Haberler

    Almanya Savunma Bakanı Trump'ın ikinci kez başkan seçilmesini felaket olarak değerlendirdi

    Güncelleme:

    Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Trump'ın ikinci kez başkan seçilmesinin ABD'nin Avrupa'daki angajmanları açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi. Pistorius ayrıca Avrupalıların daha fazla savunma iş birliği yapması gerektiğini vurguladı.

    Almanya Savunma Bakanı Pistorius, Trump'ın ikinci kez başkan seçilmesinin ABD'nin Avrupa'daki angajmanları açısından bir felaket olacağını söyledi. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) olası ikinci Donald Trump döneminin, ABD'nin Avrupa'daki angajmanları açısından geniş kapsamlı olumsuz sonuçlar doğuracağını öne sürdü.

    Salı günü Körber Vakfı tarafından başkent Berlin'de düzenlenen Berlin Dış Politika Forumu'nda konuşan Pistorius, Trump'ın yeniden ABD Başkanı seçilmesini "bu bir felaket olur" sözleriyle değerlendirdi.

    Pistorius buna karşın mevcut ABD Başkanı Joe Biden'in yeniden seçilmesi olasılığını ise, "Bu açıkça daha iyi olur" sözleriyle yeğlediğini dile getirdi.

    Ancak Pistorius, Biden'in yeniden seçilmesi durumunda da, "ABD'nin odağını ve dikkatini Hint-Pasifik bölgesine daha fazla kaydıracağının öngörülebilir" olduğunu ifade ederek, "Eğer bunu yaparlarsa, muhtemelen Avrupa'daki angajman seviyesini koruyamayacaklardır" dedi. Pistoruis bunun da Avrupalıların NATO için daha fazla sorumluluk üstlenmek zorunda kalacakları anlamına geleceğini vurguladı.

    Trump'ın görevdeki ilk döneminde Avrupa'daki NATO ülkeleriyle zor bir ilişkisi olduğunu vurgulayan Pistorius, eski ABD başkanının bu süreçte NATO'yu "modası geçmiş" bir oluşum olarak tanımladığını ve Avrupalıları savunmaya çok az harcama yapmakla suçladığını hatırlattı.

    Avrupa'da savunma için yoğun iş birliği çağrısı

    Pistorius, Avrupalılar arasında daha fazla savunma iş birliğine gidilmesi gerektiğine de işaret ederek, bu iş birliğinin birbirine uyumlu savunma sistemleri tesis etmeye odaklanması gerektiğini vurguladı.

    Ukrayna-Rusya savaşının çok fazla farklı türde silah sistemi olmaması gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu kaydeden Almanya Savunma Bakanı, kendisinin örneğin "155 milimetre kalibre topçu mühimmatının kaç farklı türü olduğunu söyleyemediğini" belirtti. Bakan, "Acil bir durumda doğu kanadında birlikte savaşmak zorunda kalırsak bu durumu göze alamayız" ifadelerini kullandı.

    Nitekim Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından başlatılan bir Avrupa hava savunma sistemi girişimi Avrupa'da uzun menzilli füzelere karşı savunma sağlayacak bir silah sistemi olmadığını ortaya koymuştu. Almanya bu nedenle İsrail'den Arrow 3 sistemi sipariş etmiş, ancak Almanya'nın bu girişimi Fransa ile anlaşmazlıklara yol açmıştı. Avrupa için şu an akut bir tehdit bulunmadığını savunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu tür bir sistemin Avrupa'da geliştirilmesi için yeterli zaman olduğunu ileri sürüyor.

    AFP / TY,ET

    DW Türkçe'ye VPN ile nasıl erişebilirim?

    Kaynak: Deutsche Welle / Politika

    Almanya Savunma Dış Politika Politika Haberler

    Bakmadan Geçme

    Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1 Mayıs kuyumcular açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs eczaneler açık mı, kapalı mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title