belirterek, Iğdır’ın valisiyle yeşil kartlısının aynı sağlık hizmetini aldığını söyledi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, sağlıkta muasır medeniyet seviyesini aştıklarını belirterek, Iğdır'ın valisiyle yeşil kartlısının aynı sağlık hizmetini aldığını söyledi.

Bazı ziyaretler için Iğdır'da bulunan Agah Kafkas, AK Parti Iğdır İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. AK Parti Iğdır İl Başkanı Hacı Cebbar Baştemur, AK Parti Iğdır Belediye Başkan Adayı Mustafa Buluş ile partiler tarafında karşılanan Kafkas, AK Parti iktidarının 12 yıllık iktidar döneminde Türkiye tarihinde yapılan yatırımların misli ile fazlasını yaptığını söyledi. Kafkas, "Türkiye'nin tarihinde duble yol 6 bin kilometre iken, üstüne 17 bin kilometre eklendi. Türkiye'de 600 bin ambulans vardı. O dönemde Iğdır'da da 2 ambulans vardı. Bu ambulansların çeşitli model ve markaları vardı. Tek ortak yanları, depolarının boş olmasıydı. Eğer hastanı bir yere sevk edeceksen, depoya mazotu koyacaksın, hastanı o şekilde nakil ettireceksin. Paran yoksa hastanı sevk edemiyordun. Bugün Türkiye'nin 3 bin 600 ambulansı var. Ambulans helikopter, uçak ve tekneleri var. Kimseden bir kuruş para isteyen de yok. Eskiden helikopter ambulansı filmlerde görüyorduk" dedi.

"MUASIR MEDENİYETE DEDİKLERİNİ BİZ SAĞLIKTA AŞTIK"

Artık muasır medeniyet denilen çıtayı Türkiye'nin sağlık alanında yapılan çalışmalarla geçtiğini ifade eden Kafkas, "Bize muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız, diye bir şeyler öğretirlerdi. İdealimiz oydu. Bir gün muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız. Muasır medeniyet dedikleri de her halde Kaf Dağı'nın arkasındaydı, yolu yoktu, izi yoktu, kimsede ulaşamazdı. Allah'a şükürler olsun ki muasır medeniyet dediklerini biz sağlıkta aştık. Avrupalılar bize geliyorlar; 'Bu kadar az para ile bu kadar iyi sağlıkta memnuniyeti nasıl veriyorsunuz? Bu hizmeti nasıl veriyorsunuz?' diye soruyorlar. Dünya Sağlık Örgütü diyor ki, 'Türkiye sağlıkta bir model ülkedir. Türkiye'nin sağlık hizmetindeki modelini herkes ülkesine örnek olarak götürmelidir.' Nereden nere geldik. Avrupa'nın en ucuz ilacını biz alıyoruz, 17 ülke de Türkiye'yi referans göstererek ilaç şirketleri ile pazarlık yapıyor. Bugün Iğdır'ın valisiyle yeşil kartlısı aynı sağlık hizmetini alıyor. Bunun için dünya devleri Tayyip Erdoğan'dan rahatsızlar. Sadece Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu değil, Türkiye ile hesabı olan herkes Erdoğan'dan rahatsız" diye konuştu.

"IMF'DEN BORÇ ALAN DEĞİL BORÇ VEREN ÜLKE OLDUK"

Üçlü koalisyon döneminde Türkiye'yi kurtaracak adam olmadığını ve Amerika'dan Kemal Derviş'in getirildiğini söyleyen Kafkas, "Türkiye'nin sağından, solundan ve milliyetçisinden oluşan partiler bir ara gelmiş, ama ülkeyi krizden kurtaracak adam yok. Ama 2002'de AK Parti Türkiye'nin başına gelerek herkesin hayatını kolaylaştırdı ve yaşam standartlarını yükseltti. Bundan birkaç yıl önce deseydik ki, biz IMF'den para almayacağız, kimseye inandıramazdık. Ama bugün biz onlara para veriyoruz, onlardan para istemiyoruz. Bu çok onur verici bir şeydir. Bunun için arkadaşlar Tayyip Erdoğan bu millete olan sevdası ile bir sevda öyküsü oluşturdu" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Bakan Yardımcı Kafkas, havayolu ile Ankara'ya gitti. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title