Haberler

Ak Partili Kıyıklık: "O Mahkemenin Beraat Kararı Yasal Değildi"

AK Parti Milletvekili adayı Feyzullah Kıyıklık, paralel yapıya yönelik operasyonlarda tutuklananların tahliye edilmesi yönünde karar veren 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nin yasalara aykırı davrandığını söyledi.

AK Parti Milletvekili adayı Feyzullah Kıyıklık, paralel yapıya yönelik operasyonlarda tutuklananların tahliye edilmesi yönünde karar veren 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin yasalara aykırı davrandığını söyledi. Kıyıklık, "Mahkeme yetkisiz hareket edildiği için de verdiği karar kabul görmemiştir" dedi.

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar'da seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa Kıyıklık'ın yanı sıra eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 3. Bölge Milletvekili adayları Mehmet Doğan Kubat, Yeşil Aytulum Turut, belediye başkanları ve partililer katıldı. Açılışta vatandaşlar Kıyıklık'a yoğun ilgi gösterdi.

7 Haziran seçimlerinin büyük bir önem ifade ettiğini belirten Osman Pepe, "Hep klasik söylemdir ama gerçekten bu seçim tarihi bir seçim olacaktır. Türkiye değişiyor. Türkiye değişmeye devam ediyor. Türkiye gelişti. Türkiye değişmeye ve gelişmeye, ivmesini artırarak devam etme mecburiyetindedir. Dünyadaki gelişmelere, halkın beklentisine, seçmenin arzusuna ve genç nüfusun beklentilerine en olumlu cevap veren bugüne kadar AK Parti olmuştur. Partimiz onun için 12 yıldır halkın bu teveccühüne mazhar olmuştur" dedi.

"AK PARTİ DÜNYA SİYASİ TARİHİNDE TEKTİR"

Halkın AK Parti'nin bugüne kadar gösterdiği performans ve yapmış olduğu çalışmalardan memnun olduğunu belirten AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Feyzullah Kıyıklık ise, "Halkımızın büyük bir kısmı memnuniyetlerini yüzümüze de söylüyorlar. Bizim onlardan beklediğimizde buydu. Halk yapılan güzellikleri, iyilikleri unutmadı, unutmadığını da gösteriyor. 2002 yılından bu yana 3 genel seçim, 3 yerel seçim, referandumlar ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yaptık. 7 Haziran 4'üncü genel seçim olacak. Bunların hepsinde toplumumuz bize güç ve kuvvet verdi. Oy verdi. Bize güvenini açıkça ortaya koydu" diye konuştu.

Kıyıklık, dünya siyasi tarihinde AK Parti dışında 3 dönem oyunu arttırarak yoluna devam eden başka bir siyasi parti olmadığını belirterek, "Türk siyasi tarihinde hatta dünya üç dönem, dört dönem, beş dönem seçimlerde oyunu daima yükselterek giden tek parti AK Partidir. Bu da AK Parti'nin halkı iyi anladığını, halka iyi cevap verdiğini ve halkla iyi diyalog kurduğunu gösteriyor. Ben inanıyorum ki 7 Haziran seçimlerinde de AK Parti daha da kuvvetlenerek çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

"MAHKEMELER DE YASALARA UYMAK ZORUNDA"

Paralel yapı operasyonlarında tutuklananlara yönelik 29. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararının hukuka aykırı olduğunu da sözlerine ekleyen Kıyıklık, "Biz kanunlarla, yasalarla idare edilen bir topluluğuz. Mahkemelerde aynı şekilde kişiler gibi yasalara uymak zorundadır. Yasaya göre Sulh ceza mahkemelerinin verdiği kararları, bir üst mahkeme olarak asliye ceza mahkemelerinin kaldırma yetkisi yok. Hiç kimse yasalara aykırı davranamaz. Adalet hepimize gereklidir. Yasalarda eksiklikler görebilirsiniz. Bunlar değiştirilebilir ama şuanda geçerli olan yasalara göre, beraat kararı veren mahkemenin öyle karar verebilme yetkisi yok. Yetkisiz hareket edildiği için de o kararı kabul görmemiştir" dedi.

Feyzullah Kıyıklık, dünyada demokrasinin en iyi uygulandığı sistemin Başkanlık sistemi olduğunu da ifade ederek, "Bana göre yasamanın, yürütmenin ve yargının tamamen ayrıldığı sistem başkanlık sistemidir. Başkanlık sisteminde yasama ve yürütme iç içe değildir. Şuandaki sistemde yasama ve yürütme iç içedir. Başkanlık sisteminde yasama ve yürütmenin hiçbir alakası yok. Yürütme ile yargının da yok. Yargı ile yasamanın da yok. Birbirinden tamamen ayrılıyorlar. Kuvvetler ayrılığının en iyi uygulandığı sistem başkanlık sistemidir" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Asliye Ceza Mahkemesi Feyzullah Kıyıklık Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title