Haberler

Pekünlü'ye İkinci Kez Hapis Cezası

Başörtülü bir kız öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle daha önce 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan ve 4 ay 16 gün cezaevinde kalan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü hakkında, dört kız öğrencinin aynı yöndeki şikayeti üzerine açılan ikinci davadan da karar çıktı. Pekünlü'ye bir kez daha 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesinde, 2012 yılında başörtülü bir kız öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan emekli öğretim üyesi Pekünlü hakkında, dört kız öğrencinin aynı yöndeki şikayeti üzerine ikinci bir dava daha açıldı. İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme, Pekünlü'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Aralarında CHP'li milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda öğrenci ve akademisyen, Pekünlü'ye destek için adliye binasına gelirken sık sık "Rennan hoca yalnız değildir" sloganları attı. Yargıtay yerel mahkemenin verdiği kararı onarsa Pekünlü yine 4 ay hapis yatacak.

İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, türbanlı öğrencilerin okula girişini engellediği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Renan Pekünlü, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Yapılan son duruşmada son sözü sorulan Pekünlü, "Daha önceki beyanlarımı tekrarlıyorum" dedi. Mahkeme başkanı, sanık sırasında oturan Pekünlü'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Mahkeme başkanı, cezanın çok tartışılan türbana karşı olması nedeniyle değil öğrencilerin okula girişlerini engellemek suçundan verdiğini söyledi. Yargıtay, yerel mahkemenin onaması durumunda Pekünlü, 4 ay cezaevinde kalacak.

"UMUDUMUZ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ"

Adliye önünde açıklama yapan Pekünlü'nün avukatı Fatih Murat Ülkü, "Türkiye Cumhuriyetinin laik niteliği bugün sarsılmaktadır. Bu dava, türbanlı öğrencilerin üniversiteye girmesinden başka bir konudur. Türbanlı öğrencilerin üniversiteye girmesi doğrudur, eğridir. Bu tartışılsın ama Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise, Anayasa Mahkemesi üç karar verdiyse, Danıştay onlarca karar verdiyse, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunları uygun bulduysa artık orada söz bitmiştir. Bir umudumuz var; Rennan Hocamızın 4,5 ay hapis yattığı ilk dosyasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesinin ihlali bakımından bir kabul edilebilirlik kararı verdi. Türk Hükumetinden yazılı savunma istedi. Ne yazık ki umudumuz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde. Buradan olumlu kararla bu sürecin döneceğine inanıyoruz. Biz temyiz edeceğiz. Hukuki mücadele bitmiş değildir. Aydınlanma karşıtı felsefe Rennan Pekünlü'nün bir defa cezaevine girmesinden tatmin olmadı. Bir daha demir parmaklıklar arkasına girmesini istiyor."

"HUKUK DEVLETİ ESEN RÜZGARLAR KARŞISINDA YENİLDİ"

Bugün bir hukuk devletinin yine esen rüzgarlar karşısında yenildiğini savunan Ülkü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir suç işlemeyen, tek suçu Anayasa hükümlerine uyulmasını istemek olan Rennan Pekünlü yine eğitim öğretim hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 yıl, 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bugünden itibaren Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğu iddiası artık rafa kalkmıştır. Bir ülkede Anayasa Mahkemesi kararları varken bunlara uygun davranılmasını isteyen bir Astronomi Profesörü ısrarla her şeye rağmen cezaevine gönderilmek isteniyorsa hiçbirimizin hukuksal güvenliği yoktur." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rennan Pekünlü Renan Pekünlü İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title