Haberler

Ak Partili İçten'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Kadının kutsiyetine binaen hayatımızı şekillendirmeli ve kendimize çeki düzen vermeliyiz" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Kadının kutsiyetine binaen hayatımızı şekillendirmeli ve kendimize çeki düzen vermeliyiz" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Kadının insanlığın var oluşu olduğunu anlatan İçten, "Başka bir ifade ile kadın insanlığın kendisidir" dedi. Erkeğin toplumun dinamiklerini oluşturan somut değerler ürettiğini belirten İçten, bu değerlere ruh aşılayanın kadının kendisi olduğunu vurguladı.

"KADIN FEDAKARLIK ABİDESİ"

Kadın olgusunu tam anlamıyla izah etmenin mümkün olamayacağını anlatan İçten, "Zira sınırsız bir iltifat ve zarafetin kaynağı kadını, gündelik hayatın iletişim tekniği ve kelimeleriyle anlatmak kadının varoluşu gerçeğine haksızlık olacağı kanısındayım" tespitini yaptı. Kadın denilince akla gelen kavramların başında fedakarlığın geldiğine dikkat çeken İçten, "Kadın kelimesine eş anlamlı kılınacak binlerce güzel söz dizimi arasında fedakarlık kavramı da yer alır. İnsanlık için son derece önemli bir misyonu üstlenen ve bunun gereğini en iyi şekilde yerine getiren kadının bu duruşu başlı başına bir fedakarlıktır" diye konuştu.

"KADINA ŞİDDET KORKAKLIK"

Kadına yönelik şiddetin korkaklık olduğunu vurgulayan İçten, "Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değildir. İnanç ve kültür değerlerimizde böyle bir ahlaksızlığa yer yoktur" açıklamasını yaptı. Şiddetin önüne geçebilmek için sadece ağır ceza ve yaptırımların mümkün olmayacağına dikkat çeken İçten, toplumsal bir soruna dönüşen bu soruna karşı kolektif bir tepki geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dünyanın herhangi bir coğrafyasında bir kadına uygulanan insanlık dışı muameleden bütün erkeklerin sorumlu olacağını vurgulayan İçten, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sorumluluk bilinci ile hiçbir erkek çevresinde şiddete maruz kalan bir kadının feryadına duyarsız kalamaz. Aksi takdirde görmezden gelen kim olursa olsun insanlık değerlerinden kendisini soyutlamış olacaktır. Kadına yaklaşımımız, erkeğe göre güçsüzlüğünü ön plana çıkaracak şekilde değil onun yapısından gelen kutsiyetin gerektirdiği nezaketle yaklaşmamız gerekiyor."

"DEVLET ELİYLE KADINA ŞİDDET UYGULANDI"

Türkiye'de bir dönem uygulanan anlamsız başörtüsü yasağıyla kadınlara adeta devlet eli ile şiddet uygulandığını hatırlatan İçten, insanlık onurunu hiçe sayan bu antidemokratik uygulamaya AK Parti'nin son verdiğini söyledi. Başörtüsü yasağıyla birlikte kadına bu ülkede devlet eliyle zulüm yapıldığını anlatan İçten, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kardeşlerimiz kendi ülkelerinde parya muamelesine tabi tutulup, onlara başka ülkelerin kapısı gösterildi. Bir neslin anayasal haklarını yok sayan uygulamalar hayata geçirildi. İkna odalarında psikolojik işkenceye maruz kalan kız kardeşlerimizin yüreğini kanatan 28 Şubat'ın antidemokratik bütün uygulamalarını, yine o kardeşlerimizden aldığımız güç ile AK Parti olarak biz son verdik. Nihayetinde bu ülkeyi böyle bir vebalden kurtardık. Başbakan seçebilen kadın ne yazık ki başörtülü olarak seçilme hakkı yoktu. Artık kadınlar Meclis başta olmak üzere bütün kamusal alanda başörtüsü ile faaliyet gösterebiliyor."

"AK PARTİ KADINA POZİTİF AYRIMCILIĞI GETİRDİ"

AK Parti iktidarıyla birlikte kadınlara yönelik önemli çalışmalar yapıldığının altını çizen İçten, kadına yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal teminat altına aldıklarını hatırlattı. Türkiye'de kadınlara yönelik yasal olarak tanınan hakların birçok batı ülkesinin önünde olduğunu kaydeden İçten, şunları söyledi: "Bir ülkenin her alanda gelişme kaydetmesi, kadının toplumdaki rolü ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle biz kadının Hz. Hatice ve Hz. Ayşe gibi toplumun merkezinde yer alması gerektiğine inanıyoruz ve bunun ortamının oluşması için gereken çabayı gösteriyoruz. Kadının; çalışma hayatında yer alıp kariyer yapması, kültürel alanda varlık gösterip değerlere zenginlik katması, anne olarak gelecek nesillerimizi yetiştiren birey olması için mücadele ediyoruz."

"KADIN HAKLARI İÇİN TEK GÜN YETMEZ"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadın sorunlarına çözüm önerilerinin geliştirildiği ve kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması için bütün dünyanın tek ses olduğunu belirten İçten, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ancak kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı tepkimizi ortaya koymak için yılın sadece bir gününü beklemek kabul edilemez. 'Güzel söz sadakadır' anlayışı üzerine hayatını şekillendiren bir neslin atileri olan bizlerin ülkesinde kadına yönelik şiddet büyük bir çelişkidir. Bunu sadece toplumsal bir sorun olarak özetleyip sorumluluktan kaçmak da doğru değildir. Cenneti annelerin ayaklarının altına seren bir dinin mensupları, bu müjdenin gereğini hayatın her alanında ve her anında yerine getirmelidir. Bu noktada kadının kutsiyetine binaen hayatımızı şekillendirmeli ve kendimize çeki düzen vermeliyiz. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cuma İçten Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title