Haberler

Pakistan'da Yeni Metrobüs Güzergahında Ağaç Katliamı

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Peşaver Morr- Islamabad Uluslararası Havalimanı arasında yapılması planlanan metrobüs hattı için çalışmalara başlama talimatını verdi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Peşaver Morr- Islamabad Uluslararası Havalimanı arasında yapılması planlanan metrobüs hattı için çalışmalara başlama talimatını verdi. Hemen sonrasında ise metrobüs güzergahında olan düzinelerce ağaç güzergah kurbanı oldu.

Pakistan Ulusal Mühendislik Servisi (NESPAK) tarafından hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna göre Yeni Uluslararası Havaalanı'nı Peşavere bağlayacak olan Metrobüs Hattı'nda binlerce ağacın zarar göreceği belirtiliyor. Çalışmalarda 110 yıllık ağaçların da yerlerinden söküldüğü görülüyor.

Proje metrobüsün alt geçitler ve köprüler aracılığıyla yol boyunca üstten ve alttan rahatlıkla ilerleyebileceği biçimde taşarlandı ayrıca Platformlar ve turnikelerin bulunduğu 10 istasyon yol boyunca yolculara yaya köprüleriyle bağlantılı olarak hizmet verecek. Proje alanının ihtiyacına göre bu 10 istasyona gelecekte 4 istasyon daha eklenmesi planlanarak genişletilmesi hedefleniyor.

ÇED raporuna göre, Metrobüs'ün yapımında planlanan rota yolculuğun güvenliği, fiyat maliyetin düşürülmesi için en etkin ve aynı zamanda çevreye de en az zararın verildiği rota olarak belirlendi.

Buna karşın metrobüs yolu yapılırsa proje 5 ila 110 yaş aralığındaki 960 ağacın kesilmesini de öngörüyor. Metrobüsün ilerleyeceği rota  aynı zamanda memeliler, amfibiyanlar ve sürüngenlerin de yaşam alanı olan bir faunadan geçiyor.

ÇED raporuna göre projenin devlete ve vergi yüklenicilerine maliyeti 10 milyon Hindistan Rupisi. Buna ağaçların yerinden sökülmesş de eklenince maliyet yaklaşık 11.87 milyona çıkıyor.  Raporda ayrıca halkın hareketi ve NUST, FAST, Uluslararası İslam Üniversitesi ve Al-Huda eğitim enstitüsü gibi eğitim tesislerine yolculuk edenlerin de günlük yaşamlarının etkileyeceği de belirtiliyor. Ayrıca, proje çalışmalarından dolayı inşaattan kaynaklı titreşimler yakındaki binaların stabilizasyonunu da olumsuz etkileyebilecek.

İBB 2013'te Projesini Çizmişti

Projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım A.Ş tarafından çizilen ve Pakistan'ın metropol kenti Lahor'da yaptırılan Lahor Metrobüs Hattının açılışı ise 2013 yılında yapılmıştı. - İslamabad

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Navaz Şerif Pakistan Peşaver Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title