Haberler

Pendik'te Türk- Macar Dostluk Parkı Açıldı

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Türk-Macar Dostluk Parkı Yenişehir Mahallesi’nde hizmete açıldı.

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Türk-Macar Dostluk Parkı Yenişehir Mahallesi'nde hizmete açıldı. Açılış renkli görüntülere sahne oldu.

12. Uluslararası Pendik Çocuk Festivali kapsamında Yenişehir Mahallesi'nde Türk Macar Dostluk Parkı Pendiklilerin hizmetine sunuldu. Parkın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Macaristan Parlamento Başkan Vekili İstvan Hiller, Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda, Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış nedeniyle gerçekleştirilen tören iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Küçük çocukların yaptığı halkoyunları gösterisi büyük ilgi gördü. Törende konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, çocuk bayramında böyle bir park açmadan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Macaristan Parlamento Başkan Vekili İstvan Hiller, bu şekilde hayat geçen projelerin devam etmesi temennisinde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi kesildi.

Törenle ilgili konuşan Başkan Şahin, "Kispest Belediyesi ile Pendik Belediyesi'nin 2010 yılından beri yürüyen kardeşlik faaliyetleri var. 2012 yılında Kispest Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Parkı'nı hayata geçirdi. Yunus Emre Enstütisinde ortak çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de bu çerçevede bu dostluğu pekiştirmek daha kalıcı hale getirmek amacıyla güzel bir parkımıza Türk -Macar Dostluk Parkı adını verdik. Kispest Belediyemizle ortak bir çalışma olarak ortaya koyduk. Macarlar İstanbul'a geldiği zaman ziyaret edebilecekleri bir yer olması için çalışma halindeyiz. Bugün 23 Nisan çocukların diliyle bizde barışın dostluğun konuşulduğu bir gün. Bizde çocuklarımıza bayramın hediye edildiği bir günde bir de park hediye edelim dedik. Türk Macar Dostluk Parkı'nın bugün açılışını yaptık" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kenan Şahin Macaristan Yenişehir Pendik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title