Haberler

PKK'lı Karasu: Emanet Oy Falan Yok

Güncelleme:

KCK yöneticisi Mustafa Karasu, seçimi değerlendirerek "Şunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur. HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor." dedi.

KCK yöneticilerinden Mustafa Karasu, HDP yöneticilerinin yaptığı "emanet oylar" söylemini eleştirerek "Şunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur. HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor." dedi.

"ARTIK KİM GELİRSE GELSİN..."

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Med Nuçe TV'de katıldığı canlı yayında 7 Haziran seçimleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti açısından zaten bir "çözüm süreci"nin olmadığını söyleyen Karasu, bundan sonraki hükümetleri kast ederek "Önder Apo bir süreç başlattı, AKP girmemişti. Artık bundan sonra kim gelirse gelsin "çözüm süreci"ne girmek zorunda kalacak." dedi.

Baskılar olmasa HDP'nin yüzde 15'i de aşabileceğini iddia eden Karasu, önyargıların kırılması durumunda ise HDP'nin yüzde 30'lara ulaşabilecek bir potansiyel oluşturabileceğini öne sürdü.

DERSİM'DE "1938 TRAVMASI" BİTMİŞTİR

HDP'nin Tunceli'de her iki milletvekilliğini kazanmasına da değinen Mustafa Karasu, Tunceli'de iki milletvekili çıkmasını "Alevilerin tutumu" olarak değerlendirdi ve şöyle devam etti: "Kürt Özgürlük Hareketi olarak Dersim'i çok önemsiyoruz. Bu, Dersim'in kendi kimliğine sahip çıkmasıdır. Artık Dersim 1938 travmasını atlatmıştır diyebiliriz. Dersim'deki tüm sol gruplara teşekkür ediyoruz."

PARTİ OLARAK SEÇİME GİRİLMESİ ÖCALAN'IN ISRARIYDI

HDP'nin parti olarak seçime girmesinin Öcalan'ın ısrarı olduğunu belirten Karasu, "Israrla parti amblemi ile seçime girilmesini istedi." dedi.

"EMANET OYLAR FALAN YOKTUR"

HDP'nin başarısının "sol ittifak"ın ve birçok etnik grubun başarısı olduğunu belirten Karasu,

Demirtaş'ın "Bize inanarak hangi gerekçeyle bize oy vermiş olursa olsunlar, hiç kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Bize emaneten oy vererek HDP'nin demokratik siyasetin önünü açmak isteyenleri de mahcup etmeyeceğiz." sözlerini de eleştirdi.

"Şunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur." diyen Karasu şöyle devam etti:

"HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor. Her parti yeni seçmenler kazanabilmek için seslenmiyor mu. Herkes birbirinden oy alabilmek için seçime girmiyor mu? Mesela Alevilerin oyu emanet değildir. Aleviler seçim bildirgesine oy vermiştir. Bu nereden çıktı anlayamadım.

Bazıları HDP'nin barajı aşması için oy vermiş olabilir. Bu emanet değildir. Öyle emanet oylardan falan bahsetmemek gerekir. HDP seçime ilkeleriyle girdi ve HDP'nin ilkeleri oy kazandı."

"MHP DE ARTIK BUNU GÖRECEKTİR"

MHP'nin aldığı sonuçlara da değinen Karasu, "MHP de bu tablodan sonra şunu görecektir. Türkiye'de artık Kürt sorunu çözülmeden birlik olmayacaktır. Türkiye demokratikleşmek istiyor."

"NASIL BİR ERMENİ'DİR ANLAYAMADIK"

HDP'nin birçok inanç ve etnik gruptan aday göstermesinin AK Parti'yi de etkilediğini ve AK Parti'nin bu yüzden de Ermeni aday göstermek zorunda kaldığını iddia eden Karasu, "HDP Ermeni aday gösterdiği için "Ermeni lobisi" deyip duran AKP de Ermeni aday göstermek zorunda kaldı. İşte o Markar Esayan... Nasıl bir Ermenidir onu da anlayamadık."

KOALİSYON OLUR MU?

Olası koalisyon senaryolarını da değerlendiren Karasu "Türkiye'de siyasi partilerin ve farklı düşüncelerin yan yana yaşamaya ihtiyacı var. Bu AKP'de yok." dedi. CHP ile HDP'nin koalisyon yapabileceğini belirten Karasu, Ancak milletvekili sayısının yetmediğini, MHP'nin bu koalisyona destek verme ihtimalinin ise çok zayıf olduğunu belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Karasu Ak Parti Türkiye Dersim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (321)

yahudilerin kardeşleri sizi.mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

yahudileri sevindirenler mutlaka Allah ın gazabından pay alacaklardır. lanetlenmiş kavmin pislikleri sizi nankörler.

43
14
yanıtYanıtla
YAŞAR:

SEN TÜRKİYE HAKKINDA KONUŞMA KİMLERİN UŞAGI İSEN ONLAR HAKKINDA YORUM YAP DAG SIÇANI ELİ KANLI SOYSUZ

41
15
yanıtYanıtla
KENAN:

O BASKILAR VE MEDYANIN YOĞUN BASKISI İLE O BARAJI AŞTINIZ YOKSA ALACAĞINIZ OY MAX YÜZDE 7 CİVARIYDI BUNU HEPİNİZ BİLİYORSUNUZ

35
17
yanıtYanıtla
Osmaniyeli:

Chp''lilerin oyları Pkk''ya mecliste 80 SANDALYE KAZANDIRDI. Mhp ile aynı ! YAZIKLAR OLSUN ! 40 bin şehidimizin kemikleri sızlıyor !!!!

32
18
yanıtYanıtla
ZEHRA58mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

DOMUZ. D

32
17
yanıtYanıtla
hakanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hemen askeri darbe cok acil

36
12
yanıtYanıtla
hekimoglu61:

Oylari Demirtas almistir ve sadece kendisi, tam bir halk cocugu

26
15
yanıtYanıtla
kobani:

aynen dersimden chp kaçmıştır kürdler uyandı artık. Tayyib başkan olmadı Apo başkandanda açıklama bekliyoruz.

17
23
yanıtYanıtla
ayrilin bizden taipide alin goturunmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

IC savas cikmasini istiyorsaniz yok olursunuz...efendice ayrilin herkes yoluna

24
11
yanıtYanıtla
Osmanlı İmparatorluğumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Haine bak ülkeye ayar veriyor kimsin sen bea işid e karşı koyamadiniz ağladiniz unutmayin

20
15
yanıtYanıtla
Tüm 321 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title