Haberler

Bakan Ekren: "Kapatma Davasıyla İlgili Süreci Hep Birlikte Göreceğiz"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, AK Parti'nin Kapatılması İstemiyle Açılan Davayla İlgili Olarak, "Umut Ediyoruz Ki Ekonomik Gelişmeler Bu Dava Sürecinden Menfi Yönde Etkilenmez" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili olarak, "Umut ediyoruz ki ekonomik gelişmeler bu dava sürecinden menfi yönde etkilenmez" dedi.

Beraberindeki Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mustafa Öztürk ve Abdulhadi Kahya ile birlikte sabah saatlerinde Antakya Arkeoloji Müzesi, Habib-i Neccar Camii ve St. Pierre Kilisesi'ni gezen Bakan Ekren, daha sonra Valiliğe gelerek, burada Hatay Devleti Millet Meclisi Salonu ve Müzesi'ni ziyaret etti. Vali Ahmet Kayhan'dan çalışmaları hakkında bilgi alan Ekren, daha sonra yaptığı açıklamada, 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için yerli ve yabancı yatırım ayrımı yapmaksızın Türkiye'nin her bölgesinde istihdamı, o bölgenin refah ve mutluluğunu arttırıcı uygulamalara özel önem verdiğini belirterek, "İskenderun bölgesinde bir yabancı yatırımcıyla yerli bir müteşebbisimizin ortaklaşa yapacakları, 1 milyar 400 milyon dolarlık demir-çelik yatırımı, kendi sektöründe öncü olan yatırımlardan biridir. Bu şekilde doğrudan istihdamı artıracak olan yatırımlara ülkemizin fazlasıyla ihtiyacı var. Bu yatırım sayesinde 2 bin 500 civarında bir istihdam alanı sağlanacak. Bizler de bu yatırımla ilgili açılışları yapmak üzere burada bulunuyoruz" dedi.

Daha sonra basın mensuplarının, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açtığı davayla ilgili sorularını yanıtlayan Ekren, "Konuyla ilgili açıklamayı ve gerekli sürecin yönetimini parti genel merkezimiz üstlendi. Dün akşam Genel Başkan Yardımcımız Sayın Fırat bu konuyla ilgili partimizin ne düşündüğünü sizlerle paylaştı. O metinde yazan demokratikleşme, özgürlüklerin artırılması, uluslararası toplum açısından Türkiye'nin hak ettiği yere gelmesi için bütün kurum ve kuruluşlara düşen görevler var. Bizler de halkın temsilcileri olarak, bu çerçevede ne yapacağımızı ne düşündüğümüzü daha önce zaten sizlerle paylaşmıştık, süreci hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Bakan Ekren, dava sürecinin ekonomiyi olumsuz yönde etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soru üzerine, "Daha önce de Türkiye ekonomisinin dünyada önemli bir ekonomi olduğunu söylemiştik. Bu büyüklükteki bir ekonomi, bütün yabancı sermayelerin ve uluslararası toplumun dikkate aldığı bir ekonomidir. Dolayısıyla hem bu büyüklüğü korumak hem de daha ileri bir noktaya getirmek için, bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte demokratikleşme ve özgürlüklerin derinleştirilmesini hızla yapmalıyız. Umut ediyoruz ki ekonomik gelişmeler bu dava sürecinden menfi yönde etkilenmez" şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, daha sonra Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

(OK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title