Haberler

Bakan Şimşek'in Malatya Ziyareti

MALATYA (İHA) – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte kaynaklarının artacağını belirterek, "Şu anki bütçe ikiye katlanacak."

MALATYA (İHA) – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte kaynaklarının artacağını belirterek, "Şu anki bütçe ikiye katlanacak. Bu sayede Malatya Belediyemiz çok daha büyük hizmetler üretebilecek" dedi.

Malatya'ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. Ziyarette Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve iş adamı Ahmet Çalık ile birlikte kalabalık bir heyet de hazır bulundu. Bakan Şimşek'i Malatya'da ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Belediye Başkanı Çakır, Mehmet Şimşek'i bölgenin bakanı olarak gördüklerini söyledi. Malatya ile ilgili herhangi bir sorunu Bakan Şimşek'e götürdüklerinde çözümü noktasında büyük gayret sarf edildiğini belirten Çakır, Türkiye'nin ekonomik olarak dünyada gıptayla izlenmesinde Bakan Şimşek'in rolü olduğunu söyledi. Malatya Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerden kısaca bahseden Çakır, "4 yıllık süreçte Malatya'nın geleceğini düşünerek önemli çalışmalara imza attık. Malatya'mızda şehir yenileme çalışmaları başlattık. 160 cadde ve sokakta yenileme çalışmaları yaptık. 110 kilometre yağmur suyu drenaj kanalları yaptık. 130 kilometre içme suyu şebeke hattı yeniledik. Asbestli borulardan çelik borulara geçtik. 80 kilometre civarında kanalizasyon şebeke hattı çalışması yaptık. 76 kilometre yol açma ve genişletme çalışması gerçekleştirdik. 14 belediyemizi ilgilendiren yeni katı atık sahası ve bertaraf tesisinin inşaatına başladık. Temelini attığımız Yaşam ve Spor Merkezi bittiğinde insanlar daha rahat spor yapabilecekler. Nikah Sarayı projemiz 30 dönüm içerisinde yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak. Sanat galerisi ve sanat sokağı çalışmalarımız devam ediyor. Birçok mahallemizde semt konakları ve belediye sosyal tesisleri açtık. İçinde sınıflar ve atölyeler var, toplantı salonları var. Türkiye'de bir ilk olan trambüs projesine imza attık" dedi.

Belediye Başkanı Çakır'ı güzel hizmetlerinden dolayı tebrik eden Bakan Şimşek, bu güzel hizmetleri görmek için Malatya'da bir tur atmanın yeterli olacağını söyledi. Malatya'ya her geldiğinde değişikliği fark ettiğini belirten Bakan Şimşek, "Hem çevre düzenlemesiyle hem de şehirdeki dönüşümle biz de bu ilerlemeyi gözlemliyoruz. Güzel hizmetlerinizden Allah razı olsun. Malatya büyükşehir olmasıyla birlikte kaynakları artacak. Şu anki bütçe ikiye katlanacak. Bu sayede Malatya Belediyemiz çok daha büyük hizmetler üretebilecek. Yani daha çok para yatırıma gidecek. Biz bütçeden, yerel vergilerden daha fazla kaynak aktaracağız. Bu çok önemli. Hem yerel yönetimlerin elini güçlendirecek hem de Malatya'daki bu büyük dönüşümü daha hızlı tamamlamanızın önünü açacak. Yapılan hizmetler önemli ve güzel. Bu başarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Hep beraber çalışacağız. Böylece Malatya'mız daha da güzelleşecek" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kayısının tanıtım ve satışına yönelik yaptığı katkılardan dolayı THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya Belediye Meclisi tarafından kararlaştırılan fahri hemşerilik beraatını verdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun Malatya kayısısının THY uçaklarında ikram edilmesinde önemli rol oynadığını belirten Çakır, "Malatyalılar olarak kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, artık Malatya nüfusuna geçtiğini belirterek, "Anadolu topraklarında yetişen stratejik ürünleri 237 noktaya ulaştırıyoruz. Bu çalışmalarımız bize Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi olmamızı sağladı. THY uçaklarının yüzde 60'lık bölümünü yabancılar kullanıyor. Bu vesileyle de kayısılarımızın kalitesini artırmak istiyoruz" dedi. Topçu, daha sonra Belediye Başkanı Çakır'a THY'nin Malatya adlı uçağının maketini hediye etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ayrıca, Malatya'nın gelişimine önemli katkılar sunan işadamı Ahmet Çalık'a da kayısı kristali hediye etti. Çakır'ın çok başarılı hizmetler ürettiğini belirten Çalık, Çakır'a başarılarının devamını diledi.

Ziyarette ayrıca Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e kayısı hediye ederken, Maliye Bakanlığı ile ilgili Bakan Şimşek'e bir dosya sundu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Şimşek Yüksel Çakır Ahmet Çakır Hamdi Topçu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title