Haberler

Bakan Günay Erciş'te

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van'ın Erciş ilçesinde, Kışla Konteynır Kenti'nde ve Umut Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van'ın Erciş ilçesinde, Kışla Konteynır Kenti'nde ve Umut Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Günay, Ahlat'taki incelemelerinin ardından Erciş'e geldi. Kışla Konteynır Kenti'nde ve Umut Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunan Günay, ardından açıklama yaptı. Günay, "Ülke olarak çok büyük felaketler yaşadık. Umarım bunlar son olur. Allah milletimize ne doğal afet olarak, ne kardeş kavgası olarak başka bir acı yaşatmasın. Geçtiğimiz yılla birlikte bütün acılarımız inşallah geride kalsın. Biz millet olarak bütünlüğümüzü bozmazsak, devletimizin bütün bunların altından kalkabilir. Canlarını

yitiren kardeşlerimiz oldu, onlara Allah'tan sonsuz rahmet diliyoruz. Geride kalanlara sabır ve tahammül diliyoruz. Bütün gücümüzle uğraşacağız, el ele vereceğiz beraberce. Bu çocuklar gelecek yıllarda yeni deprem, Allah göstermesin olursa, yıkılmayan sağlam binalarda otursunlar. Memleketimizde herhangi bir gerginlik, dargınlık olmasın. Kardeşçe el ele büyüsünler hep birlikte buna uğraşacağız, buna çalışacağız. Buradaki sıkıntıları benden çok daha iyi biliyorsunuz. Ama ben, burada duyduklarımdan memnun

oldum. Vatandaşlarımız sağ olsun, konteynırlara geçmeye başlıyorlar. Sıcak çorba artık içebilecekler. Çadırlardan kurtuluyoruz. Sağ olsun yeni yerleşen arkadaşlar büyük bir cömertlikle beni bu küçük evlerine kahve içmeye, çay içmeye çağırdılar. Bu da milletimizin ne kadar yüce gönüllü olduğunu, ne kadar cömert olduğunu, ne kadar misafir sever olduğunu gösteriyor" dedi.

Van'ı yeniden ayağa kaldıracaklarını kaydeden Günay, "Bu bölgeye birkaç yıldır geldim, gittim. Turizm bölgesi yapmaya çalışıyorduk. O gayretlerimizin hızını kesmeyeceğiz. Daha önce verdiğimiz kararlardan daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Başbakanımız konuyu yakından takip ediyor. Hepimiz üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Burada bizim turizmci arkadaşlarımızın yaptığı çadırlar vardı. Kızılay'la işbirliği içinde burayı sosyal mekanlar haline getirmeye çalışacağız. Akşamları konteynırlarda

kimsenin canı sıkılmasın, sanatçı göndereceğiz. Bazen türkü söyleyecekler, bazen hep beraber ağıt söyleyeceğimiz ama inşallah ağıt söylemeyiz. Sinema göndereceğiz buraya. Ondan sonra da belediye başkanımız bize bir arazi verecek. Buraya inşallah yeni bir kütüphane ve yeni bir kültür merkezi yapacağız Erciş'e. Erciş'i, Van'ı bu acıları unutturabilecek şekilde yaralarını sarıp en kısa zamanda ayağa kaldırmaya çalışacağız. Ben tahammülünüz için, sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Van esnafının durumuna ilişkin bir soru üzerine Bakan Günay, "Ben Kültür Bakanıyım. Sizin çocuklarınızın kütüphanesi, buradaki sosyal rahatlama mekanlarını görmeye geldim. Ancak Sayın Başbakan diğer bütün arkadaşlara gereken talimatları verdi. Borçlarının ertelenmesi, çeşitli kredi yardımlarının yapılması, bu bölgeye devletin imkanları ne ise her türlü imkanın seferber edilmesi konusunda Sayın Başbakanın talimatı var. Bütün arkadaşlarımızın her biri üzerine düşeni yapacaktır. Onun için merak etmeyin.

Erciş'teki tarihi eserlerin hepsini onaracağız. Benimle birlikte gelen arkadaşlarımız var. Bir kısmı bize ait, bir kısmı Vakıflar'a ait; onları tespit edeceğiz. Giden can geri gelmiyor. Geriye kalan her şeyi ayağa kaldıracağız. Merak etmeyin. Yeter ki bundan sonra şu türlü veya bu türlü bir can yitirilmesin. Geri kalan her taşı taşın üzerine bırakmaya milletin gücü yeter" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay'a, ziyaretinde Van Vali Vekili Murat Uzun Parmak, AK Parti Milletvekili Gülşen Orhan, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Deprem Bölgesi Koordinatörü Ağrı Vali Yardımcısı Barbaros Baran eşlik etti.

Bakan, konteynır kentteki çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek, bir çocuğa da 20 TL harçlık verdi. Bakan Günay, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte karayoluyla Van'a geçti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ertuğrul Günay Ahlat Erciş Politika Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title