Haberler

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısını yineledi

Güncelleme:

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin yaptığı toplantıda, Osman Kavala'nın tutukluluğuna son verilmesi ve derhal serbest bırakılması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği yönündeki çağrı tekrarlandı. Türkiye'ye yönelik başlatılan 'ihlal prosedürü' kapsamında bir karar alınmadı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararlarını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 19-21 Eylül arasında yaptığı toplantıda alınan kararlar açıklandı. Buna göre; Kavala'nın tutukluluğuna son verilmesi ve derhal serbest bırakılmasını sağlamak için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiği yönündeki çağrı yinelendi. Geçen sene Türkiye'ye yönelik başlatılan "ihlal prosedürü" kapsamında bir karar alınmadı.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Fransa'nın Strazburg kentinde AİHM kararlarının uygulanmasını denetlemek üzere 19-21 Eylül'de toplandı. Toplantıda, Türkiye'ye yönelik geçen sene başlatılan "ihlal prosedürü" kapsamında iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında uygulanmayan AİHM kararları da ele alındı.

Komite'nin kararlarının yer aldığı yazılı açıklamada, Kavala'nın tutukluluğuna son verilmesi ve derhal serbest bırakılmasını sağlamak için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiği yönündeki çağrı yinelendi. Kavala dosyasına ilişkin AİHM kararları, Komite'nin önceki kararları ve Türkiye'nin AİHM kararlarıyla ilgili yükümlülükleri bir kez daha hatırlatıldı.

Açıklamada, "Türkiye Adalet Bakan Yardımcısı'nın toplantıya katılımı memnuniyetle karşılanmıştır" denildi. Devamında, "Mahkeme'nin Kavala kararındaki kesin bulgularına ve Komite yetkililerinin Kavala'nın derhal serbest bırakılmasına yönelik kararlarına rağmen Kavala'nın tutukluluğunun devam etmesinden derin üzüntü duyulduğu"na yer verildi.

Komite ayrıca diyalogun üst düzeyde sürdürülmesine ilişkin şu çağrıda bulundu:

"Avrupa Konseyi'nin 16-17 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen zirvede kabul edilen Reykjavik Deklarasyonu'nda devlet ve hükümet başkanlarının, kararların uygulanmasında zorluklar yaşanması halinde siyasi diyaloğun güçlendirilmesi çağrısını hatırlatan Komite, Türk makamları dahil, tüm üye devletlerin yanı sıra Genel Sekreter, diğer ilgili Avrupa Konseyi organları ve gözlemci devletlere diyaloğu mümkün olan en üst düzeyde sürdürmeleri çağrısını yineledi."

Kaynak: ANKA / Politika

Avrupa Konseyi Osman Kavala Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title