Haberler

Ak Partili İçten'den "Diyarbakırlı" Tepkisi

ANKARA (İHA) – AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Diyarbakır komünist ve Marksistler’in memleketi değil" dedi.

ANKARA (İHA) – AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Diyarbakır komünist ve Marksistler'in memleketi değil" dedi.

AK Partili İçten, yurt dışında başladığı seçim çalışmalarına Diyarbakır'da devam ediyor. Almanya ve İngiltere'den sonra geldiği Diyarbakır'da seçim çalışmalarına devam eden İçten, sabah saatlerinde havaalanında kalabalık bir grup tarafından tezahürat ve pankartlarla karşılandı. Beraberindekilerle birlikte İl Başkanlığı'na geçerek burada basın toplantısı düzenleyen İçten, "Yaklaşık iki haftandan bu yana Almanya ve İngiltere'de seçim kampanyamızı yürütüyorduk. Bugün ise yüreğimizin şehri Diyarbakır'a gelerek seçimler için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti'nin açıkladığı milletvekilleri aday listesi sonrası yaşanan gelişmeler ve seçim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan İçten, listeye rıza göstermeyip tepki gösterenlerin yanlış yaptığını söyledi. HDP'yi de eleştiren İçten, HDP'nin benimsediği değerler itibariyle Diyarbakır halkını temsil etmediğini belirterek, "Diyarbakır halkı kutlu doğum etkinliği ile buranın Komünist ve Marksistler'in memleketi olmadığını gösterdi" dedi.

Milletvekilliği süresi boyunca Diyarbakır halkına en iyi hizmeti sunmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydeden İçten, bundan sonra da Diyarbakırlılar için çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi. İçten, "Şükürler olsun ki dört yıl önce vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin bahtiyarlığı ile bugün halkımızın karşısına çıkıyoruz. Hizmet noktasında dört yıl önceki vaatlerimizin büyük bir kısmını hayata geçirdik. Siyaset insanları mutlu etme, onlara hizmet götürmek aşkı ve gücüdür. Bizim de tek aşkımız Diyarbakır ve halkına en iyi hizmeti sunmaktır. Bugün biz bu aşkla, bu inançla buradayız, burada olmaya devam edeceğiz. Bizim kitabımızda her şeyden önce ahde vefa ve sadakat vardır. Bu nedenle partimize, teşkilatımıza karşı bir küskünlüğümüz söz konusu olmadığı gibi 'evet nerede kalmıştık' deyip sahaya iniyoruz. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayacak ve sahada gecesini gündüzüne katacak olan bütün kardeşlerime de şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"NEFİSLER AYAKLAR ALTINA ALINMALIDIR"

Diyarbakır'a tarihinin en büyük yatırımların AK Parti döneminde yapıldığını hatırlatan İçten, böylece bir dönem kaderine terk edilen Diyarbakır'ın yeniden can bulduğunu ifade etti. İçten, AK Parti'nin bir aile kültürü ile şekillendiğini belirterek, partinin hiçbir ferdi, şahsi meselelerini davanın önüne koyamayacağının altını çizdi. İçten, "Herkes nefsinin içerisindeki şeytani duyguları ve bunun karşılığında etkileyenleri ayaklar altına almalıdırlar. AK Parti ve onun değerleri kişisel olarak yorumlanacak bir dava değildir. Elbette birileri kırgın olabilir, küskün olabilir. Ancak peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbekir'de o kardeşlerimize sesleniyorum. 13 yılda üç temel ve bir de ana üst dediğimiz unsurlar inşa ettik. Bunlar Diyarbakır, Türkiye ve dünya için yaptığımız hizmetlerdir. Diyarbakır Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar en çok yatırım alan ikinci il oldu. Diyarbakır, daha önceki iktidarlar döneminde yatırım konusunda sıralamaya girdiği bilen varsa buyursun söylesin. AK Parti döneminde özellikle Diyarbakır'a yapılan yatırımlarla 81 il içerisinde 2'incilik elde etti. Bunu en iyi gören sizlersiniz" dedi.

"400 MİLLETVEKİLİ İSTİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılında AK Parti ile birlikte erdemliler hareketi başlattığını belirten İçten, o tarihten sonra Türkiye'de tarihin en büyük dönüşümün başladığını kaydetti. Türkiye'nin AK Parti ile yakaladığı bu büyüme hızına ivme kazandırmak için 7 Haziran seçimlerinin dönüm noktası olduğunu kaydeden İçten, şunları söyledi:

"Türkiye'ye itibar kazandıran, gücüne güç katan AK Parti iktidarı yeni dönemde reformları en üst seviyeye çıkarmak için 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekili ile bu işin startını vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi artık eski Türkiye gömleği bize dar geliyor ve bunu Allah'ın izniyle 7 Haziran'da üzerimizden çıkarıp tertemiz yeni Türkiye'nin başkanlık gömleğini giyeceğiz."

"ENGELLERE RAĞMEN DEVRİM YAPTIK"

24. dönem milletvekilliği döneminde Diyarbakır'a verilen hizmet sözlerinin tamamının yerine getirildiğine dikkat çeken İçten, bu süre zarfında yapılan hizmetleri özetledi. İçten şunları kaydetti:

"En başından da belirttiğim gibi şükürler olsun vermiş olduğumuz hizmet sözlerin tamamını yerine getirdik. Tamamlanan çalışmaların yanında devam edenler de var. Alt yapı, ulaştırma, eğitim, spor, rekreasyon alanları, tarihi eserlerin onarılması, sağlık hizmet alanı, sosyal yardımlar ve istihdam gibi yaşamın en temel alanlarına dokunan hizmetler gerçekleştirdik. Diyarbakır için bunları yaparken muhalefet partileri ile sözde Diyarbakır için siyaset yaptığını söyleyen siyasetçiler sadece bizi izledi. Kimi zaman da bu projelerimizi engellemek için yoğun bir çaba sergilediklerini gördük. Örneği proje aşaması tamamlanan ve fizibilite çalışmaları biten Dicle Vadisi ile kentsel dönüşümün projelerin uygulanmaması için belediyesinin göstermiş olduğu karşı direnişi halkımızın takdirine bırakıyorum. Bugün 33 bin kişilik Diyarbakır stadyumunun gecikmesi de yine belediyenin bu anlamsız tutumundan kaynaklandığını halkımızın bilmesini istiyorum. Buna rağmen asla geri durmadık, yılmadık, bıkmadık hizmetleri devam ettirme noktasında Elif gibi dik durmasını da bildik."

"HİZMETLERE 25. DÖNEM DE DEVAM EDECEK"

AK Parti ile birlikte yapılan hizmetlerin yeni dönemde de devam edeceğini vurgulayan İçten, 25. yasama dönemi için Diyarbakır'dan seçilecek AK Parti milletvekillerini de vermiş olacakları hizmet sözlerini yerine getireceğini kaydetti. İçten, "Biz nasıl ki 24. dönemde verdiğimiz sözün arkasında durup gece gündüz Diyarbakır için çalıştıysak yeni seçilecek kardeşlerimiz de aynı özveriyi göstereceklerinden adım gibi eminim. Biz de geçmiş tecrübelerimizle bu arkadaşlarımızın yanında yer alacağız" diye konuştu.

Yeni dönemde özellikle tarımsal alanda yapılacak projeler ile Diyarbakır'ın istihdam üssü olacağını belirten İçten, şunları kaydetti:

"2016 tarihi itibariyle her yerde dile getirmiştik. Diyarbakır'da 500 bin hektar tarım arazisi sulu tarıma geçecek. Her bir hektarda bir insan çalışırsa eğer insanlar istihdam edecek. Diyarbakır'ın işsizlik rakamı 200 bin kişidir. Buda demek oluyor ki biz dışarıdan işçi getireceğiz. Şuan Kürtler, dışarıda Karadeniz'de fındık toplamaya gidiyor. Artık biz Karadeniz'den Diyarbakır'a yani Güneydoğu'ya insanları getirerek çalıştıracağız. Köylülerin cebine 10 lira girerken 2016 tarihiyle su kanallarının açılmasının ardından tüm topraklar su ile buluştuğunda köylülerin cebine 30 lira yani yılda 3 öğünden kazandığı para girecek. Bu para esnafın cebine girecek, yani piyasada dolaşacak. Diyarbakır'ın milli geliri yükselecek."

"DİYARBAKIR KOMÜNİST VE MARKSİSTLER'İN MEMLEKETİ DEĞİLDİR"

HDP'nin benimsediği değerler itibariyle Diyarbakır halkını temsil etmediğini belirten İçten, bunun en büyük delilinin de Diyarbakır'da kutlanan ve bütün dünyanın izlediği Kutlu Doğum etkinliği olduğunu söyledi. İçten, "Kutlu Doğum programı ile Diyarbakırlılar bütün dünyaya buranın Komünist ve Marksistler'in memleketi olmadığını gösterdi. Peygamberler şehrinde birileri çarşafla alay ediyorsa, camiler ötekileştiriliyorsa, ortada ideolojik bir sorun var demektir" ifadelerini kullandı.

6-7 Ekim Kobani olaylarında HDP'nin sokağa çağırdığı saldırganların Kur'an-ı Kerim-i yakacak kadar ileri gittiklerini söyleyen İçten, HDP'nin hassasiyetleri arasında İslam'a yönelik bir değerlerin olmadığını vurguladı. Basın toplantısının ardından vatandaşlarla bir araya gelen İçten, yeni dönemde Diyarbakır'da yapılması gereken çalışmalar hakkında konuştu. İçten, daha sonra ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cuma İçten Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

rıza:

bu adam bali çekmiş gibi sanki tramvay gelmişsank her yeri kapatan onlar değilde burada iş yerlerimi açmış sadece kişileri zengin et birde devlet dairelerini kapat yav bu adam kafayı çekmiş vala

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

diyarbakır hırsız ve silah kaçakçılaırnın da memlekti değil yürü git melketine

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title