Haberler

AK Partili Hüseyin Çelik'ten Van'daki mazbata kararına tepki: Olup bitenler vahimdir

Güncelleme:

AK Parti'nin kurucularından olan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'da mazbatanın DEM Partili adaydan alınarak AK Parti adaya Abdulahat Arvas'a verilmesine tepki gösterdi. Çelik, "Ben oldum olası kayyum politikalarına karşı oldum ve hala da karşıyım. Van'da olup bitenler vahimdir. Yaşananlar en çok hükümete ve AK Parti'ye zarar veriyor" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi için DEM Parti'den aday olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan'ın "memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, mazbata yüzde 27 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Abdulahat Arvas'a verildi.

AK PARTİLİ İSİMDEN YAŞANANLARA TEPKİ

Mazbatayla ilgili karar Van'da gerilimin tırmanmasına neden olurken, gelişme AK Partili kurucularından biri olan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de tepkisini çekti.

"OLUP BİTENLER EN ÇOK HÜKÜMETE ZARAR VERİYOR"

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ben oldum olası kayyum politikalarına karşı oldum ve hala da karşıyım. Van'da olup bitenler vahimdir. DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen şahsın seçilme ehliyeti yoksa aday olmasına niçin müsaade ettiniz? Siyasetin asker ve yargı eliyle dizayn edilmesi, artık geri dönmemek üzere tarihe gömülmelidir. Bu olup bitenler en çok hükümete ve AK Parti'ye zarar veriyor.

"VAN'I KAOSA SÜRÜKLEMENİN BİR ANLAMI VAR MI?"

Kayyum atamalarından sonra siyasi olarak hiç bir şey elde edilmediği, aksine daha önce alınan belediyelerin de kaybedildiği ortada iken hangi akılla bu iş sürdürülür? Van'da DEM'in 14 belediyenin hepsini alması tek başına ibret alınması gereken bir sonuçtur. Zaten ekonomik zorluklarla boğuşan Van'ı kaosa sürüklemenin bir anlamı var mı?

"HER TÜRLÜ VANDALİZM KABUL EDİLEMEZ"

Demokratik gösteri yapmak elbette herkesin hakkıdır. Ancak kamu malına zarar vermek, esnafa ve bütün vatandaşlara zarar verecek şiddet ve her türlü vandalizm kabul edilemez. Hemşehrilerimi ve yetkilileri sağduyulu davranmaya davet ediyorum."

AK Partili Hüseyin Çelik'ten Van'daki mazbata kararına tepki: Olup bitenler vahimdir

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Milli Eğitim Bakanı Abdulahat Arvas Hüseyin Çelik AK Parti Kayyum Van Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Hayri :

Hukukun olmadığı yerde kayyum olur en kısa yol odur bakan yazıyı yazar yazı gitmeden başkan alınır yerine vali veya yardımcısı atanır al sana demokrasi sorsan beka falan dicekler yahu hakim versin kararı avukatı da onu savunsun ortaya bir karar çıksın ama olmaz böyle iyi beş dakikada beşiktaş

54
14
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Apoyu da aday koysalar...demokrasi mi diyeceğiz..

yanıt7
yanıt6
harun demirtaş:

nediye sabıkalı sıkıntılı adayları koyuorsun bilerek yapıyorlar daha önce itirazı olmuş yasaklanmış adayları illede getirip zoraki gösteriyorlar kandil tavziyesi üzerine çok şaşırmamak gerek gereken yapılmıştır

37
17
yanıtYanıtla
bekir yapici:

aynen ben 71 yasinda dededen chp´liyim ancak baykal ve kilicdaroglu döneminde oy vermedim ve bekle gör anlayisinla oy vermesemde 2004 te yolsuzlugu, yoksullugu ve yasaklari bitirme sözü veren ak partiyi destekledim ancak inancli oldugunu iddia edenlerde yolsuzluk rüsvet lüks satafat israf tavan yapti haksizliklar basladi en kötüsü piyasaya tarafli tv lar binlerce kadrolu troller kraldan cok kralcilar cikti iste ak partiyi bitiren chp ve muhalifler degil ak parti ve basindaki kisinin ta kendisi.

9
5
yanıtYanıtla
Musa Tekin:

eğitim şart.

9
3
yanıtYanıtla
Deli Dumrul71:

belkide sizin istediğinizde bu ve bunun gibi kaoslar, siz milleti kaça böldünüz farkındısınz ama sütten çıkmış ak kaşığı oynuyoraunuz

0
0
yanıtYanıtla
yasin yaşaran:

PKK sizi tukuruguyle bogar diyen adama yetki verenleri sorgulayin bu adam nasil aday olmus resmen terorist

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title