Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması

"Muhalefet partilerini millet adına siyaset yapmaya, millet adına muhalefet yapmaya davet ediyoruz. Millete sırtını dönmesin" "Bu muhalefet böyle yaptığı müddetçe biz iktidar olmaya devam ed...

ESİN IŞIK - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Kurban Bayramı'ndan sonra Meclis'i yoğun bir gündemin beklediğini belirterek,  muhalefet partilerini millet adına siyaset ve muhalefet yapmaya davet etti.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalefetin yeni anayasa çalışmaları ve demokratikleşme paketi başta olmak üzere diğer birçok düzenlemeye ilişkin tutumunu eleştirdi.

Birçok demokratikleşme adımını muhalefete rağmen attıklarını vurgulayan Aydın, muhalefetten eleştirinin yanında öneri ve proje beklediklerini söyledi.

Pozitif davranılması halinde muhalefetin her önerisine açık olduklarını vurgulayan Aydın, "Biz 2023, 2071 hedeflerini ortaya koyduk. Ama bu muhalefet yarını dahi planlayabilecek bir kapasiteye, kabiliyete maalesef sahip değil" dedi.

Aydın, farklı fikir ve ideolojileri değil, hizmet siyasetini öncelediklerini ifade ederek, özellikle milli meselelerde, ülkenin tamamını ilgilendiren çok önemli konularda birliktelik oluşturulması gerektiğini kaydetti. Aydın, şunları söyledi:

"Biz milletin 'evet ' dediğine bu muhalefetin de bir kere olsun 'evet' demesini arzu ediyoruz. Zira millet adına siyaset yapmayan muhalefetin de durumu seçimlerde pek iç açıcı olmaz. Çünkü halkımız takip ediyor. Kim samimi kim değil, kim millet için bir şeyler yapıyor, kim yapmıyor ona göre kararını veriyor. Bunun içindir ki AK Parti her girdiği seçimde oylarını artırarak iktidar olmaya devam ediyor. Bu muhalefet böyle yaptığı müddetçe de biz iktidar olmaya devam ederiz. Bizim için siyaseten faydalı görünse de, millet için bu muhalefet anlayışı zararlıdır. Bizi en sert şekilde eleştirsinler ama hakaret etmesinler."

-"Muhalefet ipe un seriyor"

Yeni anayasa konusunda da muhalefetin ipe un serdiğini iddia eden Aydın, şöyle devam etti:

"Temennimiz bu anayasayı bu dönem itibariyle Meclisimiz çıkarsın. Anayasa Uzlaşma Komisyonu ağır aksak da olsa devam ediyor. Samimi bir duruş sergileyerek, millete verdikleri söze ahde vefalı davranarak, bu taahhüdün gereğini yapıp bu anayasayı diliyorum ve umuyorum bu Meclis çıkartır. Tabi çok kolay görünmüyor. Çünkü siz şartlı olarak masaya oturursanız, birtakım önyargılarla, ön kabullerle masaya oturursanız...Bu iş çok kolay görünmüyor. Herkes şapkasını çıkarsın, önüne koysun. Bu milletin önünü açan, kucaklayıcı, kapsayıcı, eşit vatandaşlık temelinde bir anayasada uzlaşalım istiyoruz. Aksi takdirde malum bizim sayımız tek başına anayasayı çıkarmaya şu aşamada yetmiyor. Bu açıdan da muhalefet partilerinin tamamıyla uzlaşırsak çok iyi olur. Millet ve memleket adına iyi olur. Bu millet ilk defa kendi anayasasını yapmış olur."

Yaklaşık 60 maddede uzlaşıldığını anımsatan Aydın, "Muhalefet partilerini millet adına siyaset yapmaya, millet adına muhalefet yapmaya davet ediyoruz. Millete sırtını dönmesin" diye konuştu.

-Demokratikleşme paketi

Demokratikleşme paketine de değinen Aydın, pakette yer alan ve idari tasarruf gerektiren düzenlemelerin çözüme kavuşmaya başladığını söyledi.

Siyasi partiler, seçim ve ceza mevzuatıyla ilgili değişikliklerin de bulunduğunu ifade eden Aydın, "Toplantı, gösteri yürüyüşleri, özel öğretim kurumları kanunu gibi birçok kanunda birçok düzenleme bizi bekliyor. Bunların bir kısmı belki bir torba halinde gelebilir. Bir hazırlık yapılıyor. Yasal düzenlemeler taslak boyutuyla büyük oranda hazırdır diye düşünüyorum" dedi.

Seçim barajıyla ilgili olarak da üç alternatif sunduklarını anımsatan Aydın, muhalefetin buna da karşı çıktığını söyledi. Aydın, "Salt AK Parti ne getirirse getirsin yok sayan bir mantıkla olmaz" şeklinde konuştu.

-"Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor"

Kurban Bayramı'ndan sonra Meclis'i yoğun bir gündemin beklediğine işaret eden Aydın, 2014 yılında iki seçim olacağını anımsattı.

Aydın, yine bu dönemde Meclis'in ekonomik ve sosyal olarak halkın tamamını ilgilendiren, milletin önünü açacak, beklentilerine cevap verecek birtakım yasal düzenlemeleri çıkarması gerektiğini ifade ederek, Aralık ayına kadar bunların büyük bir kısmını bitirmeleri gerektiğini belirtti. Aydın, "Ocak ayında ve muhtemelen Şubat ayında da çalışacağız" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Kurban Bayramı Ahmet Aydın Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title